ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΠΑΣ να μας τρελάνεις!

Το… τρένο των Ιωαννίνων νίκησε 2-0 τον Άρη, έκανε ακόμη ένα βήμα για την πεντάδα και στέλνει τους «κίτρινους» ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό!
Ο αγώνας στους Ζωσιμάδες θεωρούνταν κλειδί τόσο για τον γηπεδούχο ΠΑΣ, όσο και για τον φιλοξενούμενο Άρη. Οι Ηπειρώτες ήθελαν το τρίποντο για να ξεφύγουν τρεις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και να ελπίζουν σε αυριανό στραβοπάτημα των «πράσινων», στην... μάχη που κάνουν για την είσοδο στα πλέι οφ. Και οι Θεσσαλονικείς για να ξεφύγουν από την προτελευταία θέση.
Αυτοί που πανηγύρισαν ωστόσο, σε ένα πανέμορφο, σε αντίθεση με τον τραγικό αγωνιστικό χώρο, παιχνίδι, ήταν οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου. Ο... Άγιαξ της Ηπείρου επικράτησε με 2-0 του... θεού του πολέμου με γκολ των Ίλιτς και Κοροβέση, με τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα για έξοδο στην Ευρώπη. Στον αντίποδα η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου είχε τρία δοκάρια, προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να φύγει έστω και με έναν βαθμό και πλέον τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την συνέχεια.
Γκολ εμείς, δοκάρια εσείς...
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα ημίχρονο που είχε δύο πρόσωπα. Το καλό στο ξεκίνημα και το άσχημο στην συνέχεια, πριν το γκολ του ΠΑΣ και τα δοκάρια του Άρη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένα στον αγωνιστικό χώρο και στο 6' και 7' οι Λίλα και Γεωργίου δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.
Δύο λεπτά αργότερα από την φάση του Γεωργίου, ο Αγκάνθο έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ. Εκτέλεσε αριστοτεχνικά το φάουλ με το αριστερό, αλλά η μπάλα με τον Μπαμπανιώτη απλά να παρακολουθεί, δεν του έκανε την χάρη και σταμάτησε στο δοκάρι του ΠΑΣ.
Τραγικό λάθος και 1-0
Από εκείνο το σημείο και για δεκαπέντε λεπτά δεν έγινε κάτι στον αγωνιστικό χώρο, με τον ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα. Ωστόσο στο 24' χρειάστηκε να γίνει ένα γέμισμα από τον Ντε Βινσέντι και ένα τραγικό λάθος των Ζαραδούκα και Ηρακλή, για να βρεθεί ο Ίλιτς απέναντι από τον Διούδη και με ψύχραιμο σουτ να κάνει το 1-0 και να βάλει... φωτιά στους Ζωσιμάδες.
Θέατρο και μοναδική στιγμή...
Και πάλι μετά το δοκάρι, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, μέχρι το 36' λεπτό στο οποίο υπήρξε ένταση. Ο Αγκάνθο πεσμένος βρήκε στο πόδι τον Μιχαήλ, αυτός έπιασε το κεφάλι και έκανε σαν να... πέθανε, με τον Σπάθα να λέει να συνεχιστεί το ματς, σε μια φάση που θα μπορούσε να βγάλει από μία κίτρινη σε κάθε παίκτη.
Ο Ισπανός επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, όταν έπιασε από πολύ κοντά την κεφαλιά και ανάγκασε τον Μπαμπανιώτη να διώξει εντυπωσιακά, στέλνοντας πρώτα τη μπάλα στο δοκάρι.
Όλο το ματς ένα δίλεπτο
Στην επανάληψη το θέαμα ήταν χειρότερο από αυτό του πρώτου μέρους. Ο ΠΑΣ κρατούσε άνετα το σκορ και ο Άρης έδειχνε να μην μπορεί να απειλήσει. Όλο το ματς πάντως ήταν ένα δίλεπτο. Αρχικά στο 63' ο Γιαννιώτας έπεσε στα πόδια του Κολοβέτσιου με τον Σπάθα να μην δίνει πέναλτι, παίρνοντας όπως φάνηκε και από το ριπλέι σωστή απόφαση. Στο επόμενο λεπτό, ένα ακόμα τραγικό λάθος της άμυνας, έδωσε το δικαίωμα στον Κοροβέση να σκοράρει μετά από σέντρα του Ντε Βινσέντι, να κάνει το 2-0 και να δώσει τέλος στο ματς.
Μπαμπανιώτης και νέο δοκάρι
Από εκείνο το σημείο μίλησε η κλάση του Μπαμπανιώτη που όταν χρειάστηκε, κατέβασε τα... ρολά, ενώ ο Άρης στάθηκε ακόμα μία φορά άτυχος. Ήταν στις καθυστερήσεις, με τον Γιαννιώτα από τα δύο μέτρα να καταφέρνει να αστοχεί στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Μπαμπανιώτη για τρίτη φορά.
Κανονικά θα μπορούσαμε να βάλουμε όλους τους παίκτες του ΠΑΣ, αλλά θα προτιμήσουμε τον Κοροβέση που με το γκολ που πέτυχε κλείδωσε τη μεγάλη νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και οι συμπαίκτες του δεν ήταν εξίσου καλοί.
Η επιθετική γραμμή του Άρη. Εντάξει οι «κίτρινοι» είχαν τρία δοκάρια, αλλά είχαν ευκαιρίες να την στείλουν την ρημάδα την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν το έκαναν...
Τα ίδια και με τον πολυτιμότερο. Όλοι ήταν υπέροχοι και στάθηκαν στο ύψος τους, αλλά θα βάλουμε τον Μπαμπανιώτη που ήταν εντυπωσιακός και με δικές του επεμβάσεις, αλλά και την τύχη, έμεινε το μηδέν για τον ΠΑΣ.
Και στα δύο γκολ του ΠΑΣ οι φιλοξενούμενοι έκαναν τραγικά λάθη. Ειδικά στο πρώτο κοιτούσαν την μπάλα, αφήνοντας τον Ίλιτς να φύγει μόνος του και να σκοράρει.
Χωρίς λάθη ο Σπάθας. Στην φάση που ο Άρης ζήτησε πέναλτι, φαίνεται πως ο Γιαννιώτας πέφτει στο πόδι του Κολοβέτσιου και αν το έδινε θα ήταν τραβηγμένο από τα μαλλιά. Σωστός και στην φάση που ζήτησαν αποβολή του Αγκάνθο οι γηπεδούχοι, καθώς ο Ισπανός δεν έκανε σχεδόν τίποτα στον Μιχαήλ που έπεσε σαν να τον... πυροβόλησαν.
Δοκάρια εσείς; Γκολ εμείς. Και έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Άρη με 2-0. Τον έβαλε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση και έκανε ο ίδιο άλμα για είσοδο στα πλέι οφ. Οι Γιαννιώτες ήταν καλύτεροι και πήραν δίκαια τη νίκη, με τους Θεσσαλονικείς να τα έχουν με την τύχη τους και τα τρία δοκάρια.
ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Μπαμπανιώτης. Πάντος (90' Ντάσιος), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Γεωργίου, Ντε Βινσέντι (85' Βίλα), Κοροβέσης, Ίλιτς (90' Κειτά).
Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Καζναφέρης, Οικονομόπουλος, Παπαζαχαρίας, Ζαραδούκας, Παπαστεριανός, Ηρακλής (71' Αγγελούδης), Γιαννιώτας, Τριανταφυλλάκος (57' Σουνάς), Διαμαντάκος (86' Νταμαρλής), Αγκάνθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου