ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Δικό του και αυτό!

Πάει και η Ατλέτικο. Ο Φαλκάο σκόραρε, όμως η Μπάρτσελόνα γύρισε το ματς, συνέτριψε τους Ροχιμπλάνκος (4-1) και βρέθηκε στο +9. Δύο γκολ ο Μέσι που έφτασε τα 90 στη σεζόν!Η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε ήταν εξαιρετική στα πρώτα 30 λεπτά του ντέρμπι κορυφής της Primera Division, είχε δοκάρι και γκολ με τον Φαλκάο και φάνηκε ότι μπορεί να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Δεν ήταν όμως έτσι. Το θηρίο που λέγεται Μπαρτσελόνα ξύπνησε μετά το μαγικό γκολ του Αντριάνο και αφού πήρε προβάδισμα πριν το ημίχρονο με τον Μπουσκέτς, στην επανάληψη έπαιξε στο ρελαντί και με δύο γκολ του Μέσι, που έφτασε τα 20 κόντρα στην Ατλέτικο σε όλες τις διοργανώσεις, μετέτρεψε το ντέρμπι σε θρίαμβο (4-1). Οι Μπλαουγκράνα έφτασαν τις 16 νίκες σε 17 αγώνες στο πρωτάθλημα και έχουν βάλει τις βάσεις για την κατάκτησή του, αφού πλέον απέχουν 9 βαθμούς από την Ατλέτικο και 13 από την Ρεάλ Μαδρίτης.
Καλύτερα ξεκίνησε τον αγώνα η Ατλέτικο που παρατάχθηκε με δύο επιθετικούς από τον Σιμεόνε και έδειξε λειτουργία που μπορούσε να προβληματίσει την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν κατάφερε να φτιάξει φάσεις. Στο 8' η κεφαλιά του Φαλκάο πήγε στο δοκάρι, στο 24' ο «Τίγρης» άφησε πίσω Πουγιόλ και Πικέ, όμως το αριστερό πλασέ του έφυγε άουτ, όμως δεν έγινε το ίδιο στο 31'. Ο Μέσι έχασε τη μπάλα στο κέντρο από τον Ντιέγο Κόστα, ο Βραζιλιάνος την πέταξε στον Φαλκάο, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να περάσει τον Μπουσκέτς και να κάνει μαγικό τελείωμα με σκάψιμο με το αριστερό για το 0-1. Κάπου εκεί τελείωσε το παραμύθι για την Ατλέτικο...
Μόλις πέντε λεπτά μετά, ο Αντριάνο κινήθηκε από δεξιά, συνέκλινε και με μαγικό αριστερό σουτ από τη γωνία της περιοχής έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα στο παραθυράκι του Κουρτουά που δεν μπορούσε να κάνει κάτι (1-1). Οι Καταλανοί είχαν και άλλο γκολ πριν το ημίχρονο, όταν μετά από κόρνερ η άμυνα των Μαδριλένων δεν μπόρεσε να διώξει και ο Μπουσκέτς με ωραία προσποίηση και σουτ από την μικρή περιοχή έγραψε το 2-1.
Η Ατλέτικο δεν βρήκε ποτέ το σθένος να αντιδράσει και στο πρώτο κομμάτι της επανάληψης (57') ο Μέσι με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Η Μπάρτσα στη συνέχεια παρότι δεν δημιούργησε ευκαιρίες ήλεγξε τον αγώνα και δεν απειλήθηκε. Επόμενη φάση του ματς ήταν στο 80' όταν ο Κουρτουά έσωσε την Ατλέτικο με τα πόδια σε σουτ του Ινιέστα μετά από συνδυασμό με τον Μπουσκέτς. Το τελικό 4-1 έγραψε ο Μέσι στο 87' όταν εκμεταλλεύτηκε την γκάφα του Μιράντα -θέλησε να δώσει πάσα με τακουνάκι στην άμυνα- και με σκαφτό πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων.
Αυτό ήταν το γκολ Νο20 του Μέσι κόντρα στους Ροχιμπλάνκος (καλύτεροι πελάτες του) σε όλες τις διοργανώσεις και Νο17 στην Primera Division. Ο Αργεντινός έφτασε τα 90 γκολ στο 2012 και πλέον έχει πετύχει τα 58 από τα 116 των Μπλαουγκράνα μέσα στο έτος στο πρωτάθλημα. Επιπλέον, για πρώτη φορά σκόραρε σε 6ο σερί ματς στην λίγκα και έχει πετύχει 8 σερί ντομπλέτες (σε όλες τις διοργανώσεις) στα ματς που έχει ήταν βασικός.
Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλδές, Πουγιόλ, Αντριάνο (85' Αλβες), Πικέ, Αλμπα, Ινιέστα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Μέσι, Σάντσες (75' Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρο (80' Βίγια.)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Κουρτουά, Μιράντα, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς (46' Κάτα Ντίας), Γκοντίν, Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ (56' Αντριάν), Τουράν, Κόκε, Ντιέγο Κόστα (60' Τιάγκο Μέντες), Φαλκάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου