ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλη Κυρία, μεγάλη... κηδεία;

Η Γιουβέντους έδειξε φανέλα, διέλυσε την Τσέλσι (3-0), η οποία κινδυνεύει άμεσα να γίνει η πρώτη κάτοχος Champions League που μένει εκτός «16».Μπορεί να είχε να παίξει στην κορυφαία διοργάνωση δύο χρόνια, όμως το μέταλλο της μεγάλης ομάδας δεν γινόταν να έχε το χάσει. Η Γιουβέντους μπήκε «φτιαγμένη» από τον Αντόνιο Κόντε στον αγώνα του Τορίνο, έκανε την κάτοχο του τίτλου, Τσέλσι, να φαίνεται μπροστά της ομαδούλα και πλέον της αρκεί ένας βαθμός την τελευταία αγωνιστική στην Ουκρανία κόντρα στην περασμένη Σαχτάρ Ντόνετσκ για να τσεκάρει το εισιτήριό της για τους «16».
Από την άλλη, η Τσέλσι έδωσε συνέχεια στο ντεφορμάρισμα των τελευταίων εβδομάδων και παρότι είχε καποιες φάσεις για να κάνει τη ζημιά, έφυγε με βαριά ήττα στην πλάτη και ελπίζει μόνο σε θαύμα για να βρεθεί στη φάση των νοκ άουτ. Οι Μπλε υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική την Νόρτζελαντ και σε πιθανή ισοβαθμία με την Σαχτάρ στους 10 πόντους είναι από κάτω, αφού έχουν χάσει 2-1 στην Ουκρανία και έχουν νικήσει 3-2 στην Αγγλία.
Τρομερό παιχνίδι, αντάξιο δύο ομάδων με πολλά αστέρια έγινε στο Juventus Stadium. Μόλις στο 3' οι πρωταθλητές Ιταλίας βρέθηκαν μία ανάσα από το γκολ, ομως το βολέ από το ένα μέτρο του Λιχτστάινερ -που έφυγε στην πλάτη του Κόουλ- απέκρουσε ο Τσεχ και η μπάλα πήγε στο δοκάρι, ενώ στο δεκάλεπτο ο Οσκαρ έβγαλε μόνο του τον Αζάρ, όμως ο Μπουφόν ήταν εκεί για να σώσει με τα πόδια.
Η Τσέλσι περίμενε την Γιουβέντους και ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις, ενώ οι γηπεδούχοι παρότι έπαιζαν συνέχεια κόντρα σε οργανωμένη άμυνα, με κάθετο ποδόσφαιρο κατάφερναν να ανοίξουν τους Μπλε και να φτιάξουν τις προϋποθέσεις για γκολ, όμως στα πολλά μακρινά σουτ που δοκίμαζα ο Τσεχ ήταν εκεί.
Μετά το μισάωρο, το ματς χτύπησε κόκκινο! Στο 36'ο Ραμίρες βγήκε στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή πέταξε τη μπάλα στον Οσκαρ, όμως ο Βραζιλιάνος παρά την καλή ντρίπλα, δεν πρόλαβε να σουτάρει όπως ήθελε. Στο 38' η Γιούβε άνοιξε το σκορ! Ο Πίρλο δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στα πόδια του σούπερ φορμαρισμένου, Φάμπιο Κουαλιαρέλα, στο ύψος της περιοχής και αφού η μπάλα άλλαξε πορεία ξεγέλασε τον Τσεχ που δεν μπορούσε να την προλάβει (1-0).
Ενα λεπτό μετά οι Μπιανκονέρι άγγιξαν το 2-0, όμως ο Ασλεϊ Κόουλ έκοψε πάνω στην γραμμή την προσπάθεια του Λιχτστάινερ και ξανά στο επόμενο λεπτό η Τσέλσι θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στην κόντρα, όμως ο Μπουφόν νίκησε τον Μάτα.
Η επανάληψη, όπως ήταν λογικό ο ρυθμός δεν διατηρήθηκε σε τόσο υψηλά επίπεδα και η Γιουβέντους ήταν η απόλυτη κυριάρχος. Στο 50' ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Βούτσινιτς από τον Κέιχιλ και στο 59' προειδοποίσε με τον Κουαλιαρέλα, ο οποίος σε τετ α τετ βγήκε πολύ πλάγια και έχασε από τον Τσεχ.
Στο 61' το ματς κλείδωσε για την Μεγάλη Κυρία. Ο Βούτσινιτς έκανε καλό κοντρόλ στα αριστερά και έδωσε στον Ασαμόα, ο Γκανέζος είδε την κίνηση του Βιδάλ, ο οποίος σούταρε με τη μία, η μπάλα κόντραρε στον Ραμίρες και ο Τσεχ νικήθηκε (2-0).
Στη συνέχεια αυτά που μπορούσε να κάνει ο Ντι Ματέο ήταν λίγα και παρά την είσοδο του Τόρες στο 71' η Τσέλσι ήταν ανήμπορεί να παρακολουθήσει την Γιουβέντους, που στο 74' έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Βούτσινιτς σχεδόν από την μικρή περιοχή. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Τζιοβίνκο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τσίμπημα μπροστά από τον Τσεχ που είχε βγει, μετά από ασίστ του Βιδάλ (3-0).
Γιουβέντους (Αντζελο Αλέσιο): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ (68' Κάσερες), Βιδάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Κουαλιαρέλα (89' Πογκμπά), Βούτσινιτς (82' Τζιοβίνκο).
Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Tσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Κόουλ, Ραμίρες, Μίκελ (71' Τόρες), Μάτα, Οσκαρ, Αθπιλικουέτα (60' Μόζες), Αζάρ.
Διαιτητής: Κιουνέτ Τσακίρ (Τουρκία)
Πρόκριση στο... πανηγύρι του «Πάρκεν»
Στην... ιστορία πέρασε το ματς στο «Πάρκεν» ανάμεσα στη Νόρντελαντ και την Σαχτάρ, όχι για την πεντάρα των Ουκρανών, αλλά για την διακωμώδηση του αθλήματος. Η Σαχτάρ πήρε μεγάλη νίκη 5-2 κόντρα στην πρωταθλήτρια Δανίας, πέρασε στους «16» και είναι μια ανάσα από την κορυφή! Ωστόσο, όλοι στάθηκαν στα γκολ του Αντριάνο και του Λόρεντσεν, με τον κόσμο που παρακολουθούσε την αναμέτρηση να... παγώνει από αυτά που έβλεπε. Στο 24' ο Νόρστραντ άνοιξε το σκορ για την Νόρντζελαντ και δυο λεπτά αργότερα άρχισε το... πανηγύρι! Ο Γουίλιαν στο ελεύθερο στο κέντρο του γηπέδου γύρισε τη μπάλα στους Δανούς, ωστόσο... λογάριαζε χωρίς τον Αντριάνο. Ο Βραζιλιάνος πήρε τη μπάλα, δεν επηρεάστηκε από το γεγονός πως οι υπολοιποι είχαν σταματήσει και αντί για... fair play εξόργισε τους Δανούς κάνοντας το 1-1.
Μετά από ένα πεντάλεπτο διαμαρτυριών το ματς άρχισε ξανά, οι Ουκρανοί άφησαν τον Λόρεντσεν να φτάσει μέχρι την περιοχή τους, αλλά τότε «ξύπνησαν και τον έκοψαν. Στο 29' πάντως η... χαλαρή άμυνα άφησε τον ίδιο παίκτη να σκοράρει, να κάνει το 2-1 και να χαμογελάσουν ξανά οι Δανοί! Η συνέχεια πάντως ήταν εφιαλτική, η Σαχτάρ ανέβασε ρυθμό, στο 44' ο Γουίλιαν ισοφάρισε 2-2 και μέχρι το 53' όλα είχαν τελειώσει! Ο ίδιος παίκτης στο 50' πέτυχε το 3-2, στο 53' ο Αντριάνο σημείωσε το 4-2 και το χατ τρικ για τον τελευταίο ήρθε στο 81' για το τελικό 5-2. Η Σαχτάρ έφτασε τους 10 βαθμούς, με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στη Γιουβέντους στο Ντόνετσκ παίρνει την 1η θέση, ενώ με ήττα θα πάει στους «16» ως 2η του ομίλου!
Αποτελέσματα
Γιουβέντους-Τσέλσι 3-0
(38' Κουαλιαρέλα, 61' Βιδάλ, 90' Τζιοβίνκο)
Νόρτζελαντ-Σαχτάρ 2-5
(24' Νόρντστραντ, 29' Λόρεντζεν - 26', 53', 81' Λουίζ Αντριάνο, 44', 50' Γουίλιαν)
Βαθμολογία
1. Σαχτάρ 10 (12-7)
2. Γιουβέντους 9 (11-4)
3. Τσέλσι 7 (10-9)
4. Νόρτζελαντ 1 (3-16)
Τελευταία αγωνιστική
Σαχτάρ-Γιουβέντους
Τσέλσι-Νόρτζελαντ
6ος Όμιλος
Πέρασαν, τα μοίρασαν

Η εκτός προγράμματος απογευματινή νίκη της Λιλ στην έδρα της ΜΠΑΤΕ ουσιαστικά ξεκαθάρισε το τοπίο στον 6ο όμιλο. Επομένως, Βαλένθια και Μπάγερν έπρεπε απλά να παίξουν για την πρωτιά η οποία ωστόσο, έμεινε στον αέρα μέχρι το φινάλε μετά την ισοπαλία (1-1) του «Μεστάγια». Αμφότερες ξεκίνησαν επιφυλακτικά, ώσπου στο 34' κόλλησε το μυαλό του Μπαραγάν, ο οποίος χωρίς έκανε σκληρό φάουλ στον Αλάμπα και αποβλήθηκε. Θα περίμενε κανείς ότι η πλάστιγγα θα έγερνε υπέρ των Βαυαρών. Ωστόσο, από τότε που έμειναν με παίκτη λιγότερο, οι Νυχτερίδες έπαιξαν καλύτερα και μάλιστα στο τελευταίο τέταρτο είχαν στο γήπεδο τέσσερις επιθετικούς.
Στο 72' ο Μάντζουκιτς ήταν εκείνος που σημάδεψε το δοκάρι, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Φεγκουλί έκανε το 1-0, περνώντας δύο αντιπάλους και έχοντας μπόλικη τύχη (το σουτ του άλλαξε πορεία στο χέρι του Ντάντε και ξεγέλασε τον Νόιερ). Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Μίλερ (82') με πλασέ από τη μεγάλη περιοχή μοίρασε τους βαθμούς και κράτησε την ομάδα του οριακά στην κορυφή (έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, γιατί είχε νικήσει 2-1 στο πρώτο ματς).
Βαλένθια: Γκουαΐτα, Ραμί, Ρικάρντο Κόστα, Σισοκό, Μπαραγάν, Παρέχο (74' Ζόνας), Τίνο Κόστα, Γκουαρδάδο (85' Νέλσον Βαλδές), Φεγκουλί, Μπανέγα (79' Αλμπέλδα), Σολδάδο
Μπάγερν: Νόιερ, Μπαντστούρμπερ, Ντάντε, Λαμ, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος (65' Σακίρι), Ριμπερί (78' Γκόμες), Μίλερ, Πισάρο (65' Μάντζουκιτς).
Αποτελέσματα
Βαλένθια-Μπάγερν 1-1
(77' Φεγκουλί - 82' Μίλερ)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ-Λιλ 0-2
(14' Σιντιμπέ, 31' Μπρούνο)
Βαθμολογία
1. Μπάγερν 10 (11-6)
2. Βαλένθια 10 (11-5)
3. ΜΠΑΤΕ 6 (8-11)
4. Λιλ 3 (4-12)
Τελευταία αγωνιστική
Λιλ-Βαλένθια
Μπάγερν Μονάχου-ΜΠΑΤΕ
7ος Όμιλος
Ο Sam δεν ήταν αρκετός

Με τη Μπαρτσελόνα να έχει τελειώσει τη Σπαρτάκ από κάθε φιλοδοξία πρόκρισης, Μπενφίκα και Σέλτικ κοντραρίστηκαν στο «Ντα Λουζ» για το δεύτερο εισιτήριο. Οι Λουζιτανοί επικράτησε πολύ δύσκολα 2-1 και έπιασαν τους Σκοτσέζους. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο της συνάντησης οι Καθολικοί λίγο έλειψαν να κλέψουν την ισοπαλία και να περάσουν από τώρα στην επόμενη φάση, αλλά η προβολή του Γουάτ δεν ακούμπησε τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα για λιγα χιλιοστά. Πάντως οι Αετοί της Λισσαβόνας άξιζαν πέρα για πέρα τη νίκη.
Ηταν καλύτεροι σε όλο το ματς και προηγήθηκαν με πλασέ του Τζον. Ο Γιώργος Σαμαράς όμως (32') μετά από λάθος εκτίμηση του πορτιέρο Αρτούρ, έφερε το παιχνίδι στα ίσια και την πρόκριση στο στρατόπεδο των Κελτών. Ωστόσο, σε ένα στημένο (71') προωθήθηκαν οι δύο στόπερ των γηπεδούχων. Ο Λουιζάο κέρδισε την κεφαλιά και ο Γκαράι με κοντινή βολίδα έδωσε ελπίδα στη Μπενφίκα που τώρα θα χρειάζεται ένα θαύμα. Εκείνη ταξιδεύει στη Βαρκελώνη και η Σέλτικ με την οποία ισοβαθμεί (νικάει η Μπενφίκα στην ισοβαθμία), υποδέχεται την αδιάφορη Σπαρτάκ.
Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Αντρέ Αλμέιδα, Μάτιτς (78' Μάξι Περέιρα), Πέρες, Λίμα (75' Γκαϊτάν), Τζον, Σάλβιο, Μαλγαρέχο, Καρδόσο
Σέλτικ: Φόρστερ, Μάθιους, Αμπροουζ, Γουίλσον, Λούστιγκ, Λέντλεϊ (80' Γουάτ), Γουενιάμα, Μπράουν (64' Κόμονς), Μαλγκριού (46' Καγιάλ), Χούπερ, Σαμαράς.
Αποτελέσματα
Σπαρτάκ-Μπαρτσελόνα 0-3
(16' Ντάνι Άλβες, 27', 39' Μέσι)
Μπενφίκα-Σέλτικ 2-1
(7' Τζον, 71' Γκαράι - 32' Σαμαράς)
Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 12 (11-5)
2. Μπενφίκα 7 (5-5)
3. Σέλτικ 7 (7-7)
4. Σπαρτάκ Μόσχας 3 (6-12)
Τελευταία αγωνιστική
Μπαρτσελόνα-Μπενφίκα
Σέλτικ-Σπαρτάκ Μόσχας
8oς Όμιλος
Νίκησε τα δεύτερα και... προκρίνεται!
Οι Τούρκοι υποσχέθηκαν... κόλαση στη Γιουνάιτεντ, στο «Τέλεκομ Αρίνα» η ατμόσφαιρα καυτή και η Γαλατασαράι με ένα γκολ του γκολτζή της, Μπουράκ Γιλμάζ πήρε μεγάλη νίκη 1-0 κόντρα στα... δεύτερα της Γιουνάιτεντ. Ο Φέργκιουσον ξεκούρασε... σχεδόν όλη την ομάδα, άφησε στην Αγγλία τους Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι, Γκιγκς, Σκόουλς, Εβρά, Ντε Χέα, Νάνι, Καγκάβα και Έβανς και στόχος ήταν να πάρουν οι νέοι εμπειρίες. Μάλιστα, στο 36' η Μάντσεστερ θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά η κεφαλιά του Πάουελ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λίντεγκαρντ. Οι Τούρκοι είχαν τον έλεγχο του ματς, πίεσαν τους φιλοξενούμενους και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Γιλμάζ με ωραία ενέργεια στο 54' έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Η Μάντσεστερ δεν μπορούσε να αντιδράσει, ο Τσιτσαρίτο ήταν μόνο στην επίθεση και η μοίρα του ματς δεν άλλαξε. Η Γαλατασαράι βρέθηκε στους επτά βαθμούς, συγκατοικεί στη 2η θέση με την Κλουζ, ωστόσο έχει το πλεονέκτημα, ενώ την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την αδιάφορη Μπράγκα.
Η... έμπνευση του Σέρχιο!
Η έμπνευση της τελευταίας στιγμής για τον Πάουλο Σέρχιο αποδείχθηκε... χρυσή. Ο νέος τεχνικός της Κλουζ άφησε στον πάγκο τον Καπετάνο, έβαλε στην επίθεση τον Ρουί Πέδρο και ο Πορτογάλος θα του φορέσει... κοντομάνικο! Ο Πέδρο πέτυχε χατ τρικ, η Κλουζ επικράτησε 3-1 της Μπράγκα, οι Ρουμάνοι πέρασαν σίγουρα στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ για τη 2η θέση θα περιμένουν την τελευταία αγωνιστική. Η Κλουζ πάει στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στην αδιάφορη Γιουνάιτεντ, ενώ η Γαλατά που υπερτερεί των Ρουμάνων παίζει στην Πορτογαλία με την επίσης αδιάφορη Μπράγκα. Στο αγωνιστικό, οι άμυνες έκαναν τη... διαφορά, αφού τα κενά ήταν τεράστια και οι φορ είχαν εύκολο έργο. Μόλις στο 7' ο Πέδρο άνοιξε το σκορ και ο ίδιος παίκτης στο 15' έκανε το 2-0! Ο Άλαν στο 17' μείωσε για τη Μπράγκα, ωστόσο οι γκέλες στα μετόπισθεν έφεραν και το τρίτο γκολ των Ρουμάνων. Ο Ντουγκλάο αποβλήθηκε στο τέλος του α' μέρους για χτύπημα σε αντίπαλο και η Κλουζ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει το υπέρ της σκορ.
Αποτελέσματα
Γαλατάσαραϊ-Μάντσεστερ Γ. 1-0
(54' Γιλμάζ)
Κλουζ-Μπράγκα 3-1
(7', 15', 33' Ρούι Πέδρο - 17' Άλαν)
Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γ. 12 (9-5)
2. Γαλατάσαραϊ 7 (5-5)
3. Κλουζ 7 (8-7)
4. Μπράγκα 3 (6-11)
Τελευταία αγωνιστική
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κλουζ
Μπράγκα-Γαλατασαράι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου