ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Του... Αγίου Φανούρη!

Ο Πανιώνιος που έχει τον τρόπο στα δύσκολα είναι και πάλι εδώ! Ο Γουνδουλάκης λύτρωσε τους «Πάνθηρες», οι οποίοι επιβλήθηκαν 2-1 του Λεβαδειακού και μετά από επτά παιχνίδια πήραν την νίκη!
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι Δημήτρης Ελευθερόπουλος και Γιώργος Παράσχος. Για τον Πανιώνιο ο Περιστερίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κοντοχρήστος αριστερά στην άμυνα, ο Κούρντι δεξιά και στόπερ οι Τόσκας, Αυλωνίτης. Αμυντικά χαφ οι Σάμαρης Ανδράλας, με τους Ντούνη, Γουνδουλάκη, Αραβίδη να είναι οι τρεις πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καμπάνταη.
Για τον Λεβαδειακό ο Κυριακίδης έκατσε κάτω από τα γκολπόστ, ο Μεντί κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Νικολακάκης το δεξί. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χοσέμι, Λισγάρας, με τους Ζησόπουλο, Ρομέου να αποτελούν τα αμυντικά χαφ μπροστά τους. Ακόστα αριστερά, Πόι δεξιά, με τους δυο τους να εναλλάσσουν πλευρές κατά τη διάρκεια του ματς, και ο Ροζέριο στον άξονα αποτελούσαν την τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βασιλείου.
Μοιρασμένη η κατοχή, γκολ ο Πανιώνιος
Ισορροπημένο ήταν από την αρχή το παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Αυτό έγινε στο 28', με τον Σάμαρη να εκτελεί απευθείας το φάουλ και τον Κυριακίδη να αποκρούει. Στη συνέχεια της φάσης, ο Παναγιωτούδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και ο Σάμαρης με... οβίδα ακόμα πιο πίσω δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ του Λεβαδειακού.
Πίεσε ο Λεβαδειακός και 1-1
Το τέρμα αυτό έδωσε την αφορμή στους παίκτες του Γιώργου Παράσχου να πιέσουν ακόμα περισσότερο, από τη στιγμή που προσπαθούσαν να πιέζουν ψηλά εξ' αρχής του αγώνα. Ένα μακρινό σουτ του Ρομέου και ένα χλιαρό πλασέ του Ζησόπουλου στο 36' και στο 41' δεν ανησύχησαν τον Περιστερίδη για να έρθει η ισοφάριση στο αμέσως επόμενο λεπτό.
Ο Νικολακάκης στο 42' έβγαλε ωραία μπαλιά από δεξιά για τον Ροζέριο μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος έκανε κατευθείαν το γύρισμα, με τον Βασιλείου να πετυχαίνει με κοντινό πλασέ το έβδομο τέρμα του στη Σούπερ Λιγκ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Γουνδουλάκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Κυριακίδης.
Την ευκαιρία ο Λεβαδειακός, το γκολ ο Πανιώνιος
Στην επανάληψη δεν άλλαξε και πολύ το σκηνικό, με το ματς να μην έχει ρυθμό και συνάμα πολλά φάουλ, πολλές κίτρινες κάρτες και πολλές διακοπές. Οι γηπεδούχοι φώναξαν για ένα πέναλτι στο 55', με τον Λισγάρα να κόβει καθαρά τον Καμπάνταη μέσα στην περιοχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν την κατοχή της μπάλας.
Έτσι, είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να κάνουν την ανατροπή στο 78'. Μετά το σουτ-άουτ του Σάμαρη από πλάγια στο προηγούμενο λεπτό, ο Ροζέριο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, με ωραία ενέργεια... άδειασε τους αμυντικούς του Πανιωνίου και βρέθηκε τετ α τετ με τον Περιστερίδη, όμως το πλασέ του ήταν κακό και έφυγε εκτός εστίας.
Το γκολ, πάντως, επετεύχθη, αλλά στην αντίπαλη εστία. Ο Σάμαρης εκτέλεσε το φάουλ στο 79', ο Κυριακίδης έκανε τραγικό λάθος και έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Γουνδουλάκη, που... καραδοκούσε, να μη συγχωρεί και να χαρίζει τη νίκη με κοντινό πλασέ στην ομάδα του.
Μάλιστα, ο Ιστορικός έχασε ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα στο 87', όμως ο Μενδρινός πλάσαρε άουτ από πλάγια. Με αυτόν τον τρόπο, ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες, ύστερα από εφτά μας μακριά από το «τρίποντο», με την επικράτησή του επί του Λεβαδειακού να τον φέρνει στην έκτη θέση.
Ο Ανδρέας Σάμαρης τροφοδοτούσε τους συμπαίκτες του, πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ και από δική του εκτέλεση φάουλ ήρθε το λάθος του Κυριακίδη και το δεύτερο γκολ του Πανιωνίου.
Πολλά τα κενά στην άμυνα του Λεβαδειακού, τόσο στο πρώτο γκολ, όπου κάποιος θα μπορούσε να απομακρύνει την μπάλα, όσο και σε κάποιες άλλες φάσεις που δημιούργησε ο Πανιώνιος, που επίσης έχασε τη φάση στην ισοφάριση των Βοιωτών.
Καλό παιχνίδι από τον Γουνδουλάκη, που δικαιώθηκε με το γκολ που σημείωσε, ενώ καλά τα πήγε και ο Παναγιωτούδης. Στον αντίποδα, μεγαλύτερη προσπάθεια κατέβαλαν οι Ρομέου και Βασιλείου, με τον τελευταίο μάλιστα να ισοφαρίζει αρχικά για την ομάδα του δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.
Την έκανε ο Κυριακίδης στο 79'. Τραγικό λάθος του γκολκίπερ του Λεβαδειακού στην εκτέλεση φάουλ του Σάμαρη, ο Γουνδουλάκης το εκμεταλλεύτηκε και χάρισε τη νίκη στον Πανιώνιο.
Δίχως προβλήματα έβγαλε το παιχνίδι ο Στυλιάρας, που αναγκάστηκε να δείξει αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα. Όσο για τη φάση του 55', ο Λισγάρας έκοψε καθαρά την μπάλα από τον Καμπάνταη. Καλή δουλειά και από τους δυο βοηθούς του.
Ένα ματς, που δεν είχε καλό ρυθμό, αλλά πολλά φάουλ, κίτρινες κάρτες και πολλές διακοπές. Είχε, όμως, τρία γκολ, με τον Πανιώνιο να παίρνει τη νίκη, μετά από εφτά παιχνίδια μακριά από αυτή. Από την άλλη πλευρα, ο Βασιλείου βρήκε και πάλι δίχτυα σημειώνοντας το έβδομο τέρμα του στη Σούπερ Λιγκ. 2-1 το τελικό σκορ και οι «κυανέρυθροι» πλησίασαν την πεντάδα στους δυο βαθμούς.
Συνθέσεις ομάδων
Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Κοντοχρήστος, Τόσκας, Αυλωνίτης, Κούρντι, Σάμαρης, Ανδράλας (7' λ. τρ. Παναγιωτούδης), Ντούνης (69' Μενδρινός), Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Καμπάνταης (88' Καρτσαμπάς).
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Χοσέμι (85' Πινέιρο), Λισγάρας, Νικολακάκης (90'+1' Μαχαίρας), Ζησόπουλος, Ρομέου, Ακόστα (71' Μίλιεβιτς), Ροζέριο, Πόι, Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου