ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Superclasico με τρέλα!

Ματσάρα στο «Μονουμεντάλ» στο πρώτο Superclasico μετά την επιστροφή της Ρίβερ Πλέιτ, η οποία προηγήθηκε 2-0, όμως η Μπόκα δραπέτευσε με το 2-2 με γκολ στο 91'!Δύναμη, πάθος, ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα, γκολάρες. Ολα παίζουν σε κάθε αγώνα της Ρίβερ Πλέιτ με την Μπόκα Τζούνιορς, όμως αυτό είχε και εντυπωσιακό φινάλε. Οι Μιγιονάριος περίμεναν έναν χρόνο για αυτό το ντέρμπι, όμως αν και βρέθηκαν αγκαλιά με μία μεγάλη νίκη, ξενέρωσαν τους οπαδούς τους στο τέλος κάνοντας δώρο ένα πέναλτι, ενώ η άμυνά τους κοιμήθηκε στην τελευταία φάση. Από την άλλη, οι Σεϊνέσες μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που θα τους διατηρούσε στο -5 από την πρωτοπόρο, Νιούελς Ολντ Μπόις, όμως έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, δεν γίνεται να μην είναι ευχαριστημένοι.
Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει τον αγώνα η Ρίβερ. Μόλις στο 2' ο Λεονάρντο Πόνσιο εκτέλεσε φάουλ από πολύ μακριά, ο πορτιέρε της Μπόκα, Αγουστίν Οριόν, έκανε τραγική γκάφα και είδε τη μπάλα στα δίχτυα του για το 1-0. Η Ρίβερ με τον ενθουσιασμό του γρήγορου γκολ προσπάθησε να κρατηθεί στην επίθεση και στο 12' απείλησε με κεφαλιά του Νταβίντ Τρεζεγκέ, όμως όσο η ώρα περνούσε η Μπόκα έπαιζε όλο και καλύτερα.
Οι Μιγιονάριος αρκέστηκαν στο να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και έψαξαν περισσότερο αντεπιθέσεις και έτσι οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο τη μπάλα και την ευκαιρία να φτιάξουν φάσεις. Στο 21' ο Τάνκε Σίλβα βρέθηκε υπό καλές προϋποθέσεις μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του κοντραρίστηκε, ενώ στο 35' η κεφαλιά του Λούκας Βιάτρι κατέληξε στα χέρια του Μπαροβέρο, με το 1-0 να παραμένει στο τέλος του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη η Μπόκα μπήκε δυνατά, ήταν καλύτερη και πίεσε για την ισοφάριση, όμως πέρα από την κεφαλιά του Βιάτρι (46') δεν δημιούργησε άλλη καλή στιγμή. Μετά το δεκάλεπτο η Ρίβερ πέτησε καλύτερα και στο 57' θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι καλό όμως μετά από λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως ο Σάντσες έκανε σουτ άουτ αντί να δώσει στο Τρεζεγκέ που περίμενε μόνος του στο πέναλτι.
Στο 66' η Μπόκα είχε υποψία ευκαιρίας με γυριστό του Τάνκε Σίλβα και στο 70' η Ρίβερ έκανε το 2-0 στέλνοντας τους οπαδούς της στα ουράνια. Σε μία φάση που ξεκίνησε από ωραίο άνοιγμα του Τρεζεγκέ, ο Σάντσες έδωσε ωραία πάσα στον Μόρα, ο οποίος πέρασε τον Οριόν και σούταρε δυνατά στην κενή εστία (2-0) βάζοντας φωτιά στην εξέδρα. Το τέλος όμως είχε την υπογραφή της ομάδας του Χούλιο Φαλσιόνι.
Στο 75' ο Γκονσάλες Πίρες κλώτσησε καθαρά τον Ακόστα μέσα στην περιοχή και ένα λεπτό μετά από τη βούλα του πέναλτι ο Τάνκε Σίλβα νίκησε τον Μπαροβέρο μειώνοντας σε 2-1. Στο 80' οι Μιγιονάριος θα μπορούσαν να έχουν κλειδώασει τη νίκη όταν ο Μόρα με εκπληκτική κίνηση-κοντρόλ με τακουνάκι απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, όμως νικήθηκε από τον Οριόν και στο 91' η άμυνά και ο Μπαροβέρο δεν αντέδρασαν καλά κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ερβίτι και σκόραρε από την καρδιά της άμυνας για το τελικό 2-2.
Ρίβερ Πλέιτ (Ματίας Αλμέιδα): Μπαροβέρο, Μερκάδο, Μποτινέλι, Ραμίρο Φούνες Μόρι (5' Γκονσάλες Πίρες), Πεζέλα, Πόνσιο, Κάρλος Σάντσες, Αγίρε (14' Ρόχας), Σιριλιάνο, Μόρα (87' Ροχέλιο Φούνες Μόρι), Τρεζεγκέ.
Μπόκα Τζούνιορς (Χούλιο Φαλσιόνι): Οριόν, Σκιάβι, Κλεμέντε Ροδρίγες (46' Ακόστα), Γκιγιέρμο Μπουρδίσο, Αλμπίν, Σομόσα, Τσάβες (80' Παρέδες), Ερβίτι, Σάντσες Μίνιο (68' Κολάσο), Τάνκε Σίλβα, Βιάτρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου