ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Βασίλισσα... από τον πάγκο!

Ο Νίκος Καλτσάς μπήκε αλλαγή στο 46' και στο 51' έδωσε τη λύση πετυχαίνοντας το γκολ, που έδωσε και τη νίκη στη Βέροια απέναντι στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, με τους Θρακιώτες να έχουν κλασσικές ευκαιρίες.                
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 επέλεξε να παρατάξει τον Πανθρακικό ο Σάββας Παντελίδης στον αγωνιστικό χώρο, με τους Αντίλοβιτς, Σερφά, Σαρακατσάνο, Χρήστου, Σκλιοπίδη, Λαδάκη, Μουναφό, Λουσέρο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά, Παπαδόπουλο να ξεκινούν στο αρχικό σχήμα.
Από τη μεριά του, ο Νίκος Καρύδας προτίμησε το 4-4-2 και τους Λόπεζ, Καλί, Ορέστες, Γεωργέα, Γεωργιάδη, Καλογέρη, Γκιγέρμο, Καφέ, Μπαργκάν, Κόστλι, Ολαϊτάν.
Ο Πανθρακικός τις φάσεις, στο μηδέν το σκορ
Ο Πανθρακικός ήταν σαφώς ανώτερος της Βέροιας στο πρώτο ημίχρονο και σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ. Οι παίκτες του Παντελίδη δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε από το ένα μέτρο, με τον Τζόναθαν Λόπεζ να λέει όχι σε κάποιες περιπτώσεις.
Οι φάσεις για τους Θρακιώτες ξεκίνησαν μόλις στο 4', όταν ο Λουσέρο έστειλε την μπάλα άουτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η μεγάλη στιγμή για την ομάδα της Κομοτηνής, με τον Παπαδόπουλο να γυρνάει με κεφαλιά στον Βαϊρουά, ο οποίος έστρωσε την μπάλα στον Λαδάκη, που σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Λόπεζ.
Ο γκολκίπερ της Βέροιας δήλωσε παρών δυο φορές στο 10'. Αρχικά, απέκρουσε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Βαϊρουά και στη συνέχεια την κοντινή κεφαλιά του Λαδάκη. Οι φάσεις συνεχίστηκαν για τον Πανθρακικό στο 18', με τον Λουσέρο να είναι μόνος του και να σουτάρει πάνω από την εστία του Λόπεζ από καλή θέση, ενώ οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να είναι απειλητικοί για την αντίπαλη ομάδα.
Πάντως, η Βέροια βγήκε σε μερικές περιπτώσεις στην επίθεση και η μοναδική ευκαιρία που είχε με τον Καφέ στο 39', ο οποίος δεν κατάλαβε ότι ήταν ξεχασμένος στην περιοχή και έκανε άστοχη κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν.
Βέβαια, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πανθρακικός είχε διπλή ευκαιρία για να πετύχει ένα τέρμα, αλλά τη σπατάλησε και αυτή. Στο 40' ο Παπαδόπουλος έδωσε αριστερά στον Λόπεζ, που έκανε το σουτ, με τον Λόπεζ να αποκρούει και τον Βαϊρουά, που πήρε το... ριμπάουντ να στέλνει την μπάλα άουτ από κοντά. Έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως γκολ.
Μέσα ο Καλτσάς και 0-1
Στην επανάληψη η Βέροια ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στην Κομοτηνή. Ο Καλτσάς αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Καρύδα και δεν άργησε να δώσει τη λύση, αφού στο 51' έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Ο Ολαϊτάν βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Καλτσά, που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αντίλοβιτς.
Προσπάθησε ο Πανθρακικός, έπεσε πάνω σε Λόπεζ
Έτσι, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και πίεσαν για την ισοφάριση, όμως έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό και σήμερα Λόπεζ. Η Βέροια είχε μια ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς στο 75', όταν ο Λαδάκης έβαλε την προβολή στο γύρισμα του Ολαϊτάν, με την μπάλα να περνάει χιλιοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αντίλοβιτς.
Ο Πανθρακικός θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 83', με τον Κυβελίδη να βρίσκεται σε θέση βολής και τον Λόπεζ να λέει όχι στο πλασέ του. Με αυτόν τον τρόπο, η «βασίλισσα του Βορρά» έφυγε με τους τρεις πόντους από την Κομοτηνή και πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα.
Ο Τζόναθαν Λόπεζ ήταν σε καλή ημέρα και σε αρκετές φάσεις είπε όχι στους παίκτες του Πανθρακικού, ενώ διατήρησε το 0-1 στο 83', αφού έβγαλε το πλασέ του Κυβελίδη.
 Όλη η ομάδα του Πανθρακικού. Οι Θρακιώτες είχαν πρόβλημα στην επίθεση, ενώ έπεσαν πάνω στον καλό Λόπεζ και ένα λάθος στην άμυνα έφερε το γκολ για τη Βέροια.
Ο Νίκος Καλτσάς, ο οποίος έδωσε τη λύση... από τον πάγκο. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη και στο 51' πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Επίσης, καλό παιχνίδι έκανε και ο Γεωργέας.
Την έκανε ο Βαϊρουά στο 40', όταν από κοντά σούταρε άουτ και δεν άφησε τον Παπαδόπουλο να κάνει το σουτ.
Καλή η διαιτησία του Δασκαλόπουλου, που δεν είχε δύσκολο έργο και που έδειξε όπου έπρεπε την κίτρινη κάρτα.
Ο Πανθρακικός είχε τις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, όμως η Βέροια ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ στο δεύτερο. Ο σύλλογος της Κομοτηνής έκλεισε προς το τέλος στα καρέ της την αντίπαλη ομάδα, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, με τη «βασίλισσα του Βορρά» να φεύγει με τη νίκη, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα.
Συνθέσεις ομάδων
Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Σερφά, Σαρακατσάνος, Χρήστου (82' Κοντογουλίδης), Σκλιοπίδης, Λαδάκης, Μουναφό (71' Μίνγκα), Λουσέρο, Μπαϊκαρά (53' Κυβελίδης), Βαϊρουά, Παπαδόπουλος.
Βέροια (Νίκος Καρύδας): Λόπεζ, Καλί, Ορέστες, Γεωργέας, Γεωργιάδης, Καλογέρης, Γκιγέρμο (46' Καλτσάς), Καφές (83' Βεργώνης), Μπαργκάν (67' Μπελόν), Κόστλι, Ολαϊτάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου