ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

To... τσέκαρε με Αμπντούν!

Χωρίς να φορτσάρει, ο Ολυμπιακός κέρδισε στα Γιάννενα τον ΠΑΣ με 1-0 και πλέον έκανε τυπική την ρεβάνς για την πρόκριση στους «4»! Δοκάρι ο Τζιμπούρ. Φωνάζουν για Τοπούζη οι γηπεδούχοι!
Με αλλαγές και οι δύο
Τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο και ο Ολυμπιακός προχώρησαν σε rotation στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι Γιαννιώτες δε είχαν αρκετές ελλείψεις ενώ και ο Μίτσελ στους Πειραιώτες προχώρησε σε διαφοροποιήσεις στο βασικό τους σχήμα για το ματς του γηπέδου των Ζωσιμάδων.
Με σχήμα 5-4-1 παρατάχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό. Ο Μπαμπανιώτης ήταν βασικός γκολκίπερ στο ντεμπούτο του, δεξιά στην άμυνα ο Ντάσιος, αριστερά o Ρουμπουλάκου και στο κέντρο της άμυνας οι Μπέριος, Τζημόπουλος και Μιχαήλ. Στα χαφ τοποθετήθηκαν οι Κειτά, Λίλα, Αυγενικού, επιτελικός ο Γεωργίου και στην επίθεση ο Βίλα.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε κάτω από τα δοκάρια τον Κάρολ, δεξί μπακ τον Παπάζογλου, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μανωλά και Κοντρέρας και αριστερά στην άμυνα τον Χολέμπας. Στο κέντρο ήταν οι Φέισα, Μανιάτης και Γκρέκο, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Αμπντούν και Φετφατζίδης και βασικός φορ ο Μήτρογλου.
Οι γηπεδούχοι από την μεριά τους έχουν παράπονα από την διαιτησία του Τοπούζη. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι η φάση του γκολ ξεκίνησε από ένα... ανύπαρκτο φάουλ που δόθηκε στον Ολυμπιακό έξω από την περιοχή του Μπαμπανιώτη! 
Ανώτερος αλλά δίχως γκολ
Το πρώτο 45λεπτο περιλάμβανε αρκετά κακό ποδόσφαιρο σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο που και βαρύς ήταν και πολλές παγίδες είχε. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του ΠΑΣ και πιο κινητικός, έχοντας ευκαιρίες για γκολ. Στο 12' ο Μήτρογλου σούταρε λίγο άουτ, στο 13' ένα καλό σουτ του Μήτρογλου αποκρούστηκε και στο 19' μετά από μία ωραία κίνηση Μήτρογλου και σέντρα η κεφαλιά του Μανωλά πέρασε άουτ.
Ο Ολυμπιακός γενικά στεκόταν πιο καλά από τον αντίπαλό του, ο οποίος είχε αρκετά παράπονα από την διαιτησία του Τοπούζη. Στο 23' πάντως ο Μανιάτης διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμά του από τον Λίλα μέσα στην μικρή περιοχή με το ριπλέι να δείχνει πως υπήρχε παράβαση. Όσο για τον ΠΑΣ; Δεν του βγήκε τόσο το ματς στο πρώτο μέρος, έχοντας όμως μία καλή στιγμή για γκολ στο 30' όταν μετά από σέντρα του Αυγενικού και κεφαλιά του Βίλα η μπάλα πέρασε άουτ.
Γκολ ο Αμπντούν, φωνές ο ΠΑΣ
Το Β' μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για καμία εκ των δύο ομάδων. Στο 47' ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι από τον Τοπούζη σε μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Γεωργίου με το ριπλέι να δείχνει επαφή των δύο παικτών. Λίγα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ένα φάουλ που δόθηκε στον Χολέμπας και από το οποίο προήλθε το 0-1.
Στο 54' έπειτα από πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Αμπντούν που παρά την προσπάθεια του Μπαμπανιώτη η μπάλα πήγε στα αντίπαλα δίχτυα. Ο Αμπντούν έδειξε την φανέλα του και πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που έμελλε να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα.Στο 67' έπειτα από προσπάθεια του Βίλα ο Κάρολ μπλόκαρε το γύρισμά του με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να πετύχει την ισοφάριση.
Δοκάρι, ένταση και επεισόδιο με Τζιμπούρ
Ο Ολυμπιακός όμως παρέμενε ανώτερος. Στο 71' έγινε ένα καλό σουτ από τον Γκρέκο με τον αντίπαλο γκολκίπερ να του λέει 'όχι' σε μία καλή απόκρουση του Μπαμπανιώτη. Εκτός αυτού στο 82' μετά από ανάποδο ψαλίδι από τον Σιόβα που έδωσε έτοιμο γκολ στον Τζιμπούρ, ο Αλγερινός έκανε την κεφαλιά με την μπάλα έπειτα από απόκρουση του αντίπαλου πορτιέρε να πηγαίνει στο δοκάρι. Έτσι το ματς έληξε 0-1. Αμέσως μετά την λήξη του πάντως υπήρξε ένταση και μεγάλη αναστάτωση στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Ζωσιμάδων. Μάλιστα οπαδοί του ΠΑΣ έκαναν επίθεση στον Τζιμπούρ ο οποίος αποπειράθηκε να απαντήσει με χτύπημα για να τον πάρει ακολούθως στα αποδυτήρια ο Σάββας Θεοδωρίδης.
Ήταν ένα κακό ματς αυτό στα Ιωάννινα σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο. Καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και χωρίς να ανεβάσει πολλές... στροφές νίκησε δίκαια σε έναν αγώνα όπου είχε κορυφαίο τον Αμπντούν. Στον αντίποδα ο ΠΑΣ που είχε πολλές ελλείψεις αλλά και αλλαγές πάλεψε όσο μπορούσε και ηττήθηκε οριακά.
Φυσικά το 0-1 δεν αποτελεί σκορ πρόκρισης για τους Πειραιώτες για την ρεβάνς του Καραϊσκάκη, είναι όμως ένα σημαντικό βήμα. Πολλά τα παράπονα του ΠΑΣ για την διαιτησία του Τοπούζη (ο οποίος έκανε λάθη στο ματς) φωνάζοντας κυρίως για ένα πέναλτι και για το φάουλ που προηγήθηκε της εκτέλεσης του Αμπντούν. Ο Ολυμπιακός από την άλλη ζήτησε και εκείνος ένα πέναλτι.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπαμπανιώτης, Αυγενικού (82' Ιωάννου), Λίλα, Ρουμπουκάλο, Κεϊτά (70' Ίλιτς), Μιχαήλ, Ντάσιος, Μπέριος, Γεωργίου (55' Ντε Βισέντι), Βίλα, Τζημόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου, Χολέμπας, Κοντρέρας, Μανωλάς, Μανιάτης, Φέισα, Γκρέκο, Φετφατζίδης (67' Σιόβας), Αμπντούν (82' Ιμπαγάσα), Μήτρογλου (75' Τζιμπούρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου