ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αφεντικό με Γκόμες


 Οι Γερμανοί ξανάρχονται... Με οδηγό τον Γκόμεζ που χτύπησε δις (24', 38') τα «πάντσερ» νίκησαν με 2-1 την Ολλανδία και τέθηκαν επικεφαλής του ομίλου του «θανάτου»! Μείωσε στο 72' ο Φαν Πέρσι, αλλά οι «οράνιε» δεν κατάφεραν να γυρίσουν το ματς κι έτσι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο!
Η Γερμανία χρειάζεται έναν βαθμό κόντρα στην Δανία στην τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί ως πρώτη, ενώ η Ολλανδία θέλει πάση θυσία νίκη επί της Πορτογαλίας και να μην πάρει βαθμό η Δανία...
Τα «πάντσερ» λοιπόν με συνταγή πρεμιέρας μπήκαν στο γήπεδο δίνοντας χώρο στην Ολλανδία που ξεκίνησε δυνατά και χωρίς κλασικό φορ για άλλη μια φορά και το πλήρωσε όπως φάνηκε.Οι «οράνιε» είχαν την κατοχή έχασαν ένα τετ α τετ με τον Φαν Πέρσι στο 7' η Γερμανία «απάντησε» με τον Οζίλ να μην μπορεί να νικήσει τον Στεκέλενμπουργκ στο 8' που μπλόκαρε με τη βοήθεια του δοκαριού και στο 24' άνοιξε το σκορ.
Ο Σβαϊνστάιγκερ πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Γκόμεζ κι ο στράικερ της Μπάγερν με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1! Οι Ολλανδοί συνέχισαν να έχουν κατοχή και να προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι, αλλά να μην πατούν περιοχή. Αντίθετα οι Γερμανοί στο 37' έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να κάνουν το 0-2 σε άχαστη εξ επαφής κεφαλιά του Μπαντστούμπερ, την οποία έβγαλε ενστικτωδώς ο Στεκέλενμπουργκ στο 37'. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό, έπειτα από βολέ του Νόιερ, οι Γερμανοί κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα με τον Γκόμεζ να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή και να «εκτελεί» με εξαιρετικό σουτ τον κίπερ των «οράνιε» για δεύτερη φορά!
Κάπως έτσι λοιπόν πήγαμε στο ημίχρονο. Ο Φαν Μάαρβικ άλλαξε από νωρίς τα σχέδιά του και έριξε στο ματς Χούντελααρ, Φαν ντερ Φάαρτ και η ομάδα του έγινε πιο κινητική. Ωστόσο και πάλι τα «πάντσερ» πήγαν να σκοράρουν. Στο 52' έγινε διπλή επέμβαση του Στεκέλενμπουργκ σε διαδοχικά σουτ του Χούμελς, ενώ στο 58' ήρθε μια πολύ καλή επέμβαση του Νόιερ σε σουτ του Φαν Πέρσι. Στο 72' ωστόσο, ο κάπτεν των Ολλανδών κινήθηκε έξω από την περιοχή και με εξαιρετικό δεξί σουτ (!) έκανε το 1-2!
Ο Φαν Μάαρβικ έριξε στο ματς και τον Κάουτ παίζοντάς τα όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως οι Γερμανοί δεν κινδύνεψαν και πανηγύρισαν άλλη μια σπουδαία νίκη στο τουρνουά.
Ετσι λοιπόν οι Γερμανοί τέθηκαν επικεφαλής του Ομίλου με 6 βαθμούς και θέλουν ένα «Χ» με τους Δανούς για να προκριθούν, ενώ η Ολλανδία θέλει νίκη με δυο γκολ διαφορά απέναντι στην Πορτογαλία με την προϋπόθεση να μην πάρει βαθμό η Δανία…
ΣΚΟΡΕΡ: 72' Φαν Πέρσι - 24', 38' Γκόμεζ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 80' Ντε Γιονγκ - 87' Μπόατενγκ, 90+1' Βίλεμς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Βίλεμς, Ντε Γιονγκ, Φαν Μπόμελ (46' Φαν ντερ Φάαρτ), Σνέιντερ, Αφελάι (46' Χούντελααρ), Ρόμπεν (83' Κάουτ), Φαν Πέρσι.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (81' Κρόος), Μίλερ (90+2' Μπέντερ), Ποντόλσκι, Γκόμεζ (72' Κλόζε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου