ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Βασιλικό διπλό παραμονής!

Τεράστιο βήμα για την παραμονή πραγματοποίησε η ομάδα της Βέροιας, που αν και βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο κόντρα στην Ξάνθη, κατάφερε να περάσει από τα Πηγάδια με 2-0 και να περάσει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ωραίο ρυθμό, αφού οι δύο δύο ομάδες δεν κλείστηκαν στην άμυνά τους και προσπάθησαν να δημιουργήσουν. Παρά τους ανοιχτούς χώρους που υπήρχαν όμως, μεγάλες φάσεις δεν γινόντουσαν, με βασική αιτία τα πολλά λάθη αλλά και τα δυνατά μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου.
Οι γηπεδούχοι είχαν ξεκάθαρο πλάνο να πιέσουν από τα δεξιά, σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του Μαρίν και να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα της Βέροιας. Παρόλα αυτά, ο Αμαραντίδης που ήταν ο προσωπικός του αντίπαλος, κατάφερε να κάνει πολύ καλή δουλειά και να τον εξουδετερώσει.
Στην αντίπερα όχθη, η Βασίλισσα του Βορρά προσπαθούσε να παίξει το δικό της παιχνίδι, με όμορφη ανάπτυξη από τους ταλαντούχους της μέσοεπιθετικούς, όμως για ακόμα μία φορά ήταν έντονη η απουσία ενός παίκτη που να είναι καθαρός επιθετικός και να έχει το «εύκολο γκολ» και την τελική ενέργεια.
Αυτό ήταν που κόστισε και στην μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, όταν στο 11' η Βέροια έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος. Ο Κόστλι έφυγε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση, βρίσκοντας την αντίπαλη άμυνα ανοργάνωτη. Παρόλο όμως που είχε επιλογή να σπάσει την μπάλα είτε δεξιά, είτε αριστερά, αυτός προσπάθησε να τελειώσει μόνος του την φάση, με το σουτ που δοκίμασε όμως να περνάει ελάχιστα άουτ.
Στην συνέχεια του πρώτου μέρους ο ρυθμός σταδιακά έπεφτε, σε αντίθεση με τα δυνατά μαρκαρίσματα που ήρθαν να τον διέκοπταν συχνά. Η Βέροια είχε τον έλεγχο του κέντρου, χωρίς όμως να μπορεί να πετύχει κάτι αξιόλογο.
Στην επανάληψη, τα πρώτα λεπτά παίχτηκαν στο ίδιο μοτίβο, με την Βέροια να έχει την κατοχή, η οποία όμως ήταν ανούσια μιας και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ της γηπεδούχου ομάδας.
Όλα αυτά μέχρι και το 57', όταν ο Μαρσελίνιο που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, κατάφερε μέσα σε μία φάση να βάλει φωτιά στην αναμέτρηση. Ο παίκτης της Ξάνθης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή με καλές προϋποθέσεις, ο Ορέστες τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα.
Ο Βραζιλιάνος μάλιστα κέρδισε και την αποβολή του αμυντικού της Βασίλισσας, ενώ προσπάθησε με υπερβολικό θέατρο να κάνει τον διαιτητή να αποβάλει και τον Λόπεθ, κάτι που αποφεύχθηκε μετά την παρέμβαση του βοηθού που είχε εικόνα της φάσης.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάνταλος, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο. Ο πολύ καλός για άλλο ένα παιχνίδι Λόπεθ κατάφερε να τον νικήσει και να διώξει την μπάλα πλάγια με τα πόδια. Βέβαια, τεράστια ευθύνη φέρει και ο παίκτης της Ξάνθης, αφού η εκτέλεσή του ήταν πολύ κακή, με την μπάλα να πηγαίνει στο κέντρο και χαμηλά, κάτι που έκανε εύκολο το έργο του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι παίκτες της Βασίλισσας κατάφεραν κόντρα στις προβλέψεις να πετύχουν και τέρμα, εκμεταλλευόμενοι ένα από τα πολλά αμυντικά λάθη της Ξάνθης, αλλά και την πολύ καλή ανάπτυξη που έχουν. Ο Κόστλι, μετά από φοβερή πάσα του Ολαϊτάν με τακουνάκι, βγήκε μόνος του σε μία κόντρα επίθεση και δεν συνάντησε καμία δυσκολία να νικήσει τον Λοντίγκιν και να ανοίξει το σκορ.
Το τέρμα αυτό ανάγκασε τον Ουζουνίδι να παίξει φουλ επίθεση, προκειμένου να μετουσιώσει το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του και να πάρει κάτι από την αναμέτρηση. Ο τεχνικός των Ακριτών πέρασε τον Βασιλακάκη λοιπόν στην θέση του Γούτα, αφήνοντας με 3 αμυντικούς την ομάδα του. Το ρίσκο αυτό όμως στοίχισε στην Ξάνθη, αφού λίγο αργότερα ο Βάλλας αποχώρησε τραυματίας, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μείνουν με 10 και με μόλις 2 αμυντικούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Αυτό είχε ως φυσικό επακόλουθο να δημιουργηθούν τεράστια ρήγματα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Βασίλισσα και λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης κατάφερε να κλειδώσει την νίκη. Σε μία ακόμα υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ολαϊτάν βρέθηκε μόνος του μπροστά στην εστία της Ξάνθης και με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
ΟλαϊτάνΓια ακόμα μία φορά πολύ καλός, έφτιαξε το πρώτο τέρμα, πέτυχε το δεύτερο και γενικά παρουσίασε και πάλι μέρος τον τεράστιων δυνατοτήτων του.
Κόστλι Ο επιθετικός της Βέροιας μπορεί να...σπατάλησε την πρώτη μεγάλη φάση της «Βασίλισσας του Βορρά», όμως στην συνέχεια έκανε αυτό που πρέπει, έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και βοήθησε την ομάδα του να πετύχει μία πολύτιμη νίκη.
Η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης, η οποία σε μερικές φάσεις έχασε την μπάλα, με τους ταλαντούχους μέσους της Βέροιας να παρουσιάζουν τρομερή ανάπτυξη.
ΜανταλόςΕίναι από τους κορυφαίους παίκτες της ξάνθης, όμως η εκτέλεση του πέναλτι θυμίζει... ερασιτέχνη. Η γηπεδούχος ομάδα είχε μία τεράστια ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, όμως ο ταλαντούχος μέσος την πέταξε στα σκουπίδια.
Υπερβολική η αποβολή του Ορέστες, το πέναλτι ενδέχεται και να μην είναι, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρη η φάση. Σίγουρα όμως θα έπρεπε να έχει δει κίτρινη κάρτα και ο Μαρσελίνιο στην συνέχεια για θέατρο. Πέρα πάντως από αυτή τη δύσκολη φάση, ο διαιτητής δεν είχε άλλα «θέματα».
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας (80’ Βασιλακάκης), Κομεσίδης, Βάλλας, Μάνταλος, Ντιέ, Μαρίν, Ονουάτσι, Σολτάνι (45’ Μαρσελίνιο), Φλίσκας (70’ Ράνος), Μπέρτος
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Μπερτέν, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γεωργέας, Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο, Κόστλι, Μπαργκάν (62’ Τζημογιάννης) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου