ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

«Σαράι» στη Γερμανία

Η Γαλατά έκανε «παλάτι» της τη «Φέλτινς Αρένα» και με 2-3 στο 96' ανέτρεψε το 1-1 του πρώτου ματς, βάζοντας τέλος στο ταξίδι της Σάλκε...
Η «Φέλτινς Αρένα» είχε μετατραπεί σε τουρκικό έδαφος. Οι 15.000 φίλοι της Γαλατάσαραϊ έβγαλαν τα λαρύγγια τους και επισκίασαν τις φωνές των πολλαπλάσιων Γερμανών. Στο καταπληκτικό τερέν οι δικοί τους έπαιρναν δύναμη από τις φωνές τους και... γλιστρούσαν για την πρόκριση. Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ χρειάστηκε να κάνουν την υπέρβαση τους, ώστε να φτάσουν σε μία τεράστια πρόκριση που στο φινάλε απέκτησε και έξτρα πανηγυρικό τόνο. Στο 96' και ενώ... μύριζε γκολ-πρόκρισης από την τρομερή πίεση της Σάλκε, ο Μουσλέρα έδωσε πολύ έξυπνα τη μπάλα με τα χέρια στον Σελτσούκ Ινάν που με τη σειρά του την πέρασε στον Ουμούτ Μπουλούτ που βρέθηκε μόνος του με τον Χίλντεμπραντ, τον οποίο νίκησε με διπλή προσπάθεια για να κάνει το 2-3 και να σφραγίσει την παρουσία της ομάδας του στα προημιτελικά.
Με το πρώτο ματς (1-1) να έχει δώσει προβάδισμα στους Γερμανούς, το 1-0 στο 17' τους έδωσε φτερά. Ο Ματίπ τσίμπησε την μπάλα, προλαβαίνοντας τον Μουσλέρα και ο Νοϊστέντερ με πλασέ άνοιξε το σκορ. Αυτό κόντρα στη ροή του αγώνα, με τη Γαλατά να είναι καλύτερη στο Α' μέρος και να έχει την κατοχή και τις ευκαιρίες. Η προσπάθεια των Τούρκων θα δικαιωνόταν και μάλιστα δις πριν φτάσει το ημίχρονο. Στο 37' ο Αλτιντοπ με τρομερή βολίδα από τα 25 μέτρα έφερε ματς και πρόκριση στα ίσια. Στο 42' ήταν η σειρά του Μπουράκ Γιλμάζ να σκοράρει για 8η φορά στη φετινή διοργάνωση (πρώτος μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Τούρκος φορ νίκησε στο σπριντ τον Χέβεντες που πήγε πολύ μαλθακά στη φάση και πρόλαβε και την έξοδο του Χίλντεμπραντ, ο οποίος επίσης καθυστέρησε να βγει.
Στην επανάληψη το ματς, όπως ήταν αναμενόμενο, άλλαξε άρδην. Η Σάκε μπήκε με όλες τις δυνάμεις της, καθώς πλέον χρειαζόταν δύο ακόμα γκολ (σ.σ.: το 2-2 ήταν υπέρ της Γαλατά). Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά και δικαιώθηκαν στο 63'. Ο Χόγκερ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Πούκι δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μουσλέρα, η μπάλα έφτασε μέσω Ουτσίντα στον Μπάστος που ανενόχλητος έκανε το 2-2. Και ενώ στο φινάλε είχαν βγει όλοι οι Γερμανοί μπροστά, ήρθε και το τρίτο από  τον Μπουλούτ, για να κάνει τη Γαλατά την πρώτη τουρκική ομάδα που θα βρεθεί στους «8» μετά τη Φενερμπαχτσέ του Ζίκο το 2007-'08.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου