ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Το Euro 2020... σε όλη την Ευρώπη!


Την πρότασή του το Euro του 2020 να διεξαχθεί… σε ολόκληρη την Ευρώπη έκανε γνωστή ο Μισέλ Πλατινί, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το Σάββατο (30/6), εν όψει του τελικού του Euro 2012.

«Το Euro 2020 μπορεί να διεξαχθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μπορεί να γίνει είτε σε μία χώρα με 12 γήπεδα ή σε 12 ή 13 πόλεις η κάθε μία εκ των οποίων θα έχει από ένα γήπεδο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA.
Ο Πλατινί επεσήμανε ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο ή Φεβρουάριο και ότι έχει τη θετική προδιάθεση αρκετών μελών της Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας: «Το θέμα θα εξεταστεί αρκετά σοβαρά και διεξοδικά. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα».
Αυτό, πάντως, που φαίνεται δεδομένο είναι ότι εγκαταλείπεται η διαδικασία των συνδιοργανώσεων. Οσο για το 2020, η Τουρκία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τη διοργάνωση, ωστόσο το θέμα είναι ότι για την ίδια χρονιά ενδιαφέρεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνε! Επιπλέον, υπάρχουν επίσης οι υποψηφιότητες (κοινές) της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Ιρλανδίας από τη μία πλευρά, αλλά και του Αζερμπαϊτζάν με τη Γεωργία.
«Δεν πρόκειται να περιμένουμε να δούμε αν η Τουρκία θα πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό θα είναι πρόβλημα για μας, ωστόσο υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες. Ολοι έχουν τις πιθανότητές τους. Πάντως, είναι πιο εύκολο να πας από το Λονδίνο στο Παρίσι ή το Βερολίνο παρά από το Κάρντιφ στο Γκντανσκ. Σε κάθε γήπεδο θα μπορούν να διεξαχθούν τέσσερις αγώνες», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του.
Παράλληλα, ο Πλατινί επανέλαβε την αντίθεσή του στη χρήση της «goal-line technology»: «Είμαι αντίθετος. Πού θα σταματήσει αυτό το πράγμα; Εγινε ένα λάθος στο παιχνίδι Ουκρανία - Αγγλία, αλλά πριν υπήρχε οφσάιντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου