ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

«Χ»αμένος ο Πανθρακικός

Ο Πανθρακικός ήταν ανώτερος, είχε δοκάρι, 2-3 καλές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον μαχητικό Πλατανιά, μένοντας στο τελικό 1-1 στην Κομοτηνή. Αυτή ήταν ο πρώτη εντός έδρας ισοπαλία για το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη φέτος που είχε σκόρερ των Δημήτρη Παπαδόπουλο (66').Νωρίτερα βεβαίως (51') ο Πλατανιάς (σ.σ. έλειψε πολύ ο Αγκιλέρα, ενώ ο Τετε έκανε ντεμπούτο) είχε ανοίξει το σκορ με το πρώτο γκολ του Ναζλίδι στην Σούπερ Λίγκα, «κλέβοντας» έναν πολύτιμο βαθμό μέσα σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους.
Το πρώτο μέρος ήταν «φτωχό» σε θέαμα, με τον Πανθρακικό να έχει την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή και τον Πλατανιά να περιορίζεται ξεκάθαρα σε παθητικό ρόλο. Και οι γηπεδούχοι πάντως λίγες φορές κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Κηπουρού.
Ωστόσο στο 35' η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Σέρφα να «πιάνει» αέρα προ κενής εστίας μετά από σέντρα του Μίνγκα. Στη συνέχεια της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Παπαδόπουλο, ο οποίος από αρκετά πλάγια σούταρε ψηλά άουτ.
Κι αν οι γηπεδούχοι είχαν και μερικές καλές στιγμές στο α' μέρος, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σχεδόν καμία… Ουσιαστικά μία ήταν όλη κι όλη και συγκεκριμένα αυτή του 37' με τον Αναστασάκο να ευνοείται από τις κόντρες και να βγαίνει στην αντεπίθεση, όμως το σουτ που επιχείρησε υπό πίεση μπλόκαρε εύκολα ο Βρονταράς.
Κι όμως, κόντρα στην ροή του αγώνα, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 51', ο Αναστσάκος έκλεψε την μπάλα από την κακή συννενόηση δύο αμυντικών (Λαδάκης,, Χρήστου), στη συνέχεια σέντραρε στην περιοχή και ο Ναζλίδης με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Βρονταρά για το 0-1.Μετά το γκολ, το παιχνίδι απέκτησε έναν… τρελό ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 63' ο Πανθρακικός άγγιξε την ισοφάρισε με κεφαλιά του Σερφά που τράνταξε το δεξί δοκάρι, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μπαϊκαρά έδιωξε πάνω στην γραμμή κεφαλιά του Ουντότζι.
Τελικά οι παίκτες του Δερμιτζάκη κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 66' σε μια περίεργη φάση. Ο Λουσέρο σέντραρε ο Τζανής έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω, με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια να στρώνεται στον Παπαδόπουλου ο οποίος από κοντά έκανε εύκολα το 1-1. Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε ως το φινάλε της αναμέτρησης, με τον Παθρακικό να χάνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 86' όταν ο Παπαδόπουλος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως το σκαφτό πλασέ του έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κηπουρού.
ΣΚΟΡΕΡ: 66' Παπαδόπουλος-51' Ναζλίδης
ΔΟΚΑΡΙ: 63' Σερφά
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 61' Μουνάφο - Κάλαιτζιτς 17', 51' Κουρτεσιώτης, 55' Ντοε
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Π. Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Χρήστου, Σερφά, Λαδάκης, Στάθης (59' Κοντογουλίδης), Καστσελάν, Μουναφό, Μίνγκας, Μπαϊκαρά, Λουσέρο (85' Κυβελίδης), Παπαδόπουλος.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Α. Αναστασιάδης): Κηπουρός, Κουρτεσιώτης (85' Κανακούδης), Τζανής, Ντόε (76' Γκονζάλες), Αργυρόπουλος, Τετέ (91' Μαραγκουδάκης), Κάλαϊτζιτς, Δέντσας, Ναζλίδης, Ουντότζι, Αναστασάκος.


1 σχόλιο: