ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η... παράγκα της Γιουνάιτεντ!

Συμβαίνουν και στα... πιο αξιόπιστα πρωταθλήματα! Με διαιτητικά σκάνδαλα που θα ζήλευαν και Έλληνες διαιτητές, η Γιουνάιτεντ πέρασε από την Τσέλσι (2-3) αφού χρειάστηκε αποβολές και γκολ-μαϊμού!Το πιο τρελό ματς της σεζόν στο Στάμφορντ Μπριτζ, θα μπορούσε να είχε πάρει... ανεξέλεγκτο ρυθμό, αλλά οι αποφάσεις του Μαρκ Κλάτενμπεργκ έβαλαν απαγορευτικό στην Τσέλσι, άναψαν πράσινο στη Γιουνάιτεντ που πήρε τη νίκη με 3-2! Μπορεί οι Μπλε να είχαν 10 στα 10 εντός έδρας με τον συγκεκριμένο διαιτητή, ωστόσο απόψε η αποβολή του Τόρες στο 68', αλλά και το γκολ του Τσιτσαρίτο έκοψαν τον δρόμο στην Τσέλσι για μια τεράστια ανατροπή. Το... φαινόμενο να τα βλέπουν οι διαιτητές λίγο πιο... κόκκινα συνεχίστηκε, η Γιουνάιτεντ πέρασε νικηφόρα από το Λονδίνο έπειτα από τον Απρίλη του 2002 και μείωσε στο -1 από την Τσέλσι.
Τρελό α' μέρος!
Το ποιοτικότερο α' μέρος της σεζόν, με τρελό ρυθμό και τις ομάδες να παρουσιάζουν δυο πρόσωπα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, όπου ο αντίπαλος έκανε ό,τι ήθελε, η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που επέβαλλε τον ρυθμό της με το καλημέρα του ματς. Μόλις στο 4' η Μάντσεστερ άνοιξε το σκορ, ο Κόουλ έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, ο Ρούνεϊ έκανε το σπάσιμο όταν έπρεπε, σουτ του Φαν Πέρσι στο δοκάρι η μπάλα στον Λουίς και στα δίχτυα...
Η Τσέλσι προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, αλλά το δεύτερο σοκ ήρθε οχτώ λεπτά αργότερα, όταν ο Κόουλ εκτέθηκε ξανά, ο Βαλέντσια έκανε τη σέντρα και ο Φαν Πέρσι ακάλυπτος έκανε το 2-0. Η εικόνα της Τσέλσι, αλλά και το στατιστικό που έλεγε «η Γιουνάιτεντ δεν έχει χάσει κανένα από τα 281 ματς στα οποία έχει βρεθεί μπροστά με 2-0» έκαναν το έργο των Μπλε δυσκολότερο. Μέχρι το 35' η Γιουνάιτεντ ήλεγχε το ματς, κρατούσε τις γραμμές της σωστά και η Τσέλσι αδυνατούσε να απειλήσει. Ωστόσο, όλα αυτά μέχρι το 35', οι γηπεδούχοι με την τριπλέτα Αζάρ, Όσκαρ, Μάτα να παίρνει μπροστά, πήραν τον έλεγχο και άρχισαν τις... επισκέψεις. Στο 42' ο Ντε Χέα νίκησε τον Τόρες, όχι όμως και τον συμπατριώτη του τον Μάτα. Στο 44' η φαουλάρα του δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και η Τσέλσι μπήκε ξανά στο ματς... Βέβαια, πριν πάει στα αποδυτήρια θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, αλλά ο Τόρες έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία!
Μπήκε όπως έκλεισε...
Η Τσέλσι μπήκε το ίδιο δυνατά, ο Όσκαρ με τον Αζάρ κατάπιναν χιλιόμετρα και ο Μάτα έσπασε την άμυνα της Γιουνάιτεντ. Αποτέλεσμα; Γκολ στο 53', με τον Όσκαρ να κάνει μεγάλη σέντρα και τον Ραμίρεζ να κερδίζει όλη την άμυνα και να ισοφαρίζει σε 2-2. Η Τσέλσι είχε τον ρυθμό, την ψυχολογία έχοντας ρίξει τη Γιουνάιτεντ στο καναβάτσο! 
Αποβολές και... ροκ!
Ωστόσο, στο 62' ήρθε το πρώτο σοκ, καθώς η Τσέλσι έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ιβάνοβιτς ανέτρεψε τον Γιανγκ και ως τελευταίος παίκτης πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Οι Μπλε πριν καταλάβουν τι συνέβη έμειναν με... εννέα παίκτες, όμως αυτή η αποβολή «πόνεσε» περισσότερο. Ο Έβανς βρήκε με σκαριά τον Τόρες, ο Κλάτενμπεργκ είδε... βουτιά και απέβαλλε τον Ισπανό. Η 62η κόκκινη κάρτα στην Πρέμιερ Λιγκ για την Τσέλσι της χάλασε και τα σχέδια, ο Ντι Ματέο την έκανε φουλ αμυντική (με Αθπιλικουέτα, Μπέρτραντ) για να κρατήσει την ισοπαλία και το αήττητο της φετινής σεζόν! Ωστόσο λογάριαζε χωρίς τις αποφάσεις της διαιτησίας, καθώς στο 75' το Λονδίνο πάγωσε ακόμα μια φορά. Ο Τσιτσαρίτο από θέση οφσάιντ σκόραρε για το 3-2 και το... έγκλημα ολοκληρώθηκε. Ο Μεξικάνος πέτυχε το 5ογκολ σε 8 ματς κόντρα στην Τσέλσι, αλλά και το 8ο γκολ ως αλλαγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου