ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Του έκοψε το ρεκόρ, όχι το όνειρο!

Ο πολεμιστής Άρης πήρε σπαθένια 2-2 από τον Ολυμπιακό που έχασε το ρεκόρ των 8 σερί νικών αλλά κράτησε το όνειρο ενός αήττητου τίτλου ισοφαρίζοντας στο 81'. Κίτρινες φωνές για το πέναλτι!
Με δίδυμο Πουλίδο-Παντίδο
Πασιαλής και Μπουγιουκλής ξεκίνησαν το παιχνίδι με σχήμα 4-3-3 με τους Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Ψυχογιό και αριστερά τον Μαργαρίτη. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παντίδος και Πουλίδος. Στη μεσαία γραμμή οι Νούνο Μιγκέλ, Οικονομόπουλος και Παπαστεριανός. Ενώ στην επίθεση ο Αγκάνθο με τους Γιαννιώτα και Καζναφέρη να είναι στις πτέρυγες.
Έκπληξη με Τάτο
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα και με σχήμα 4-3-3 έδωσε φανέλα βασικού στον Ανδρέα Τάτο. Έκπληξη είναι και η χρησιμοποίηση του Μοντέστο παρότι υπήρχαν σκέψεις πριν από το παιχνίδι να ξεκουραστεί. Κάτω από τα δοκάρια ο Κάρολ, δεξιά ο Τοροσίδης και αριστερά ο Χολέμπας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μανωλάς και Κοντρέρας. Στην μεσαία γραμμή οι Μοντέστο Μανιάτης και Τάτος. Στην επίθεση ο Μήτρογλου και στις πτέρυγες οι Μάσάντο (δεξιά) και Αμπντούν (αριστερά).
Γκολ από τα αποδυτήρια
Με το καλησπέρα γκολ για τον Άρη που έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Αγκάνθο στο 3ο λεπτό είδε την άμυνα των «ερυθρόλευκων» απροετοίμαστη βγάζοντας μια μαγική πάσα για τον Παπαστεριανό που βρέθηκε φάτσα κάρτα με τον Κάρολ και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τον Άρη. Τεράστια η ευθύνη του Κοντρέρας που δεν μπόρεσε να διώξει με το κεφάλι.
Πέναλτι με... φωνές και ισοφάριση
Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 9ο λεπτό με πέναλτι που είδε ο Αρετόπουλος σε σουτ του Μασάδο με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ψυχογιού. Ο ρέφερι από τα Τρίκαλα έδειξε την άσπρη βούλα παρά τις έντονες αντιδράσεις των παικτών του Άρη. Ο Αμπντούν νίκησε τον Βελλίδη που έπεσε σωστά αλλά…1-1 σε μία υπόδειξη που ήταν αμφισβητήθηκε πολύ από μεριάς Άρη.
Ψυχωμένα και με τσαμπουκά
Το παιχνίδι για την συνέχεια ήταν ισορροπημένο με τον Άρη να διατηρεί την ψυχραιμία και να προσπαθεί να φτιάξει παιχνίδι πότε από τα αριστερά και πότε από τα δεξιά. Αμυντικά στάθηκε καλά με πίεση στο χώρο του κέντρου, ενώ τα δύο σέντρα μπακ περιόρισαν αισθητά τον Μήτρογλου. Το μοναδικό πρόβλημα που ανάγκασε τον Πασιάλη να δώσει εντολή στον Καζναφέρη να γυρίζει και να βοηθάει, ήταν η δεξιά πλευρά με τον Ψυχογιό να μην μπορεί να συγκρατήσει τους Χολέμπας και Αμπντούν.
Ανάπτυξη μόνο από τις πτέρυγες
Από την άλλη πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν τους τρόπους να σπάσουν την καλοστημένη αμυντική λειτουργία του Άρη. Αλλά μόνο με από τα πλάγια με αποτέλεσμα το παιχνίδι του να γίνει προβλέψιμο. Αυτό που έλειπε ήταν η έμπνευση, δηλαδή ο παίκτης που θα δώσει μια κάθετη πάσα. Επίσης ο Μοντέστο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο ρόλο του παίκτη που θα φτιάξει παιχνίδι από πίσω.
Αν κάποια ομάδα δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ αυτή σίγουρα δεν ήταν ο Ολυμπιακός. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Πουλίδο έπιασε την κεφαλιά με τον Κάρολ να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει την μπάλα γλιτώνοντας τον Ολυμπιακό από ένα δεύτερο γκολ.
Χωρίς αλλαγές και πολύ σφιχτές εμφανίστηκαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη. Μάλιστα στα πρώτα δέκα λεπτά οι δύο ομάδες συναγωνίστηκαν τα λάθη 26 ο Άρης, 29 ο Ολυμπιακός. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με δύο καλούς συνδυασμούς βρέθηκε στην εστία του Βελλίδη χωρίς όμως επιτυχία. Στο 55’ σουτ του Μήτρογλου άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χολέμπας με σουτ από καλή θέση κόρνερ.
Οι «κίτρινοι» αποφάσισαν να δώσουν γήπεδο στον Ολυμπιακό και να δουλέψουν πάνω στις αντεπιθέσεις. Η εντολή ήταν ξεκάθαρη από τον Πασιαλή «η μπάλα στους Γιαννιώτα και Αγκάνθο». Ο τεχνικός του Άρη έβγαλε τον Καζναφέρη βάζοντας στην δεξιά πλευρά του ταχύτητα και εκρηκτικότητα περιμένοντας κάποιο λάθος του Ολυμπιακού.
Ο ανήσυχος Ζαρντίμ αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τους Λυκογιάννη και Γκρέκο στις θέσεις των Μοντέστο και Τάτου. Ο Πορτογάλος έδωσε το δικαίωμα νεαρό μέσο να παίξει πάνω στη γραμμή, ενώ ο Γκρέκο πήγε στην θέση του τάτου με τον πρώην Περιστεριώτη να δείχνει λίγα πράγματα όσο αγωνίστηκε.
Στο 75ο λεπτό θα είχαμε την ολική ανατροπή του αγώνα από τον Ολυμπιακό με την βοήθεια του Πουλίδο. Ο Μασάντο έβγαλε την μπαλιά στον διεθνή φορ, ο Πουλίδο έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μήτρογλου με τον Βελλίδη να είναι εκτός εστίας δεν μπορεί να στείλει την μπάλα προς τα δίχτυα.
Στο 79ο λεπτό το Βικελίδης πήρε φωτιά με το γκολ του Αγκανθο. Ο Γκέσιος αρχικά έκανε ένα σουτ με τον Κάρολ να αποκρούει με τα πόδια με τον επερχόμενο Ισπανό να σουτάρει μπροστά από τον πεσμένο Κοντρέρας για το 2-1.
Τρία λεπτά κράτησε η χαρά για τους γηπεδούχους καθώς σε μια αδράνεια της άμυνας του Άρη ο Χολέμπας με το πόδι έσπρωξε στα δίχτυα την μπάλα για το 2-2. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν ακόμα και στη νίκη όμως οι Μήτρογλου και Πάντελιτς δεν τα κατάφεραν Πρώτα ο Μήτρογλου με σουτ έδιωξε παίκτης του Άρη και μετά ο Πάντελιτς με κεφαλιά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν για λογαριασμό των Πειραιωτών.
Ο Νταβίντ Αγκάνθο ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ο Ισπανός πέτυχε το δεύτερο γκολ συμμετείχε στο πρώτο και γενικά ήταν ότι το καλύτερο για τον Άρη.
Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ο μοιραίος παίκτης του Ολυμπιακού. Κινήθηκε σε ρηχά νερά και όταν του δόθηκε η ευκαιρία να... σκοτώσει τον αντίπαλο και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του ήταν τελείως άστοχος.
Ο Γιάννης Γιαννιώτας ήταν και πάλι από τους διακριθέντες. Αν ο νεαρός επιθετικός του Άρη δεν ήταν και τόσο ατομιστής τότε θα βοηθούσε περισσότερο την ομάδα του.
Οι Μήτρογλου και Πάντελιτς έχασαν αυτό που λένε ότι δεν χάνεται με τίποτα στη φάση του 85ου λεπτού.
Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος έχασε το παιχνίδι με τις λανθασμένες υποδείξεις του. Εκνεύρισε όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και τους παίκτες των δύο ομάδων. Πήρε πάνω του τη φάση του πέναλτι για την οποία υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες, ενώ η NOVA δεν βοήθησε με τα ριπλέι που έδειξε.
Το... τρένο του Ολυμπιακού σταμάτησε στο Βικελίδης. Ο ψυχωμένος Άρης παίζοντας ποδόσφαιρο με μυαλό πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας σταματώντας το σερί των ερυθρολεύκων που είχαν στο πρωτάθλημα.
Άρης: Βελλίδης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Παντίδος, Μαργαρίτης, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Οικονομόπουλος, Καζναφέρης(64’ Γκέσιος), Γιαννιώτας και Αγκάνθο.
Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο(68’ Λυκογιάννης), Τάτος(68’ Γκρέκο), Μασάντο, Μήτρογλου, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης και Αμπντούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου