ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Π-άνθρακας ο θησαυρός!

Ο Άρης (που τέλειωσε με 9) είχε την ευκαιρία να κάνει άλμα παραμονής! Tην έχασε. Δεν κέρδισε τον Πανθρακικό (0-0) και μένει σε... τροχιά football league! Μεγάλος βαθμός για τους Θράκες!
Μόνο ο κόσμος του Άρη ήταν στο γήπεδο που από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό προσπαθούσε να σπρώξει την ομάδα του στη νίκη. Όμως αυτή δεν ήρθε ποτέ καθώς οι Θεσσαλονικείς ήταν αδύναμη σε κέντρο και επίθεση. Η ομάδα του Πανθρακικού μπορεί να υποστηρίζει πως αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα καθώς είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Έτσι λοιπόν ο Άρης συνεχίζει να παίζει με την φωτιά και καλείται στα επόμενα παιχνίδια να πάρει μόνο νίκες.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος με σχηματισμό 4-3-3 ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Καζναφέρη, αριστερά τον Ζαραδούκα και στο κέντρο της άμυνας οι Πουλίδο και Παπαζαχαρίας. Αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός και Κοέλιο, στον άξονα ο Τάτος και στις πτέρυγες οι Διαμαντάκος και Γιαννιώτας. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Αγκάνθο.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε τους Κουτσόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Χρήστου, αριστερά ο Σκλιοπίδης και στο κέντρο της άμυνας οι Σαρακατσάνος και Σερφα. Αμυντικά χαφ οι Μουναφό, Καστσελάν και στον άξονα ο Βαϊρουα. Στα άκρα οι Μπαϊκαρά και Λουσέρο, ενώ στην επίθεση ο Τζανής.
Πάνω- κάτω η μπάλα
Ανοιχτό ήταν το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και σ’ αυτό βοήθησε και ο Πανθρακικός που δεν κλείστηκε στα καρέ του και έπαιξε επιθετικά. Βεβαίως και οι δύο ομάδες πρόσεχαν αρκετά την άμυνα τους και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι μέχρι το πρώτο 20λεπτο δεν δημιουργήθηκε καμιά φάση μπροστά από τα δύο καρέ.
Είχε τον έλεγχο όχι όμως και Βαϊρουά
Οι Θεσσαλονικείς είχαν υπερισχύσει στο χώρο του κέντρο με την κατοχή της μπάλας να είναι υπέρ τους σε ποσοστό 61% ενώ η ομάδα της Κομοτηνής είχε 39%. Ωστόσο αν κάποιος παίκτης ξεχώριζε ήταν ο Κέβιν Βαϊρουά που δημιουργούσε, αλλά και τελείωσε κάποιες καλές στιγμές για τους Θρακιώτες. Στο 26' ο μέσος του Πανθρακικού έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή, όμως ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα.
Το τίναξε Μάνταλος και Μπαϊκαρά
Μετά το μισάωρο οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν αρκετά στο να μεταφέρουν την μπάλα στα αντίπαλα καρέ με αποτέλεσμα να υπάρχει εκνευρισμός ο οποίος μεγάλωσε με τις υποδείξεις του Μάνταλου. Ο Αθηναίος ρέφερι επέτρεψε να γίνει σκληρό το παιχνίδι από τους παίκτες του Πανθρακικού χωρίς να τους τιμωρήσει, αλλά και με την συμπεριφορά ορισμένων παικτών (Μπαϊκαρά) που ήταν προκλητικοί.
Αψιμαχίες μεταξύ παικτών
Μετά το 36’ ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια. Η διακοπή κράτησε κανένα πεντάλεπτο, με τον 4 ο να δείχνει μόνο 3’.Τα νεύρα παρέμειναν τεντωμένα και κανείς δεν είχε διάθεση να παίξει μπάλα, έτσι η μοναδική σωτηρία ήταν το ημίχρονο όπου θα ηρεμούσε η όλη κατάσταση.
Με Τριανταφυλλάκο στο κέντρο
Ο Σούλης Παπαδόπουλος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο παιχνίδι τον Τριανταφυλλάκο θέλοντας να συμμαζέψει το κέντρο του, αλλά και να γίνει ο Άρης πιο επιθετικός. Στο 57’ είχαμε για πρώτη φορά έναν ωραίο συνδυασμό μεταξύ Τάτου και Διαμαντάκου με τον τελευταίο να πιάνει το σουτ και την μπάλα να περνάει άουτ.
Έσωσε ο Διούδης
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε για τον Πανθρακικό στο 59 ο λεπτό. Ο Βαϊρουά πίσω από την σέντρα πήρε την μπάλα και με ένα σπριντ έφτασε στην εστία του Διούδη. Αφού απέφυγε τον Ζαραδούκα με μια προσποίηση έπιασε το σουτ όμως ο τερματοφύλακας του Άρη έπεσε και έσωσε την ομάδα του.
Τεράστιες ευκαιρίες για γκολ του Πανθρακικού
Στο τελευταίο 20λεπτό ο Άρης μπορεί να προσπάθησε να πετύχει το γκολ της νίκης, όμως η ανάπτυξή του ήταν ανορθόδοξη. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έδωσαν χώρο και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να γίνουν απειλητική. Μάλιστα στο 76’ έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπαϊκαρα.
Ο Βαϊρουά έδωσε δεξιά στον Μπαϊκαρά, αυτός έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής δίχως να έχει αντίπαλο, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Διούδη. Τρία λεπτά αργότερα άλλη μια ευκαιρία για την ομάδα της Κομοτηνής με τον Διούδη να λέει όχι και να κρατάει τον Άρη ζωντανό. Στο 79' ο Μίνγκας βγήκε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή έχοντας φύγει από κανονική θέση, έκανε το πλασέ, με τον Διούδη να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ.
Ο Σωκράτης Διούδης ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν αυτός που κράτησε την εστία του ανέπαφη και έδωσε τον βαθμό της ισοπαλία
Ο Ντενίζ Μπαϊκαρά ήταν το «μαύρο» πρόβατο που αναστάτωσε παίκτες και φιλάθλους. Ο ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού έκανε θέατρο όταν ο Παπαστεριανός του έδωσε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια δεν τήρησε το fair play με αποτέλεσμα να έρθουν οι αψιμαχίες.
Ο Κέβιν Βαϊρουά ήταν ότι καλύτερο διαθέτει ο Πανθρακικός. Ο μέσος των «πράσινων» δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες οι οποίες καμία δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη για τον Γάλλο ποδοσφαιριστή.
Ο Χρήστος Μίνγκας μπήκε στο 63’ και κατέφερε να γίνει πρωταγωνιστείς σε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες του Πανθρακικού τις οποίες όμως έχασε.
Ο Σταύρος Μάνταλος άφησε τα σκληρά μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα ο αγώνας να γίνει βίαιος. Ο Αθηναίος ρέφερι μπορεί να τα έκανε μαντάρα όμως δεν αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα με τις υποδείξεις του.
Ο Άρης δεν τα κατάφερε σε ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Ήταν από μέτριος έως κακός σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα ήταν και τυχερός γιατί ο Πανθρακικός που έπαιξε έξυπνα θα μπορούσε να αποδράσει από την Θεσσαλονίκη ακόμα και με το τρίποντο.
Άρης: (Σούλης Παπαδόπουλος) Διούδης, Παπαζαχαρίας(51’ Τριανταφυλλάκος), Καζναφέρης, Τάτος, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος(72’ Διαμαντάκος), Κοέλιο, Παπαστεριανός
Πανθρακικός: (Παύλος Δερμιτζάκης) Κουτσόπουλος, Λουσέρο, Σερφά, Μουναφο, Τζανής(63’ Μίνγκας), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Καστσελάν, Βαϊρουά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου