ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

«Αστέρας» ο Καλαντζής!

Η Ξάνθη βρισκόταν μπροστά στο σκορ 1-0 (2' Ονουάτσι), ο Αστέρας έπαιξε με 10 παίκτες (αποβολή Ουσέρο στο 67') και ο Καλαντζής αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, δίνοντας το βαθμό στους φιλοξενούμενους (1-1).Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα στη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (Ξάνθη) με την καλύτερη άμυνα (Αστέρας), ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι «καίγονταν» για βαθμούς προκειμένου να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη και τους φιλοξενούμενους, προκειμένου να μείνουν ψηλά. Τελικά, τα... σπόρια μοιράζονται στη μέση, με τους Ακρίτες να είναι οι... δυσαρεστημένοι του αποτελέσματος. Βρήκαν τους αντιπάλους τους σε καλή μέρα, πήραν το προβάδισμα με το... καλησπέρα (2'), είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια, είδαν τον Αστέρα να μείνει με 10 παίκτες στο 67' (δεύτερη κίτρινη σε Ουσέρο) κι όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, με τον Χρήστο Καλλαντζή να αποδεικνύεται «χρυσή» αλλαγή για τον Τσιώλη (πέρασε στο παιχνίδι στο 59' στη θέση του Ντε Μπλάσις) και να κάνει το τελικό 1-1 στο 72'.
Παρόμοια φιλοσοφία
Με ίδιο σύστημα και παρόμοια φιλοσοφία παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο τεχνικοί, επιλέγοντας το 4-2-3-1. Ο Νίκος Κωστένογλου επέλεξε τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Γούτα, Βάλλα, Κομεσίδη και Μπέρτο από αριστερά προς δεξιά. Σε ρόλο αμυντικού μέσου έπαιξαν οι Φλίσκας και Βασιλακάκης, μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ονουάτσι, που είχε για στηρίγματα τους Μαρίν από δεξιά, Μαρσελίνιο από αριστερά και Μάνταλο στον άξονα.
Για τον Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε τον Φούλοπ για την εστία, τον Τσαμπούρη για το δεξί άκρο της άμυνας, τον Φορμίκα για το αριστερό, με τους Ρούσση (στην πρώτη του συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ) και Καστέλς να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους στη μεσαία γραμμή ήταν οι Φραγκουλάκης και Ουσέρο, ενώ ρόλο επιτελικού μέσου είχε ο Ράγιος. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε μόνος του ο Γκάμπριελ, που είχε για στηρίγματα τους Ντε Μπλασίς από αριστερά και Ναβάρο από δεξιά.
Γκολ με το... καλησπέρα
Είναι δεδομένο ότι με το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ακρίτες το να ξεκινάς με γκολ από τα... αποδυτήρια είναι ευχής έργον! Αυτό έγινε και στην Ξάθνη, όπου οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2'. Πως; Χρειάστηκε ένα καλοχτυπημένο κόρνερ του Μάνταλου στο πρώτο δοκάρι, ασυνεννοησία του Ράγιος, που πήδηξε για την κεφαλιά αλλά έπιασε... αέρα, με τον Φούλοπ και ο Ονουάτσι να βρεθεί στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, για να... σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ ήρθε το... χάος, με το παιχνίδι να γίνεται επικίνδυνα βαρετό, τις φάσεις να είναι ελάχιστες και φυσικά κλασική ευκαιρία να μην υπάρχει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τα πατήματά τους, είχαν μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη και ουσιαστικά δεν απείλησαν τον Λοντίγκιν, καθώς δεν είχαν ούτε προσπάθεια εντός εστίας... Η καλύτερη στιγμή ήταν ένα σουτ του Ράγιος από πλάγια προς το τέλος, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Οι γηπεδούχοι από την άλλη «πάτησαν» στο προβάδισμά τους, πίεσαν ψηλά, για να μην αφήσουν περιθώρια σωστής ανάπτυξης των αντιπάλων τους, απείλησαν ελάχιστα με τη σειρά τους, όμως κατάφεραν να κρατήσουν με σχετική άνεση το προβάδισμα. Ο Μαρσελίνιο είχε... κέφια, προσπαθούσε συνεχώς με ατομικές ενέργειες να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Αστέρα και τα κατάφερε σε κάποιες περιπτώσεις. Οι καλύτερες στιγμές ήρθαν από στημένες φάσεις με εκτελεστή τον Μάνταλο, όμως το 1-0 ήταν το σκορ στο ημίχρονο.
«Δώρο» γενεθλίων!
Ο Τσιώλης εντόπισε τα προβλήματα στην ανάπτυξη από την απογοητευτική... λατίνικη τριάδα πίσω από τον Γκάμπριελ και άρχισε τις αλλαγές. Μία από αυτές ήταν και ο Χρήστος Καλαντζής, που πήρε τη θέση του Ντε Μπλάσις στο 59' ανήμερα των γενεθλίων, για να αλλάξει τελικά τη ροή της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι πήγαιναν και πάλι το παιχνίδι εκεί που το ήθελαν, όμως τελικά πλήρωσαν το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να το «καθαρίσουν». Στο 50' ο Ονουάτσι έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν βρέθηκε μόνος στην περιοχή, όμως το σουτ του με το αριστερό κατέληξε στην αγκαλιά του Φούλοπ.
Οι ευκαιρίες και πάλι ήταν ελάχιστες, με τον Αστέρα να μένει με 10 παίκτες στο 67', όταν ο Ουσέρο έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μάνταλο και δίκαια αντίκρισε δεύτερη κίτρινη... Όλα ήταν υπέρ των γηπεδούχων, όμως οι Αρκάδες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς στο 72' ο Καλαντζής βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή και μετά τη σέντρα του Καρντάσιο με ωραία κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Οι παίκτες του Τσιώλη γνώριζαν ότι έτσι όπως ήταν το παιχνίδι και η ισοπαλία θα ήταν εξαιρετικό αποτέλεσμα και γι' αυτό πάλεψαν. Κλασική ευκαιρία μέχρι το τέλος δεν υπήρξε, με το 1-1 να μένει και τα πράγματα να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για τους Ξανθιώτες.
Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον άνθρωπο που έδωσε στον Αστέρα τον βαθμό. Ο Χρήστος Καλαντζής ανήμερα των γενεθλίων χρειάστηκε μόλις 13' για να σκοράρει και να κάνει το τελικό 1-1 τη στιγμή που η ομάδα του είχε μείνει με 10 παίκτες και δεν απειλούσε...
Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστους διακριθέντες, εκείνοι που ξεχώρισαν από την Ξάνθη ήταν οι Μαρσελίνιο και Μάνταλος. Οι ενέργειες του πρώτου, όμως, αποδείχθηκαν ανούσιες, με τον δεύτερο να στέκεται καλά στη μεσαία γραμμή, ενώ κάθε στημένο που εκτελούσε σήμανε... κόκκινο στηνα αντίπαλη περιοχή.
Η... λατίνικη τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκάμπριελ. Ράγιος, Ντε Μπλάσις και Ναβάρο ήταν από το ξεκίνημα εκτός αγώνα, δεν βρήκαν ποτέ ρυθμός και μόνο ο πρώτος κατάφερε να απειλήσει σε κάποιες περιπτώσεις. Η ανάπτυξη του Αστέρας ήταν κάκιστη και οι τρεις τους το πιστώνονται.
Ο Κομίνης και οι βοηθοί του δε χρειάστηκε να πάρουν τη δύσκολη απόφαση και απέφυγαν τα λάθη. Σωστές οι υποδείξεις οφσάιντ, σωστή και η δεύτερη κίτρινη στον Ουσέρο.
Οι γηπεδούχοι θα πρέπει να παίρνουν τέτοια παιχνίδια, αν θέλουν να μείνουν στην κατηγορία. Δεν γίνεται να προηγείσαι μόλις στο 2', να έχεις τον έλεγχο, ο αντίπαλος να μένει με 10 παίκτες και τελικά να μένεις στην ισοπαλία. Το επιθετικό πρόβλημα παραμένει και τα πράγματα όσο προχωράμε τόσο δυσκολεύουν...
Ο Αστέρας δεν έπιασε τα γνωστά του στάνταρ απόδοσης και συνεχίζει να δυσκολεύεται πάρα πολύ μακριά από την Τρίπολη. Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι ο Τσιώλης και οι παίκτες του είναι ικανοποιημένοι με το βαθμό, όμως θα πρέπει να βελτιωθούν εκτός έδρας.
Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Γούτας, Βάλας, Κομεσίδης, Μπέρτος, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Μάνταλος (82' Νάκας), Μαρσελίνιο, Μαρίν (60' Πλατέλλας), Ονουάτσι (74' Μαρκόβσκι)
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης,  Καστέλς, Ρούσσης, Φορμίκα,Ουσέρο, Φραγκουλάκης (46' Καρντάσιο), Ναβάρο (77' Άλβαρες), Ράγιος, Ντε Μπλάσις (59' Καλαντζής), Γκάμπριελ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου