ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

"Ήμασταν ευγενικά παιδιά..."

Ο Λάσλο Μπόλονι μίλησε για την ήττα από τον Ατρόμητο, ενώ όσον αφορά την νέα σεζόν ανέφερε πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να έχει πρώτο στόχο το Γιουρόπα Λιγκ.Ο Λάσλο Μπόλονι μίλησε αρχικά για αρκετή ώρα για το κακό 20λεπτο του "Δικεφάλου" στην ήττα από τον Ατρόμητο.
"Μια δύσκολη περίοδος τελείωσε και είμαι χαρούμενος που τελείωσε. Παίξαμε πολλά ματς, κάναμε καλά και άσχημα πράγματα. Ο στόχος μας ήταν να τελειώσουμε καλά την σεζόν μπροστά στο κοινό μας αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε.

Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει με καρδιά, με προσωπικότητα, με μαχητικότητα και ενθουσιασμό γιατί διαφορετικά ότι και να κάναμε σήμερα δεν ήταν αρκετό. Οταν είμαστε δυνατοί στο μυαλό μας μπορούμε να κάνουμε και έχουμε κάνει καλά πράγματα. Γι' αυτό και ζήτησα να αισθανθούν σήμερα τον ενθουσιασμό και την ευχαρίστηση να παίζουν. Να αισθανθούν πως είναι νέοι και έχουν μέλλον μπροστά τους. Η ομάδα που ξεκίνησε το ματς ήταν από παίκτες που λίγο πολύ θα είναι εδώ και την άλλη χρονιά.
Τα πρώτα 20' είδα μόνο ευγενικά παιδιά και μεταξύ αυτών και τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ομάδας. Αρνητικοί ήμασταν αμυντικά, δεν κρατούσαμε την μπάλα στην επίθεση, δεν ήμασταν καλοί στον αέρα και στις μονομαχίες. Ο Ατρόμητος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα πράγματα και εκμεταλλεύτηκε αυτά που δεν κάναμε. Μετά από 20' ξυπνήσαμε, ελέγξαμε τον αγώνα στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου και σε όλο το δεύτερο, είχαμε ευκαιρίες για γκολ, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να κάνει τα σημαντικά πράγματα την σωστή στιγμή.
Πρέπει να είσαι παρών, να είσαι δυνατός στην κατάλληλη στιγμή αλλιώς το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί. Είχαμε την κυριαρχία μετά το 25' με πολλές ευκαιρίες να επιστρέψουμε στο σκορ, αλλά η επίθεση μας ήταν πιο αργή και μπερδεμένη για να κάνει αυτά που πρέπει την σωστή στιγμή. Δεν σημαίνει πως δεν προσπαθήσαμε, χάσαμε όμως τα πρώτα 20 λεπτά. Η ζωή δεν σταματάει ποτέ... Πρέπει όμως να αποδεχτούμε την πραγματικότητα των πλέι οφ".
Για το ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος στα πλέι οφ και τερμάτισε τελευταίος: "Μπορούμε να πούμε πολλά για το τι έφταιξε. Ολες αυτές οι απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι σωστές, αλλά καμία από μόνη της δεν είναι η πράγματική απάντηση για το τι συνέβη. Είναι σαφές πως στα τρία τελευταία ματς κάναμε πολλά ατομικά λάθη. Και σε αυτό το είδος των αγώνων πρέπει να δείξεις περισσότερο προσωπικότητα".
Για το ότι με την τελευταία θέση στα πλέι οφ αλλάζει ο σχεδιασμός της ομάδας για την νέα σεζόν λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων στην Ευρώπη που θα έρθουν νωρίτερα: "Δεν πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έχει προτεραιότητα στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα ήθελα κάθε χρόνο να κερδίζει το Γιουρόπα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν πιστεύω το ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να στοχεύει κάθε χρόνο αποκλειστικά στο Γιουρόπα Λίγκ. Εχουμε πολλά περισσότερα προβλήματα να λύσουμε. Θέλουμε να είμαστε παρόντες σε διεθνές επίπεδο. Θα κάνουμε τα πάντα να είμαστε εκεί. Αλλά πραγματικά αυτός δεν είναι ο σοβαρός μας στόχος".
Για τις στημένες φάσεις: "Το 33% των γκολ σημειώνεται από στημένες φάσεις. Σε αυτές χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση αλλά ίσως να μην είμαστε καλύτεροι σε αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου