ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣάς ο Ίλιτς!

Δυο ασίστ ο Ντε Βινσέντι, δυο γκολ ο Ίλιτς και ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη 2-0 της Βέροιας στους Ζωσιμάδες και πλησίασε στον έναν βαθμό την πέμπτη θέση.
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ο Φεγκρούς ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μιχαήλ αριστερά στην άμυνα, ο Πάντος δεξιά και οι Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος τα δυο στόπερ. Μπροστά τους οι Λίλα και Τσουκαλάς αποτελούσαν τα αμυντικά χαφ. Αριστερό «φτερό» ο Κοροβέσης, δεξί ο Γεωργίου, στον άξονα ο Ντε Βινσέντι και μοναδικός προωθημένος ο Ίλιτς.
Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης προτίμησε το 4-4-2. Ο Λόπεζ κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο Αμαραντίδης κάλυπτε το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σνάουτσνερ το δεξί, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Καλί και Μπάρμπα, με τον τελευταίο να παίρνει τη θέση του απόντος Ορέστες. Αμυντικά χαφ οι Καφές Καλογέρης, αριστερά ο Γκιγέρμο και δεξιά ο Ολαϊτάν. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Κόστλι και Ιωάννου.
Καλύτερος ο ΠΑΣ και 1-0
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, προειδοποίησε από νωρίς για το γκολ και όντας καλύτερος το πέτυχε στο 23'. Ένα σουτ του Γεωργίου στο 3', όπως και αυτό του Τσουκαλά στο 9', κατέληξαν στην αγκαλιά του Λόπεζ. Στη συνέχεια, όμως, η Βέροια ανέβηκε και προσπάθησε να απειλήσει σε δυο περιπτώσεις.
Αρχικά με τον Κόστλι, που έπιασε την κεφαλιά στο 19', όπου η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, και στο 21' με τον Γκιγέρμο, ο οποίος έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, με τον Φεγκρούς να ελέγχει την πορεία της μπάλας, που πέρασε δίπλα από την εστία. Φτάνουμε, λοιπόν, στο 23', όπου ο Τσουκαλάς έκανε το σουτ, με τον Λόπεζ να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.
Ο Ντε Βινσέντι το εκτέλεσε, η άμυνα της Βέροιας αδράνησε και ο Ίλιτς με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Αυτό έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους, που θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Το σουτ του Γεωργίου στο 31', ο οποίος δε δίσταζε να δοκιμάσει το πόδι του από πλάγια, έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Λόπεζ.
Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε τη σέντρα του Κοροβέση στο 34', με τον Γεωργίου να γλιστράει και τον Αμαραντίδη να αποκρούει, ενώ ένα ακόμα σουτ του ίδιου παίκτη στο ίδιο λεπτό κατέληξε στα χέρια του Λόπεζ. Μια κεφαλιά του Καφέ στο 43' πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ίλιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και της ομάδας του. Ο Ντε Βινσέντι έβγαλε ωραία σέντρα και ο Σέρβος φορ με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα άουτ.
Το «κλείδωσε» ο Ίλιτς
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ίλιτς να «κλειδώνει» ουσιαστική τη νίκη στο 53'. Ο Ντε Βινσέντι του έβγαλε και πάλι την ασίστ και ο Σέρβος φορ δεν αστόχησε, αφού πλάσαρε ιδανικά τον Λόπεζ. Από εκεί και πέρα, παρά το δεύτερο γκολ του «Άγιαξ», το ματς είχε ρυθμό και φάσεις μέχρι το τέλος του.
Το σουτ του Τσουκαλά στο 63' μπλόκαρε ο Λόπεζ, ενώ αυτό του Ολαϊτάν στο επόμενο λεπτό πέρασε άουτ. Άλλο ένα του Μπαργκάν υπό πίεση στο 69' κατέληξε στην αγκαλιά του Φεγκρούς, με τον Ίλιτς να κάνει ωραία ενέργεια στο 70', να αποφεύγει έναν αμυντικό και να κάνει το σουτ από πολύ πλάγια.
Ωστόσο, δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ για τρίτη φορά στην αναμέτρηση, αφού ο Λόπεζ μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Ακολούθησαν οι αλλαγές από τους δυο προπονητές και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με δυο φάσεις για τη Βέροια. Ο Ολαϊτάν έβγαλε για τον Κόστλι στο 87', όμως ο τελευταίος άνοιξε το κοντρόλ και ο Φεγκρούς βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμαραντίδης έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Φεγκρούς απέκρουσε σε κόρνερ, με τον Καλί να πιάνει την κεφαλιά, μετά την εκτέλεσή του, αλλά να μη βρίσκει δίχτυα. Έτσι, ο ΠΑΣ πήρε τους τρεις βαθμούς και πλησίασε τον πέμπτο Λεβαδειακό στον έναν βαθμό.
Δίχως αμφιβολία ο Μπράνα Ίλιτς. Ο Σέρβος φορ αξιοποίησε τις δυο εξαιρετικές ασίστ του Ντε Βινσέντι και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.
Στην άμυνα τα κενά ήταν πολλά, με τη Βέροια να αδρανεί στο πρώτο γκολ του ΠΑΣ και να βλέπει τον Ίλιτς να βγαίνει στην πλάτη της άμυνάς της στο δεύτερο. Άφαντοι οι Ολαϊτάν, Κόστλι, Ιωάννου.
Ο Τόμας Ντε Βινσέντι έκανε ένα καλό παιχνίδι και «έφτιαξε» τα δυο γκολ του ΠΑΣ δείχνοντας την κλάση του. Καλά τα πήγε και ο Γεωργίου, ο οποίος θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα με τα σουτ που επιχείρησε από δεξιά.
Την έκανε η άμυνα της Βέροιας στο 23'. Οι αμυντικοί της «βασίλισσας του Βορρά» αδράνησαν και δεν απομάκρυναν την μπάλα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Ίλιτς, που δε συγχώρησε από κοντά.
Δεν είχε δύσκολο έργο ο Βοσκάκης, ο οποίος έδειξε όπου έπρεπε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.
Ντε Βινσέντι και Ίλιτς έκαναν όλη τη δουλειά! Δυο ασίστ ο πρώτος, δυο γκολ ο δεύτερος και η νίκη έφερε τον ΠΑΣ στον έναν βαθμό από την πέμπτη θέση, όπου βρίσκεται ο Λεβαδειακός. Στον αντίποδα, φαίνεται πως δυσκολεύουν τα πράγματα για τη Βέροια, που θα παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία.
Συνθέσεις ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Λίλα, Πάντος, Τζημόπουλος, Γεωργίου (89' Ντάσιος), Κοροβέσης (71' Βίλα), Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι (83' Κεϊτά), Ίλιτς.
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Αμαραντίδης, Καλί, Μπάρμπας, Σνάουτσνερ, Καφές (83' Καλτσάς), Καλογέρης, Γκιγέρμο, Κόστλι, Ολαϊτάν, Ιωάννου (66' Μπαργκάν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου