ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τα λεφτά δεν φέρνουν την... επιτυχία

Ντρογκμπά και Σνάιντερ έκαναν το ντεμπούτο τους για την Γαλατάσαραϊ, που σκόραρε νωρίς (12' Γιλμάζ), στο Champions League, όμως έμεινε στο 1-1 με την Σάλκε (45' Τζόουνς) στην Πόλη.
Η ώρα την αλήθειας για την Γαλατάσαραϊ, που ξόδεψε ένα... καράβι χρήματα για να αποκτήσει τους Ντρογκμπά και Σνάιντερ, είχε φτάσει. Οι Τούρκοι υποδέχθηκαν την Σάλκε στην Πόλη με μοναδικό στόχο τη νίκη και την διάκριση στην Ευρώπη. Αμ δε... Οι Γερμανοί μπορεί να βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, όμως απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι στην Ευρώπη το χρήμα δεν είναι το παν. Έφυγαν με ισοπαλία 1-1, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών τους και είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά.
Τα μεγάλα μεταγραφικά αποκτήματα των γηπεδούχων έκαναν το ντεμπούτο τους στο Champions League, με τον Ντρογκμπά να κάνει την 76η εμφάνισή στη διοργάνωση και να πιάνει τον Καμπιάσο στην 5η θέση των συμμετοχών για μη Ευρωπαίους παίκτες, ενώ μετά τους Γιάγια Τουρέ και Ντιντιέ Ζοκορά έγινε ο 3ος Ιβοριανός που κάνει την εμφάνισή του με 3η διαφορετική ομάδα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Τούρκους, καθώς οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση να ανοίξουν τον ρυθμό και μετά το καλό σουτ του Τζόουνς στο 1' το... πλήρωσαν με τον Γιλμάζ να κάνει το 1-0 στο 12'. Ο επιθετικός της Γαλατά έκανε εκπληκτική ντρίμπλα στον Χέβεντες, τον απέφυγε και με δυνατό πλασέ νίκησε τον Χίλντεμπραντ, για να φτάσει τα 7 γκολ φέτος στο Champions League από τα 8 που έχει πετύχει συνολικά η ομάδα του! Η απάντηση της Σάλκε παραλίγο να έρθει στο 16', όταν Μάτιπ και Χούντελαρ δεν μπόρεσαν σχεδόν πάνω στη γραμμή να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα!
Ο ρυθμό ήταν εξαιρετικός και δεν πέρασαν παρά κάποια δευτερόλεπτα μέχρι την επόμενη μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά για την Γαλατά. Ο Ντρογκμπά έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Χίλντεμπραντ απέκρουσε δύσκολα και στη συνέχεια η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του μετά το σουτ του Αλτίντοπ στο 18'! Στο 20' ο Καγιά παραλίγο να σκοράρει εναντίον της ομάδας του (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι), με τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων σιγά-σιγά να φαίνονται. Ο Σνάιντερ, που ξεκίνησε παίζοντας αριστερά, ήταν «χαμένος» και όσο περνούσε η ώρα Τζόουνς και Νόϊστέντερ κέρδιζαν τη μάχη στη μεσαία γραμμή, ενώ Μπάστος και Φαρφάν προκαλούσαν συνεχώς προβλήματα με την ταχύτητά τους.
Στο 38' οι γηπεδούχοι, πάντως, έφτασαν μία ανάσα από το 2-0, όταν Γιλμάζ μπήκε στην περιοχή μετά από πάσα του Ντρογκμπά, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χίλντεμπραντ. Έτσι, στην επόμενη φάση μετά από ιδανική αντεπίθεση, ο Φαρφάν έκανε την κούρσα, έδωσε την ασίστ στον Τζόουνς και εκείνος έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο του γκολ στο Champions League ως... Αμερικάνος, καθώς το προηγούμενο, που είχε πετύχει το 2005 ήταν... μόνο με την γερμανική υπηκοότητα. Φυσικά, δεν υπήρχε χρόνος για τους Τούρκους, με το 1-1 να είναι το σκορ στο ημίχρονο.
Ο Τερίμ έβγαλε τον Σνάιντερ στο ημίχρονο, πέρασε στη θέση του τον Αμραμπάτ, όμως το παιχνίδι ήταν κακό... Ο Μαροκινός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 51', με τους Γερμανούς να έχουν τον έλεγχο, να μην απειλούνται, όμως να μην έχουν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Στο 75' ο Χούντελαρ έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ στην κίνηση, για να απαντήσει ο Γιλμάζ στο 78', με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ μετά το διαγώνιο σουτ του! Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός ανέβηκε και πάλι, το παιχνίδι άνοιξε, ο Χίλντεμπραντ έβγαλε δύσκολα το μακρινό σουτ του Σάμπρι στο 79', ενώ στο 80' ο Ντράξλερ αποφάσισε να... καταστρέψει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για γκολ, όταν έφυγε στην αντεπίθεση και με 4-3 για την ομάδα του, έκανε το σουτ εκτός περιοχής για να στείλει την μπάλα λίγο άουτ... Μέχρι το τέλος δεν υπήρξε άλλη φάση άξια αναφοράς, με τα άσχημα νέα για την Σάλκε να είναι η απουσία του Τζόουνς, που συμπλήρωσε κάρτες, από τον επαναληπτικό. Το 1-1 έμεινε και πλέον οι μπλε είναι το φαβορί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου