ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ιστορικός και... ιστορική ξεφτίλα!

Τραγικό ματς στη Νέα Σμύρνη αλλά το γκολ του Καπάνταη (17') έκανε τη διαφορά. Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-0 και οι Νεοσμυρνιώτες πετάνε ενώ οι Κιτρινόμαυροι είναι... τελευταίοι!Ο Βαγγέλης Βλάχος επέμεινε στο 4-2-3-1 για την ΑΕΚ, αν και καθαρόαιμο εξτρέμ δεν υπάρχει, με την Ένωση να ξέρει πως η νίκη ήταν μονόδρομος. Εύκολο, βέβαια, να λες ότι είσαι έτοιμος για νίκη αλλά δύσκολο να το κάνεις και πράξη... Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι οι δύο ομάδες θα έπαιζαν κάτι που δεν το λες ποδόσφαιρο... Βαθιές μπαλιές χωρίς κανένα νόημα, λάθος ακόμη και σε πάσες δύο μέτρων, σουτ προς την αντίπαλη εστία ποτέ...
Παρ' όλα αυτά, στο 17' ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με το κοντινό πλασέ του Καμπάνταη στο πίσω δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθος, σε ακόμη ένα ματς, του Αρκούδα... Οι Νεοσμυρνιώτες από το πουθενά βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, οι Κιτρινόμαυροι από το πουθενά βρέθηκαν πίσω και στη συνέχεια έπρεπε να αντιδράσουν αλλά πώς;
Αγωνιστικό πλάνο δεν υπήρχε, τα λάθη συνεχίζονταν και η μόνη καλή φάση ήταν ένα δυνατό σουτ του Κατίδη που έφυγε λίγο άουτ. Τραγικός ήταν και ο Πανιώνιος αλλά αυτό... δεν ενοχλούσε ιδιαίτερα τους Νεοσμυρνιώτες αφού ήταν μπροστά στο σκορ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βλάχος αντικατέστησε τους Κουρέλλα και Μπουγαΐδη με τους Γκερέιρο και Φούντα, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-3-3. Ακόμη κι έτσι, όμως, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει μια επίθεση της προκοπής καθώς δεν έχει ψυχολογία και μάλλον δεν έχει και φάσεις δουλεμένες στην προπόνηση... Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, ο Φουρτάδο ήταν συνεχώς σε θέση οφσάιντ και τα λεπτά περνούσαν χωρίς τίποτα το αξιόλογο...
Αυτό ισχύει και για τον Πανιώνιο, φυσικά, που απλά κρατούσε το 1-0 και όσες φορές επιχειρούσε α βγει μπροστά -με εξαίρεση ένα πολύ καλό σουτ του Κοοβού- δεν έκανε κάτι σωστό. Σε μια τελευταία προσπάθεια μήπως και αλλάξει κάτι, ο Βλάχος πέρασε ως τρίτη αλλαγή για την Ένωση τον Τσίτα αντί του Ρίκκα αλλά όσο κι αν προσπαθούσαν οι Κιτρινόμαυροι, φάση δεν έκαναν... Αντιθέτως, στα τελευταία λεπτά έμειναν και με 10 παίκτες από την αποβολή του Φούντα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 87'.
Και κάπως έτσι, σε ένα ματς-δυσφήμιση του ποδοσφαίρου, ο Πανιώνιος πήρε το τρίποντο (1-0) και συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του ενώ η ΑΕΚ μένει στην τελευταία θέση...
Το παιχνίδι ήταν τραγικό και δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα κανείς. Ο Κολοβός, πάντως, του Πανιωνίου ήταν καλύτερος από τους υπόλοιπους και θα μπορούσε να σκοράρει με ένα πολύ καλό σουτ.
Ολη η ΑΕΚ. Αν το ματς ερχόταν ισόπαλο θα έμπαιναν και οι δύο ομάδες σε αυτή την κατηγορία μετά από ένα τόσο... τελειωμένο ματς. Αφού έχασε η Ένωση, όμως, παίρνει αυτή το... βραβείο.
Με μεγάλη προσπάθεια και επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε... κενή τη συγκεκριμένη κατηγορία, επιλέγουμε τον Αραμπατζή. Είχε μια πολύ καλή επέμβαση σε ωραίο σουτ του Κολοβού και γενικά ήταν σταθερός.
Την έκανε ο Αρκούδας στη φάση του γκολ του Πανιωνίου καθώς άφησε την μπάλα να περάσει και κατέληξε στον Καμπάνταη.
Ο Αρετόπουλος δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος, αν και ήταν εκνευριστικός από ένα σημείο κι έπειτα με τις κίτρινες κάρτες. Δεν επηρέασε, πάντως, την εξέλιξη του ματς.
Τα πράγματα είναι πλέον πολύ απλά και θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι στην ΑΕΚ: Αν δεν βρουν τον τρόπο για να βελτιωθεί άμεσα η ομάδα τότε η σεζόν θα εξελιχθεί σε μαρτύριο και το τέλος θα είναι εφιαλτικό... Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, μια ομάδα που δεν μπορεί να κάνει ευκαιρίες αλλά μπορεί να δεχθεί γκολ από το πουθενά. Οσο για τον Πανιώνιο, ήταν τραγικός κι αυτός αλλά πήρε τη νίκη, άφησε πίσω του την ήττα στη Λιβαδειά και συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου