ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Έκλεψε τον βαθμό ο Ολαϊτάν

Με τον κορυφαίο της παίκτη στην αναμέτρηση, τον Μάικλ Ολαϊτάν, η Βέροια κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο ΕΑΚ, απέναντι στην Κέρκυρα, στο φινάλε της αναμέτρησης. Ο νεαρός επιθετικός ισοφάρισε στο 89', το γκολ του Γιάννη Γκούμα, με το οποίο είχαν προηγηθεί οι γηπεδούχοι από το 41'. Ο Νιγηριανός είχε δοκάρι στο 50', στην καλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης.
Η Κέρκυρα έφτασε τους δώδεκα βαθμούς στο πρωτάθλημα μετά από δώδεκα αγωνιστικές, καθώς αυτή ήταν η έκτη της ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, η Βέροια έφτασε τους δέκα βαθμούς, μετά την τέταρτη εφετινή ισοπαλία της.
Η «σκακιέρα» των προπονητών
Η Κέρκυρα του Άκη Μάντζιου ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 και τον Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Οι Έντερ και Βενέτης αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Ζουμπουλάκη στα δεξιά τους και τον Κοντοδήμο στα αριστερά. Οι Μπουκουβάλας και Ηλιάδης ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, ενώ οι τρεις μεσοεπιθετικοί ήταν οι Τσοκάνης, Λεόν και Γιάντσης. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μπάρκογλου.
Από την άλλη πλευρά, η Βέροια του Δημήτρη Καλαϊτζίδη παρατάχθηκε με 4-4-2 και τον Λόπεζ κάτω από τα δοκάρια. Οι Ορέστες και Κάλι αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Γεωργιάδη στα δεξιά και τον Αμαραντίδη στα αριστερά. Οι Γεωργέας και Καλογέρης ήταν οι δυο κεντρικοί χαφ, με τον Καλτσά στα δεξιά και τον Μπαργκάν στα αριστερά. Το επιθετικό δίδυμο των φιλοξενούμενων αποτελούσαν οι Ιωάννου και Ολαϊτάν.
Υπεροχή των «Φαιάκων» χωρίς αντίκρισμα
Η Κέρκυρα είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Λόπεζ. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν μεγάλο βάρος στην αμυντική τους λειτουργία, με αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνοι επιθετικά. Η ομάδα του Καλαϊτζίδη παρέταξε διπλή ζώνη άμυνας, με αποτέλεσμα να φτάνει με μεγάλη δυσκολία η μπάλα στη μεγάλη της περιοχή.
Η Κέρκυρα προσπάθησε να απειλήσει είτε με στημένες φάσεις, είτε με μακρινά σουτ, ενώ η «Βασίλισσα» του Βορρά προσπάθησε να βγει στις αντεπιθέσεις, κυρίως με τους Μπαργκάν και Ολαϊτάν, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει έως την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Μάντζιος αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή στο 32', όταν ο Στέλιος Ηλιάδης δεν κατάφερε να συνεχίσει την αναμέτρηση, λόγω τραυματισμού και παραχώρησε τη θέση του στον Γιάννη Γκούμα.
Απέδωσε καρπούς η αμυντική τακτική
Κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και από τις δυο ομάδες και οι ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Ο αγώνας δεν είχε ρυθμό στο πρώτο μέρος, κάτι που βόλεψε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν παραταχθεί αρχικά για να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα και τα κατάφεραν, έχοντας εξαιρετική εμφάνιση στον τομέα της τακτικής, μέχρι το 40'.
Η Βέροια παρατάχθηκε στο πρώτο μέρος για να μη δεχτεί γκολ και τα κατάφερε, ενώ περιόρισε αισθητά την ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή, μπροστά στην εστία του Λόπεζ. Όλα αυτά όμως έως το 41', όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.
Λύτρωση με τον Γκούμα
Τον γόρδιο δεσμό της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων κατάφερε να λύσει μέσω στημένης φάσης ο Γιάννης Γκούμας. Ο νεαρός μέσος της Κέρκυρας κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Λόπεζ με κεφαλιά από ύψος της μικρής περιοχής, μετά από κόρνερ του Γιάντση από τα δεξιά. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 24χρονου μέσου στο εφετινό πρωτάθλημα, στην πρώτη του συμμετοχή σε αυτό. Έβδομο εφετινό γκολ της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα.
Με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Καλύτερη η Κέρκυρα στο πρώτο μέρος, ήταν η ομάδα που προσπάθησε περισσότερο για να φτάσει στο γκολ, παρότι βρήκε μπροστά της μια εξαιρετικά οργανωμένη αμυντικά Βέροια. Ακίνδυνοι οι φιλοξενούμενοι στην επίθεση, δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Αναστασόπουλου.
Πίεσαν οι φιλοξενούμενοι
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Βέροια να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν κοντά στο 1-1 με τον Ολαϊτάν στο 50', όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αναστασόπουλου.
Η Κέρκυρα στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, έχοντας ως πρώτο στόχο τη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα και του υπέρ της σκορ. Ο Καλαϊτζίδης ρίσκαρε ρίχνοντας στο ματς τον Κόστλεϊ στη θέση του Καλτσά και μεταφέροντας στη δεξιά πτέρυγα τον Ολαϊτάν. Ο Κόστλεϊ αγωνίστηκε στο πλευρό του Ιωάννου στην κορυφή της επίθεσης.
Αλλαγή δεδομένων λόγω Γιάντση
Στο 63' ο Γιάντσης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την Κέρκυρα με δέκα παίκτες, για περίπου μισή ώρα αγώνα. Η Κέρκυρα αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της, με τον Μάντζιο να ρίχνει στο ματς τον Καραλή, στη θέση του Λεόν.
Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν λύσεις για το πώς θα «ξεκλείδωναν» την άμυνα των γηπεδούχων, την ίδια στιγμή που ο Μάντζιος έστησε τους παίκτες του σε διπλή γραμμή άμυνας και έκανε το έργο της «Βασίλισσας» του Βορρά αρκετά δύσκολο. Η Κέρκυρα κρατούσε τους παίκτες του Καλαϊτζίδη μακριά από την εστία του Αναστασόπουλου.
«Θρίλερ» μέχρι το φινάλε
Οι «Φαίακες» δεν κατάφεραν να βγάλουν κάποια καλά οργανωμένη αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος, ώστε να σημειώσει το δεύτερο γκολ και να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη. Αυτό κρατούσε «ζωντανή» τη Βέροια, η οποία έψαξε με κάθε τρόπο την ευκαιρία, που θα της έδινε το δικαίωμα να φτάσει στην ισοφάριση.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Βέροια μετέφερε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, εκμεταλλευόμενη και τον χώρο που της έδωσε η Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν το 1-0 με κάθε τρόπο, κάτι που είχε ως συνέπεια να οπισθοχωρήσουν στο φινάλε της αναμέτρησης.
Χάρισε τον βαθμό ο Ολαϊτάν
Και ενώ όλα έδειχναν πως η Κέρκυρα θα κρατούσε το υπέρ της 1-0, ο Ολαϊτάν κατάφερε να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου, ισοφαρίζοντας για τους φιλοξενούμενους. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Νιγηριανού επιθετικού στο εφετινό πρωτάθλημα, μετά από δώδεκα εμφανίσεις. Αυτό ήταν το έβδομο γκολ των φιλοξενούμενων στο πρωτάθλημα. Το 1-1 παρέμεινε και στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.
Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 12η
Αγώνας: Κέρκυρα-Βέροια
Γήπεδο: ΕΑΚ
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)
Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Ηλιάδης (Γκούμας 32'), Μπάρκογλου (Λόττας 70'), Λεόν (Καραλής 65'), Μοντέιρο, Γιάντσης, Κοντοδήμος, Τσοκάνης, Ζουμπουλάκης.
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Κάλι, Καλτσάς (Κόστλι 59'), Μπαργκάν, Ορέστες, Καλογέρης, Αμαραντίδης (Μορένο 78'), Γεωργέας, Ιωάννου, Γεωργιάδης, Ολαϊτάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου