ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Mατσάρα και... κλοπή!

Το γκολ του Λουίς Σουάρες στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε λανθασμένα, με τη Λίβερπουλ, που προηγήθηκε 2-0, να μένει στο 2-2 με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».Τι άλλο να ζητήσεις από ένα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ; Δύο ομάδες που έπαιξαν για τη νίκη με πάθος και δύναμη, που προσέφεραν γκολ και θέαμα, έπαιξαν σε υψηλό ρυθμό και τελικά έμειναν στο 2-2, με τους κόκκινους να διαμαρτύρονται δίκαια, καθώς στις καθυστερήσεις το γκολ του Σουάρες ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ (ίσως υπήρξε φάουλ, όμως και αυτό αμφισβητείται). Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος, με τη Λίβερπουλ να παίρνει το προβάδισμα 2-0, να πληρώνει για ακόμη μία φορά τα λάθη της στην άμυνα και την Έβερτον να επιστρέφει άφησε πάντες... χορτάτους.
Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που έφτασαν στο γκολ στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Χάουαρντ στο 14'. Σούσο και Ενρίκε έπαιξαν εξαιρετικά το 1-2, ο δεύτερος έκανε το γύρισμα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στον Σουάρες. Ο Ουρουγουανός έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπέινς, κατέληξε στα δίχτυα και το γκολ χρεώθηκε στον αμυντικό της Έβερτον για το 0-1, με τον Σουάρες να πανηγυρίζει, κάνοντας... βουτιά μπροστά στον Μόγες. Δεν πέρασε πολλή ώρα πριν το προβάδισμα των κόκκινων διπλασιαστεί, καθώς στο 19' μετά από φάουλ του Τζέραρντ ο Σουάρες έπιασε την κεφαλιά για το 0-2! Η χαρά, όμως, των παικτών του Ρότζερς δεν κράτησε και πολύ, καθώς στο 21' ο Όσμαν έκανε το σουτ λίγο από την περιοχή και μείωσε σε 1-2!
Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και μετά το γκολ τα «ζαχαρωτά» ανέβηκαν, με τον Μιραλάς να είναι εκπληκτικός. Ο Βέλγος δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και στο 34' ήρθε δίκαια η ισοφάριση, καθώς οι παίκτες του Μόγες πίεζαν συνεχώς. Ο Μιραλάς έβγαλε τη σέντρα και ο Νέισμιθ πέτυχε από κοντά το πρώτο του γκολ για την Έβερτον, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (2-2)! Με αυτό το γκολ η αμυντική επίδοση της Λίβερπουλ στις 9 πρώτες αγωνιστικές είναι η χειρότερη εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια...
Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν έπεσε, με τον Μιραλάς να βγαίνει λόγω τραυματισμού και την Έβερτον να χάνει σε ταχύτητα στην επίθεση. Οι φάσεις ήταν πολλές και για τις δύο ομάδες, με τον Στέρλινγκ να χάνει την σημαντικότερη, κάνοντας άσχημο τελείωμα στο τετ α τετ με τον Χάουαρντ στο 49', ενώ στη συνέχεια Γέλαβιτς, Τζέραρντ, Κόουλμαν και Σουάρες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους, με τον Σουάρες να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 84', να σκοράρει στις καθυστερήσεις, όμως με υπόδειξη του βοηθού το γκολ του ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ... Ίσως ο Κοάτες να έχει κάνει φάουλ, όμως ο Μάρινερ ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ. Έτσι, το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Έβερτον να έχει κερδίσει μόλις 1 από τα τελευταία 12 ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, να μένει στα... ψηλά με 16 βαθμούς και τη Λίβερπουλ να φτάνει μόλις τους 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου