ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

«Εσπασε» τα δοκάρια ο Ατρόμητος, «Χ»αμογέλασε ο ΠΑΣ

Με τον Ατρόμητο να έχει 3 δοκάρια, σωρεία χαμένων ευκαιριών και 90λεπτο επιθετικό μονόλογο, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο τυχερός και με τη βοήθεια της τύχης και ήρωα τον Ταμπάση, πήρε το 0-0 στο Περιστέρι, για την 23η αγωνιστική της Superleague.
Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, πίεσαν, είχαν 20 τελικές προσπάθειες (οι 10 στην εστία) και το μόνο που τους έλειψε ήταν το γκολ, με αποτέλεσμα για 3η συνεχόμενη αγωνιστική να μείνουν στο 0-0 (είχαν προηγηθεί τα ίδια αποτελέσματα με Βέροια και Λεβαδειακό), φτάνοντας στους 38 βαθμούς και συνεχίζοντας να είναι στην 4η θέση.
Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ ήταν κακός, αλλά ως θετικό κρατά το γεγονός ότι έμεινε για 5ο σερί ματς αήττητος (2 νίκες, 3 ισοπαλίες ο απολογισμός) και εδραιώθηκε στην 5η θέση με 32 βαθμούς, τρεις περισσότερους από όλους τους διώκτες του (Λεβαδειακός και Παναθηναϊκός).
Στον πάγκο Ναπολεόνι και Ντε Βινσέντι
Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες. Ο Ατρόμητος με τον Ράντμαν στην εστία, με τους Σκόνδρα, Γιαννούλη, Φυτανίδη και Ταυλαρίδη στην άμυνα.
Ιγκλέσιας και Δημούτσος ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Καραγκούνη, Επστάιν και Μπρίτο μπροστά τους, ενώ ο Μάντζιος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Χριστόπουλος (δεν είχε στη διάθεσή του τους Λίλα, Τζημόπουλο και Φεγκρούς) κράτησε στον πάγκο τον προερχόμενο από ίωση Ντε Βινσέντι αλλά και τον Γεωργίου. Τερματοφύλακας ήταν ο Ταμπάσης, ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Πάντος, Μιχαήλ, Οικονόμου και Κολοβέτσιος. Κεϊτά και Τσουκαλάς έπαιζαν στον κεντρικό άξονα, με τους Γιάκο, Κοροβέση και Βίλα σε μεσοεπιθετικό ρόλο, πίσω από τον Ίλιτς.
Καταιγιστικό 20λεπτο ο Ατρόμητος!
Οι γηπεδούχοι μπήκαν με καταιγιστικό ρυθμό στο παιχνίδι. Πίεσαν ασφυκτικά τον ΠΑΣ, τον έκλεισαν στα καρέ του και για 20 λεπτά τον «σφυροκοπούσαν» από παντού. Απείλησαν με τον Ιγκλέσιας στο 2', με τον Μάντζιο στο 7', τον Μπρίτο στο 8' και είχαν τρεις τεράστιες ευκαιρίες: Στο 10' με το εξ' επαφής τακουνάκι του Μπρίτο (απέκρουσε ο Ταμπάσης) και δύο δοκάσρια με τον Μάντζιο στο 11' και στο 16'!
Ο ΠΑΣ δεν μπορούσε καν να βγει από την περιοχή του, πόσο μάλλον να κρατήσει μπάλα και είχε μόνο ένα μακρινό σουτ του Γιάκου στο 13'. Μετά το 20' οι Γιαννιώτες άρχισαν κάπως να ισορροπούν την κατάσταση και να αποκρούουν αποτελεσματικά τις κατά κύματα επιθέσεις των γηπεδούχων. Ατρόμητος σαφώς διατηρούσε συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει.
Ουσιαστικά το έκανε και πάλι μόνο στο 39' με μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Επστάιν που πήγε να αιφνιδιάσει τον Ταμπάση. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ δεν είχε ανάπτυξη, ούτε τρόπους να δημιουργήσει ευκαιρίες και περιορίστηκε σε άλλο ένα μακρινό σουτ του Κοροβέση στο 29'.
Νέο δοκάρι, ήρωας Ταμπάσης
Για να ξαναδώσει «πνοή» στον Ατρόμητο ο Αναστόπουλος έκανε διπλή αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, βάζοντας τους Ουντότζι (πολύ δραστήριος) και Γκαρσία αντί των Καραγκούνη και Μπρίτο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, απείλησαν άμεσα με τον Επστάιν στο 46', είχαν τις καλές κεφαλιές των Ουντότζι (53') και Ταυλαρίδη (56'), πριν αναλάβει δράση ο Ταμπάσης. Απέκρουσε εκπληκτικά το φάουλ του Ουντότζι (67'), έκανε το ίδιο σε πλασέ του ίδιου παίκτη στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι (3ο για τον Ατρόμητο στο 72') και στο σουτ του Ναπολεόνι στο 76' και είδε σε δύο φάσεις στο ίδιο λεπτό (80') τον Ιγκλέσιας να απειλεί.
Οσο για τον ΠΑΣ; Οι επιθετικογενείς αλλαγές του Χριστόπουλου, αρχικά στο 50' με τον Γεωργίου αντί του Γιάκου και στη συνέχεια με τον Ντε Βινσέντι αντί του Ιλιτς (64') δεν βελτίωσαν ιδιαίτερα την εικόνα των φιλοξενούμενων, που έδειξαν ότι πήγαν για την ισοπαλία και τελικά, με μεγάλη δυσκολία, την πήραν! Ο ΠΑΣ ουσιαστικά δεν είχε ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, ως πιο αξιόλογη στιγμή ήταν ένα σουτ του Γεωργίου που μπλόκαρε εύκολα ο Ράντμαν (75'), ενώ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ταυλαρίδη σε σουτ από κοντά του Ιλιτς (63'), αλλά ο αμυντικός των γηπεδούχων είχε γυρισμένη την πλάτη και πέφτοντας η μπάλα βρήκε το χέρι του.
ΣΚΟΡΕΡΣ:
ΔΟΚΑΡΙΑ: 11', 16' Μάντζιος, 72' Ουντότζι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 69' Ταυλαρίδης, 90'+4' Σκόνδρας - 32' Βίλα, 66' Μιχαήλ, 80' Οικονόμου, 90'+1' Ντάσιος, 90'+3' Ταμπάσης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης,Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Καραγκούνης (46' Ουντότζι), Επστάιν (64' Ναπολεόνι), Μπρίτο (46' Γκαρσία), Μάντζιος.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ταμπάσης, Πάντος, Μιχαήλ, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Κεϊτά, Τσουκαλάς, Γιάκος (50' Γεωργίου), Κοροβέσης (86' Ντάσιος), Βίλα, Ίλιτς (64' Ντε Βινσέντι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου