ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Α-κρητική μοιρασιά!

ΟΦΗ και Ξάνθη δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα στο Γεντί Κουλέ, παρότι οι ακρίτες ήταν καλύτεροι, και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ.
Έτσι έπαιξαν
Με 4-3-3 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Αναστόπουλος και επέλεξε για το αρχικό σχήμα τους Γουναρίδη, Μονιάκη, Σόουζα, Χαριτωνίδη, Ζαχαράκη, Βάντο, Μπανούση, Βερόν, Ζορμπά, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλη.
Από τη μεριά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προτίμησε το 4-2-3-1 και τους Βιβιανί, Μπέρτο, Βάλλα, Γκλέισον, Μπαξεβανίδη, Μάνταλο, Βασιλακάκη, Μαρσελίνο, Ντάνι, Πλατέλλα, Μαρκόφσκι.
Καλό ματς, φωνάζει για πέναλτι η Ξάνθη
Με όρεξη και πάθος μπήκαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο του Γεντί Κουλέ, με το παιχνίδι να έχει ρυθμό και αρκετές φάσεις. Η πρώτη ανήκε στη Ξάνθη, που από νωρίς θέλησε να απειλήσει την εστία του Γουναρίδη. Ο Μάνταλος στο 3' επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο αυτό δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ του ΟΦΗ.
Οι ακρίτες ήταν καλύτεροι και είχαν την υπεροχή, όμως και οι γηπεδούχοι βγήκαν αρκετές φορές στην επίθεση και δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους κρητικούς ήρθε στο 5', όταν ο Ζορμπάς έκανε ωραία ενέργεια και το σουτ έξω από την περιοχή στη συνέχεια, με τον Βιβιανί να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.
Βέβαια, η πρώτη κραυγαλέα φάση έγινε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όπου η Σκόντα ζήτησε πέναλτι. Ο Μαρσελίνιο έβγαλε τη σέντρα και, έπειτα από ένα γύρισμα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χαριτωνίδη, αλλά ο Κάκος έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι, καθώς ήταν κολλημένο πάνω στο σώμα του.
Πάντως, οι φάσεις συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, με τους δυο συλλόγους να έχουν μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα. Στο 24' ο Μαρσελίνιο «άδειασε» δυο αμυντικούς του ΟΦΗ και έκανε το πλασέ με την εξωτερική πλευρά του παπουτσιού του, αλλά η μπάλα πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γουναρίδη.
Από την πλευρά του, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου είχε τη σπουδαία ευκαιρία στο 31' με τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος πλάσαρε άουτ από ιδανική θέση. Άλλη μια αξιοσημείωτη φάση ήταν για τη Ξάνθη τέσσερα λεπτά αργότερα.
Ο Μαρσελίνιο, που ήταν ο καλύτερος παίκτης, έβγαλε τη σέντρα, ο Μαρκόφσκι έπιασε το γυριστό σουτ στην κίνηση και ο Γουναρίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Επίσης, να σημειωθεί ότι στις φάσεις των Ομιλιτών συμπεριλήφθηκαν και δυο σουτ του Μποανούση, ο οποίος δε δίσταζε να δοκιμάσει το πόδι του από μακριά.
Ανύπαρκτος ο ΟΦΗ, έμεινε το 0-0
Στην επανάληψη το ματς δεν ήταν το ίδιο με το πρώτο. Οι φάσεις ήταν πολύ πιο λίγες, ο ΟΦΗ δεν υπήρχε και δεν έκανε ούτε μια φάση, ενώ η Ξάνθη είχε και πάλι τα ηνία του αγώνα. Ωστόσο, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» από το Γεντί Κουλέ, παρά τις όποιες προσπάθειές τους και τις ευκαιρίες που είχαν. Έτσι, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα, με τους φιλοξενούμενους να εμφανίζονται πιο έτοιμοι.
Πολύ καλό παιχνίδι από τον Μαρσελίνιο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που τα έκανε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού μοίραζε μπαλιές, έκανε ωραίες ενέργειες και είχε τις ευκαιρίες του να χριστεί σκόρερ. Στο δεύτερο μέρος είχε κάποιες προσπάθειες, ενώ στη συνέχεια ξέμεινε από δυνάμεις.
Οι επιθετικοί των δυο ομάδων ήταν σε κακή ημέρα, με συνέπεια να μείνει το 0-0 μέχρι το τέλος του αγώνα.
Από πλευράς ΟΦΗ, αξιοσημείωτη είναι η εμφάνιση του Μπανούση, που δε δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του από μακριά σε κάποιες φάσεις. Για τη Ξάνθη καλά τα πήγε και ο Μάνταλος, που ήταν μονίμως πηγή κινδύνου για την αντίπαλη εστία.
Την έκανε ο Κουτσιανικούλης στο 31', όταν από ιδανική θέση πλάσαρε άουτ σπαταλώντας σπουδαία ευκαιρία να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού.
Δεν έκανε κάποιο λάθος ο Τάσος Κάκος. Ο Κερκυραίος ρέφερι σωστά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι στο 6', ενώ όπου χρειάστηκε έβγαλε την κίτρινη κάρτα από την τσέπη του.
Η Ξάνθη ήταν εμφανώς πιο έτοιμη, με δεδομένο ότι η προετοιμασία του ΟΦΗ ξεκίνησε αργά και δεν έγινε όπως θα έπρεπε λόγω των πολλών προβλημάτων. Αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, όπου η Σκόντα ήταν καλύτερη, όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ και να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της με το δεξί στη νέα σεζόν.
Συνθέσεις ομάδων
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Μονιάκης (85' Μπούρμπος), Σόουζα, Χαριτωνίδης, Ζαχαράκης, Βάντο, Μπανούσης, Βερόν, Ζορμπάς (90' Ροβίθης), Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης (71' Βιτώρος).
Σκόντα Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον (69' Φλίσκας), Μπαξεβανίδης, Μάνταλος, Βασιλακάκης, Μαρσελίνο, Ντάνι, Πλατέλλας (53' Ονουάτσι), Μαρκόφσκι (76' Αλτιπαρμακόφσκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου