ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σούταρε και την... έριξε!

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έπαιζε για... πάρτη του! Η Κέρκυρα για την παραμονή της! Ο «κεραυνός» του Μήτρογλου έδωσε την νίκη (0-1) στους Πειραιώτες και... στέλνει τους Φαίακες στην Football League!
Το πήραν πάνω τους!
Οι Γιάννης Φετφατζίδης και Κώστας Μήτρογλου ήταν οι παίκτες που... καθάρισαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα. Αποδείχθηκαν οι 'χρυσές' αλλαγές του Μίτσελ. Ο πρώτος πάσαρε, ο δεύτερος σούταρε και έτσι ήρθε το τελικό 0-1. Για τους πρωταθλητές Πειραιώτες ήταν το έκτο εκτός έδρας ματς που δεν δέχονται γκολ και το έβδομο συνεχόμενο διπλό.
Έτσι ξεκίνησαν
Για την Κέρκυρα η διάταξή της είχε ως εξής: Αναστασόπουλος κάτω από τα δοκάρια, στην αμυντική γραμμή οι Τσουμάνης, Πετρούσης, Βενέτης και Αθανασίου, στον άξονα οι Στάμου, Τσοκάνης και Σταμόγιαννος, επιτελικός ο Λεόν και στην επίθεση οι Κυβελίδης και Αγρίτης.
Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός είχε βασικό γκολκίπερ τον Μέγιερι, δεξί μπακ τον Παπάζογλου, τα δύο στόπερ ήταν οι Μανωλάς και Αβραάμ Παπαδόπουλος και αριστερά στην άμυνα ο Λυκογιάννης. Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Μανιάτης και Φέισα και σε ρόλο αντί-Μασάντο ήταν ο Φουστέρ.
Το αξιοσημείωτο για τον Φουστέρ ήταν πως είχε να παίξει στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού 2,5 μήνες, όταν και είχε χριστεί βασικός στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα! Εκτός αυτού στα δύο άκρα πήγαν οι Αμπντούν και Βλαχοδήμος. Βασικός σέντερ φορ για τους Πειραιώτες ήταν ο Τζιμπούρ.
Πρέσινγκ και... έλεγχος από τον Ολυμπιακό
Οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν από το πρώτο κιόλας λεπτό να πρεσάρουν σε μεγάλο βαθμό την Κέρκυρα και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Στο 9ο λεπτό έπειτα από κομπίνα των Λυκογιάννη και Αμπντούν στο φάουλ η μπάλα από τα πόδια του Λυκογιάννη έφτασε στον Βλαχοδήμο που την έστειλε στα πόδια του Μανιάτη, του οποίου το σουτ βρήκε κόντρες και ανάγκασε τον Αναστασόπουλο να το διώξει σε κόρνερ με γροθιές.
Ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Μανωλά βγήκε άουτ. Στην συνέχεια σε τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις ο έμπειρος γκολκίπερ υποχρεώθηκε να βγει με γροθιές για να απομακρύνει την μπάλα. Το παιχνίδι πάντως δεν είχε τον απαιτούμενο καλό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει την πολύ μεγάλη φάση.
Όσο περνούσαν τα λεπτά όμως οι Φαίακες πήραν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να βγουν μπροστά. Στο 39ο λεπτό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκοψε τον Κυβελίδη σε αντεπίθεση ενώ ήταν απέναντι στον γκολκίπερ της ομάδας του με τον Μέγιερι να μπλοκάρει μετά την μπάλα. Επίσης στις καθυστερήσεις το σουτ του Αθανασίου πέρασε ψηλά άουτ.
Οι ευκαιρίες της Κέρκυρας και οι αλλαγές του Μίτσελ
Και όμως η Κέρκυρα ήταν αυτή που μπήκε πιο καλά στο Β' μέρος από τον Ολυμπιακό. Και όχι μόνο αυτό αλλά έκανε και φάσεις. Στο 50' έπειτα από λάθος της άμυνας από Λυκογιάννη, Μανωλά, ο Αγρίτης έκανε το σουτ με την μπάλα να βγαίνει άουτ.
Στο 51' ο Πετρούσης έχασε μία ακόμα ευκαιρία για την Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να ανεβάζουν στροφές και προσπαθούν να επιβάλλουν το δικό τους παιχνίδι με καλή κάλυψη στα μετόπισθεν και γρήγορες αντεπιθέσεις. Βλέποντας ο Μίτσελ ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν όπως τον ήθελε άλλαξε και σύστημα (4-4-2) και πρόσωπα, βάζοντας στο ματς τους Μασάντο, Φετφατζίδη και Μήτρογλου.
Ο 'Φέτφα' ήταν μάλιστα ο παίκτης που έδωσε μία νέα πνοή δημιουργικά και επιθετικά. Στο 60' ο Φετφατζίδης έκανε ένα καλό σουτ με τον Αναστασόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα. Ο νεαρός χαφ συνέχισε πάντως να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα.
Ασίστ Φετφατζίδη και γκολάρα Μήτρογλου
Στο 79' ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να... ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Ο Φετφατζίδης έκανε την κίνηση, πήρε την μπάλα και την... έστρωσε στον Μήτρογλου με τον φορ του Ολυμπιακού να πετυχαίνει με... σουτάρα ένα πολύ ωραίο γκολ για το 0-1. Ο Γιάννης Παπακώστας έκανε και αυτός αλλαγές (σ.σ. με του Αθανασίου να είναι αναγκαστική λόγω του τραυματισμού του), η Κέρκυρα αποπειράθηκε να βγάλει φάσεις και να πρεσάρει για την ισοφάριση, όμως οι προσπάθειές της δεν καρποφόρησαν.
Ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη με 1-0 από την έδρα της, φτάνοντας αισίως τους 69 πόντους σε 26 αγωνιστικές στην Σούπερ Λίγκα. Το παιχνίδι στο ΕΑΚ Κέρκυρας έκλεισε με δύο πολύ καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Στο 90' ένα σουτ του Αμπντούν πέρασε λίγο άουτ από την εστία της ομάδας της Κέρκυρας ενώ ο Κυβελίδης στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης της Κέρκυρας έκανε μία πολύ καλή προσπάθειά, που βγήκε ελάχιστα έξω.
Ο Γιάννης Φετφατζίδης. Μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή και τα... άλλαξε όλα. Έδωσε κινητικότητα, πνοή και δημιουργική και επιθετική ουσία στην ομάδα του. Από τα δικά του πόδια μπήκε το τέρμα του Μήτρογλου.
Η άμυνα της Κέρκυρας κρατούσε γερά το μηδέν μέχρι την φάση του γκολ του Μήτρογλου. Εκείνη την στιγμή είχε κάκιστη αντίδραση και αυτό την κατατάσσει στην συγκεκριμένη κατηγορία. Από μεριάς του Ολυμπιακού τόσο ο Φέισα όσο και ο Μασάντο δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν όσο μπορούσαν και όσο έπρεπε την ομάδα τους.
Ο σκόρερ Μήτρογλου και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μανωλάς έκαναν έναν καλό αγώνα. Ο διεθνής φορ πιστοποίησε για ακόμα ένα παιχνίδι την μεγάλη του αγωνιστική αξία με το πανέμορφό του γκολ ενώ το δίδυμο των στόπερ των πρωταθλητών Ελλάδας παρουσιάζει ανοδική πορεία από ματς σε ματς και ενώ υπήρχαν στιγμές που ο ένας κάλυπτε τον άλλον ιδανικά, ακόμα και εάν γινόταν κάποιο λάθος.
Η γκάφα έχει γίνει από την άμυνα της Κέρκυρας στην φάση του τέρματος του Μήτρογλου. Και ο Φετφατζίδης που κάνει την πάσα και ο σκόρερ δεν πιέζονται ουσιαστικά και έτσι βγάζουν και ένα όμορφο και ένα αρκετά εύκολο γκολ.
O ρέφερι Αρετόπουλος μαζί με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα λάθη. Δεν φαίνεται πάντως να έχει γίνει κάποιο πολύ σοβαρό λάθος. Η Κέρκυρα φωνάζει για ένα οφσάιντ του Κυβελίδη και ο Ολυμπιακός για ένα αντικανονικό μαρκάρισμα του Μανιάτη στην μικρή περιοχή, ζητώντας έτσι πέναλτι. Ένα χαρακτηριστικό του Αρετόπουλου ήταν η έλλειψη... διάθεσής του να βγάλει γενικότερα κάρτες και για τις δύο ομάδες.
Η Κέρκυρα έπαιζε με τον πρωτοπόρο και πρωταθλητή Ολυμπιακό ένα απο τα τελευταία της χαρτιά για την προσπάθεια διασφάλισης της παραμονής της με το έργο της έτσι και αλλιώς να είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη αν και έχουν στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητές είχαν το κίνητρο να συνεχίσουν νικηφόρα στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι Φαίακες πάλεψαν αρκετά στο ματς με τους νταμπλούχους Ελλάδας με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να αποσπάσουν τη νίκη.
Και αυτό παρότι δεν έπιασαν τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης, μην ικανοποιώντας τον Μίτσελ για άλλη μία αναμέτρηση. Η παρουσία των Φετφατζίδη και Μήτρογλου αποδείχθηκε καταλυτική για το 0-1. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και η ήττα αυτή για την Κέρκυρα είναι σχεδόν... καταδικαστική. Όσο για τους πρωταθλητές Ελλάδας; Κρατούν τα θετικά στοιχεία της αναμέτρησης και κοιτάζουν το επόμενό τους παιχνίδι. Για τον Ολυμπιακό αυτή ήταν η 11ο συνεχόμενο εκτός έδρας... τρίποντό του στην περιφέρεια και για τον Μίτσελ η έκτη σερί του νίκη.
Σίγουρα οι Πειραιώτες δεν έπαιξαν όσο καλά χρειάστηκε. Μάλιστα κατά διαστήματα ήταν αρκετά κακοί, όμως οι αλλαγές που κάνει ο Ισπανός τεχνικός στην ενδεκάδα από ματς σε ματς παίζουν τον ρόλο τους ενώ και ο αγωνιστικός χώρος αν και δεν ήταν σε τόσο κακή κατάσταση δεν βοήθησε και τόσο. Η Κέρκυρα πάντως μέχρι το 79' ήταν καλά στημένη αμυντικά και ενώ κατάφερε και έκανε ευκαιρίες για γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό.
Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Πετρούσης, Βενέτης, Σταμογιάννος (82' Κρητικός), Αγρίτης, Λεόν, Τσουμάνης, Τσοκάνης, Στάμου (87' Σίμωσης), Κυβελίδης, Αθανασίου (60' Σκέμπης).
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Παπάζογλου (70' Μήτρογλου), Λυκογιάννης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Φέισα, Μανιάτης, Φουστέρ (63' Μασάντο), Βλαχοδήμος (63' Φετφατζίδης), Αμπντούν, Τζιμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου