ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Με καρδιά... Λιονταριών!

Γουόλκοτ και Γουέλμπεκ που έκρινε το ματς με τακουνάκι... ποίημα, νίκησαν Μέλμπεργκ και Σουηδία (3-2), η Αγγλία έκανε μεγάλη ανατροπή  και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στους «8». Συγκλονιστικό ματς, αντίο οι Σουηδοί!Η νίκη της Γαλλίας έφερε πίεση σε Αγγλία και Σουηδία με τις δυο ομάδες να μπαίνουν στο γήπεδο χωρίς διάθεση να ρισκάρουν.
Το θέαμα κακό, χωρίς ρυθμό και φυσικά φάσεις, με τα «Λιοντάρια» να έχουν κλείσει κάθε διάδρομο για την εστία τους, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν επιθετικά. Μάλιστα, στο πρώτο 20λεπτο είχαμε μόλις δυο φάσεις ένα καλό σουτ του Πάρκερ και μια κεφαλιά του Γιάνγκ στο 20' χωρίς όμως να βρουν στόχο. 
Το ημίχρονο... σούπα, με τα λάθη στη μεσαία γραμμή να εμποδίζουν το γρήγορο παιχνίδι. Ωστόσο, στην καλύτερη φάση του ματς είχαμε και γκολ. Σαραντάρα μπαλιά του Τζέραρντ και ο Κάρολ στην πρώτη του επαφή με μεγάλη κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Το... ειρωνικό της υπόθεσης, το γεγονός πως η ψηλότερη ομάδα του τουρνουά,  Σουηδία έχει δεχθεί και τα τρία γκολ από κεφαλιές! Οι Άγγλοι με ψυχολογία κρατούσαν εύκολα το υπέρ τους σκορ, ενώ οι Σκανδιναβοί δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Μοναδική... όαση, ο Μέλμπεργκ και οι σωστές τοποθετήσεις του. 
Ροκ με Μέλμπεργκ! 
Η σούπα του α' μέρους μετατράπηκε σε ματσάρα και πρωταγωνιστής ήταν ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Οι Άγγλοι έπεσαν στον Ζλάταν και βρήκαν τον μπελά τους από την άμυνα. Σε ένα δεκάλεπτο ο Μέλμπργκ είχε σκοράρει δυο (!!!) φορές κάνοντας τρελή ανατροπή. Στο 49' με πλασέ και με την βοήθεια του Τζόνσον ισοφάρισε σε 1-1 και στο 59' ανενόχλητος και με καρφωτή κεφαλιά έκλεψε τη δόξα του Ιμπραΐμοβιτς. Ο... ερυθρόλευκος αμυντικός έφτασε τα 9 τέρματα σε 116 συμμετοχές με την Εθνική του.  
Λογάριαζαν χωρίς... Γουόλκοτ 
Ο Χόντγκσον είδε τα σκούρα και... αποφάσισε να κάνει την Αγγλία επιθετική, περνώντας τον Γουόλκοτ στο ματς στη θέση του Μίλνερ. Οι Βρετανοί είχαν τεράστια ευκαιρία στο 63' όταν την κεφαλιά του Τέρι από το μισό μέτρο έδιωξε ο Ίσακσον, όμως ένα λεπτό αργότερα το Κίεβο σηκώθηκε στο πόδιο. Ο Γουόλκοτ με σουτάρα ισοφάρισε 2-2 με τον γκολκίπερ της Σουηδίας να φέρει ευθύνη, αφού η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστία.  
Οι Σουηδοί ανέβασαν ρυθμό, ο Όλσον δημιουργούσε προβλήματα από τα αριστερά και σε μια από τις σέντρες του ο Κάλστρομ δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση. Ο Ιμπραΐμοβιτς προσπάθησε να δικαιολογήσει την παρουσία του στην επανάληψη, όμως η σουτάρα του στο 76' βρήκε εμπόδιο στον Χαρτ.  
Τα «Λιοντάρια» του Χόντγκσον αφού γλίτωσαν τις δυο φάσεις και με τον Γουόλκοτ να κάνει... όργια από τα δεξιά κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Σέντρα του Θίο, ο Γουέλμπεκ με εξαιρετικό τακουνάκι και αφού άφησε «άγαλμα» τον Μέλμπεργκ έδωσε τεράστια νίκη στην Αγγλία με 3-2. Μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ, ο Γουόλκοτ έδωσε πάσα πάρε βάλε στον Τζέραρντ, όμως ο Ίσακσον δεν τον άφησε να πανηγυρίσει. 
   Ο Γουέλμπεκ έδωσε τη νίκη με το απίστευτο τακουνάκι του, ωστόσο τη δόξα κλέβει ο Θίο Γουόλκοτ. Ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ μπήκε στο 61' και σε μισή ώρα έκανε... όργια. Ένα γκολ, μια ασίστ και ακόμα μια πάσα πάρε - βάλε στον Τζέραρντ, ο οποίος όμως αστόχησε. Έκανε ό,τι ήθελε από τα δεξιά δίνοντας την ώθηση που αναζητούσε η Αγγλία.  
 Η άμυνα της Σουηδίας είχε κενά, πολλά κενά... Δέχθηκε γκολ από κεφαλιά (το τρίτο) παρά το ότι είναι η ψηλότερη του τουρνουά. Τα μπακ αδυνατούσαν να ελέγξουν τον ρυθμό των Άγγλων, είχαν κακές επιστροφές και βγήκαν αρκετές φάσεις. Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα έχοντας μόλις ένα καλό σουτ.  
Μπορεί να ηττήθηκε, ωστόσο ο Μέλμπεργκ με την παρουσία του κράτησε τη Σουηδία μέσα στο ματς. Το πρώτο γκολ το... μοιράζεται με τον Τζόνσον (χρεώθηκε ως αυτογκόλ), ενώ το δεύτερο ήταν μια εξαιρετική κεφαλιά. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Γουέλμπεκ, ο οποίος πέτυχε και τ νικητήριο γκολ.  
Το δεύτερο γκολ που πέτυχε η Σουηδία ανέβασε την πίεση του Χόντγκσον. Ο Μέλμπεργκ σηκώθηκε ολομόναχος πήρε την κεφαλιά αφήνοντας τον Χαρτ να αναρωτιέται που πήγαν οι αμυντικοί του. Στη συγκεκριμένη φάση τρεις παίκτες της Σουηδίας ήταν αμαρκάριστοι!!! 
 Το καλύτερο β' ημίχρονο του τουρνουά! Τεράστιο ματς στην επανάληψη, η Σουηδία με ηγέτη τον Μέλμπεργκ έκανε ανατροπή και έδειξε να επιβεβαιώνει την παράδοση, που την ήθελε στα επίσημα ματς να μην χάνει από την Αγγλία (αήττητη σε επτά ματς). Ωστόσο, η είσοδος του Γουέλμπεκ άλλαξε τα δεδομένα, ο Θίο έκανε παπάδες, μοίρασε, σκόραρε και έστειλε την Σουηδία εκτός συνέχειας και την Αγγλία μια ανάσα από τους «8». Κόντρα στην Ουκρανία πάντως η Αγγλία θα έχει και το μεγάλο της «όπλο» τον Γουέιν Ρούνεϊ που επιστρέφει από τιμωρία.  
Συνθέσεις:
Σουηδία: Ίσακσον, Μέλμπεργκ, Μ. Όλσον, Γ. Όλσον, Γκράνκβιστ (66΄Λούστιγκ), Ελμ (81΄Βίλχεμσον), Λάρσον, Σβένσον, Κάλστρομ, Ιμπραΐμοβιτς, Ελμάντερ (79΄Ρόζενμπεργκ)  
Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Κόουλ, Τέρι, Λέσκοτ, Τζέραρντ, Γιανγκ, Μίλνερ (60΄Γουόλκοτ), Πάρκερ, Κάρολ, Γουέλμπεκ (89΄Τσάμπερλεϊν) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου