ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Γείτονας να σου πετύχει…

Κομοτηνή-Ξάνθη είναι ένα… τσιγάρο δρόμος! Ίσως του χρόνου και μια κατηγορία διαφορά, αφού το 0-2 της Ξάνθης έφερε τον Πανθρακικό… κατάφατσα με την Football League! 
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές. Για τον Πανθρακικό ο Κουτσόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ντιόγκο αριστερά, ενώ ο Δερμιτζάκης γύρισε πίσω τον Μπαϊκαρά για να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Στόπερ οι Σερφά, Σαρακατσάνος και αμυντικά χαφ οι Καστσελάν, Μουνάφο. Μπροστά τους οι Λουσέρο, Βαϊρουά, Τζάνης και στην κορυφή ο Παπαδόπουλος.
Για τη Ξάνθη, ο Λοντίγκιν κάθισε κάτω από τα γκολπόστ. Ο Παΐτο αριστερά στην άμυνα, ο Κομεσίδης δεξιά, με τους Βάλλα, Γούτα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Φλίσκας και Ντιέ. Μπροστά τους ήταν οι Μαρσελίνιο, Μάνταλος, Μαρίν από τα αριστερά προς τα δεξιά. Μοναδικός προωθημένος ο Σολτάνι.
Λίγα πράγματα, πρόβλημα με «Παπ»
Ο Πανθρακικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να πατήσει περιοχή, όμως τα γυρίσματα και οι σέντρες δεν είχαν αντίκτυπο, με το ματς να κυλάει για 30 λεπτά περίπου δίχως τη μεγάλη φάση. Μάλιστα, η ομάδα της Κομοτηνής είδε και μια βασική της μονάδα να τίθεται εκτός στο 19', καθώς ο Παπαδόπουλος αποχώρησε πιάνοντας τον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού του ποδιού.
Δοκάρι ο Πανθρακικός, γκολ η Ξάνθη!
Στο 30', λοιπόν, είδαμε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Κομεσίδη να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Σολτάνι να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουτσόπουλου. Βέβαια, έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, αλλά η κεφαλιά του Κοντογουλίδη σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν, έπειτα από την εξαιρετική μπαλιά του Βαϊρουά.
Τελικά, η Σκόντα ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στην επίτευξη ενός τέρματος. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά στο 39' και ο Γούτας σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους και νίκησε με κεφαλιά τον Κουτσόπουλο, ώστε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια εκτέλεση φάουλ του Λουσέρο στο 44', την οποία μπλόκαρε δίχως πρόβλημα ο Λοντίγκιν.
Γκολ με το... καλησπέρα
Στην επανάληψη ο Πανθρακικός μπήκε και πάλι πιο δυνατά, όμως η Ξάνθη πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 48'. Ο Μάνταλος κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή και ο Ντιέ το εκτέλεσε απευθείας μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Κουτσόπουλο.
Άμυνα... γρανίτης και Λοντίγκιν!
Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να πιέζουν, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα... γρανίτη των αντιπάλων και να πατήσουν περιοχή. Έτσι, ακολούθησε μια... ανομβρία από φάσεις μέχρι το 73', ενώ στο 65' είχε ακυρωθεί σωστά το γκολ του Κοντογουλίδη ως οφσάιντ. Στο 73', μάλιστα, η Σκόντα θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, όταν ο Σολτάνι έκλεψε την μπάλα από τον Σερφά, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε, με την μπάλα να περνάει παράλληλα προς την εστία του Κουτσόπουλου.
Ωστόσο, στην καλή άμυνα προστέθηκε και η καλή εμφάνιση του Λοντίγκιν. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης, ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική ομάδα για το ματς με τη Βοσνία, πραγματοποίησε κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις. Αρχικά, μπλόκαρε το σουτ του Λουσέρο στο 81', ενώ στο 85' «έβγαλε» την προβολή στην κίνηση του ίδιου παίκτη εξ' επαφής και είπε «όχι» στην κεφαλιά του Βαϊρουά στο 88'.
Έτσι, η Ξάνθη πανηγύρισε τη νίκη στην Κομοτηνή και θέλει μια ακόμα για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία, τη στιγμή που ο Πανθρακικός έχει... μπλέξει για τα καλά και πάει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για ματς... ζωής και θανάτου με τον Άρη την επόμενη αγωνιστική.
Εκτός από το γκολ, με το οποίο η Ξάνθη άνοιξε το σκορ, ο Δημήτρης Γούτας έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και βοήθησε αμυντικά την ομάδα του «βγάζοντας» αρκετές φάσεις στις σέντρες που επιχειρούσαν οι παίκτες του Πανθρακικού.
Μεν στάθηκε άτυχος (τραυματισμός Παπαδόπουλου, δοκάρι Κοντογουλίδη), αλλά ο Πανθρακικός δεν είχε σήμερα λύση στον επιθετικό τομέα απέναντι σε μια συμπαγής άμυνα.
Ο Ντιέ σφράγισε τη νίκη για τη Ξάνθη με ένα εκπληκτικό γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Καλά τα πήγε και ο Μάνταλος, που ήταν δραστήριος, κέρδισε πολλά φάουλ και από ένα εξ' αυτών ήρθε και το δεύτερο τέρμα.
Την έκανε ο Κοντογουλίδης στο 36', όταν σημάδεψε το δοκάρι του Λοντίγκιν.
Δίχως προβλήματα έβγαλαν το παιχνίδι ο Γιάχος και οι βοηθοί του. Ο Χιώτης ρέφερι έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Κοντογουλίδη στο 65', καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.
Την τέταρτη σερί εκτός έδρας νίκη της για πρώτη φορά στην ιστορία της πέτυχε η Ξάνθη. Η Σκόντα ήταν, ήδη, ήσυχη και, πλέον, θέλει ένα ακόμα «τρίποντο» για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Αντίθετα, ο Πανθρακικός έχει... μπλέξει για τα καλά, πηγαίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για ματς ζωής και θανάτου και βρίσκεται κοντά στον υποβιβασμό στη Football League.
Συνθέσεις ομάδων
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Ντιόγκο, Σερφά, Σαρακατσάνος, Καστσελάν, Μουνάφο (58' Μίνγκας), Λουσέρο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά, Τζάνης (78' Σκλιοπίδης), Παπαδόπουλος (20' λ. τρ. Κοντογουλίδης).
Σκόντα Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Παΐτο, Βάλλας, Γούτας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Ντιέ, Μαρσελίνιο, Μάνταλος, Μαρίν, Σολτάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου