ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«Ντου», θρίλερ και... μπαράζ πριν τα μπαράζ!


 Η τελευταία αγωνιστική των δύο ομίλων της Football League 2 είχε τα πάντα. Ματς-θρίλερ που κρίθηκαν στο τέλος επηρεάζοντας την άνοδο, αποτελέσματα που φέρνουν μπαράζ πριν τα μπαράζ παραμονής, ανατροπές αλλά (δυστυχώς) και επεισόδια.
Τα πράγματα είναι σαφώς ξεκάθαρα στον 1ο όμιλο. Εκεί ο Απόλλων Σμύρνης «σφράγισε» την απευθείας άνοδο στην Football League, ενώ Πανηλειακός και Ζάκυνθος θα παίξουν στα πλέι οφ μαζί με τις δύο ομάδες (τη 2η και την 3η) του 2ου ομίλου για άλλο ένα εισιτήριο. Ποιες θα είναι αυτές; Ουδείς μπορεί να το πει με σιγουριά.
Οσο για τον υποβιβασμό από τον 1ο όμιλο, ΠΑΟ Ρουφ και Ηλυσιακός αποχαιρέτισαν την κατηγορία, ενώ η Προοδευτική θα δώσει μπαράζ παραμονής με την ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη από το τέλος θέση στο 2ο όμιλο. Ποια θα είναι αυτή; Θα προκύψει από μπαράζ ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας και τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών! Οποια από τις δύο χάσει, θα υποβιβαστεί μαζί με τον Αετό Σκύδρας, ενώ ο νικητής του μπαράζ του 2ου ομίλου θα παίξει… μπαράζ με την Προοδευτική, προκειμένου να δει αν θα μείνει ή θα υποβιβαστεί.Αν πάμε τώρα στο θέμα της ανόδου από τον 2ο όμιλο, τότε… εκεί υπάρχει το «μπάχαλο». Εθνικός Γαζώρου και Νίκη Βόλου ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση και κανονικά θα πρέπει να δώσουν μπαράζ για να δουν ποιος θα ανέβει απευθείας στην Football League. Ωστόσο τα πάντα μπορεί να ανατραπούν ανάλογα με την απόφαση που θα υπάρξει για τη τύχη του αγώνα Εθνικός Γαζώρου - Τύρναβος, που δεν έγινε λόγω επίθεσης στην αποστολή των φιλοξενούμενων πριν την έναρξή του. Σε περίπτωση μηδενισμού και αφαίρεσης βαθμών του Γαζώρου, η Νίκη Βόλου παίρνει την άνοδο. Αν δεν υπάρξει τιμωρία, τότε θα πρέπει να διεξαχθεί η αναμέτρηση και ο Εθνικός θα έχει τη δυνατότητα να πάρει έστω ένα βαθμό για να ανέβει αυτός!
Το «σίγουρο» (όσο σίγουρο μπορεί να είναι κάτι με την εκκρεμότητα του αγώνα Εθνικός Γαζώρου - Τύρναβος) είναι ότι ο Απόλλων Καλαμαριάς μένει εκτός πλέι οφ ανόδου, ενώ σε αυτά θα συμμετέχει ο Οικονόμος Τσαριτσάνης.
Τα ματς του 1ου ομίλου
Ο Απόλλων πανηγύρισε την άνοδό του (και την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή) με τη νίκη 3-0 επί του ΠΑΟ Ρουφ, με τον κόσμο του να στήνει γιορτή στη Ριζούπολη. Οσο για τη μάχη της ανόδου, η Ζάκυνθος αν και βρέθηκε να χάνει εντός έδρας από τον Ηλυσιακό, πήρε τη νίκη με 2-1, εξασφαλίζοντας παρουσία στα πλέι οφ και οδηγώντας τον Ηλυσιακό σε υποβιβασμό. Ετσι, η νίκη 1-0 της Γλυφάδας επί των Χανίων ήταν χωρίς αντίκρισμα, καθώς η Γλυφάδα υστερεί στην ισοβαθμία με την Ζάκυνθο.
Στην άλλη πλευρά της βαθμολογίας, το ντέρμπι παραμονής στη Μαγούλα βρήκε νικητή τον τοπικό Αστέρα, ο οποίος επικράτησε 2-0 της Προοδευτικής σε επεισοδιακό παιχνίδι. Περίπου στο 20ό λεπτό μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο περίπου 30 κουκουλοφόροι, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει το ματς και να μεταβεί, μαζί με τις ομάδες, στα αποδυτήρια. Μετά από επέμβαση της αστυνομίας και 15λεπτη διακοπή, το ματς συνεχίστηκε. Ο Αστέρας Μαγούλας εξασφάλισε την παραμονή και η Προοδευτική θα παίξει μπαράζ.
Τέλος, στην Καλαμάτα, η τοπική ομάδα νίκησε 1-0 τον Ρούβα, με τον Αλεξανδρόπουλο των γηπεδούχων να τραυματίζεται στην αρχή του αγώνα και να υπάρχουν φόβοι ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι (σ.σ. μετέβη στο νοσοκομείο).
Τα ματς του 2ου όμιλου
Το «θρίλερ» παίχτηκε στην Καλαμαριά. Εκεί ο Οικονόμος Τσαριτσάνης προηγούνταν από τα 54' του τοπικού Απόλλωνα, έπαιρνε την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο (σ.σ. πάντα με την επιφύλαξη της τύχης του αγώνα Εθνικός Γαζώρου - Τύρναβος), αξιοποιώντας την εκτός έδρας απρόσμενη νίκη του βαθμολογικά αδιάφορου Ηρακλή με 3-1 επί του Εθνικού Γαζώρου, που «γκρεμίζονταν» αιφνιδιαστικά από την κορυφή!
Ωστόσο η ισοφάριση του Πλατάκη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, έφερε το τελικό Απόλλων Καλαμαριάς - Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-1, αποτέλεσμα που δε βόλευε κανέναν.
Ετσι, ο Εθνικός Γαζώρου παρέμενε πρώτος (40 βαθμοί), όμως τον «έπιανε» η Νίκη Βόλου, που διέλυσε 7-0 τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας και οι δύο ομάδες πρέπει να δώσουν μπαράζ. Ταυτόχρονα, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης υποχώρησε (από πρώτος ως την ισοφάριση) στην τρίτη θέση με 39 βαθμούς (πλέι οφ ανόδου) και ο Απόλλων Καλαμαριάς, που ήθελε μόνο νίκη, να μένει 4ος με 38 βαθμούς!
Και αν δεν «χορτάσατε» θρίλερ, έχουμε και αυτό που αναφέραμε στην αρχή για την «ουρά» της βαθμολογίας. Τη συντριβή του Μέγα Αλέξανδρου Ηράκλειας από την Νίκη Βόλου, αξιοποίησε ο Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών, που νίκησε 2-0 τον Τηλυκράτη και τον «έπιασε» στην προτελευταία θέση με 20 βαθμούς. Οι δύο ομάδες θα δώσουν μπαράζ. Οποια ηττηθεί, ακολουθεί τον Αετό Σκύδρας στην Δ' Εθνική. Οποια νικήσει, ΔΕΝ σώζεται, αλλά παίζει μπαράζ με την… Προοδευτική (τρίτη από το τέλος στον 1ο όμιλο). Από αυτό το μπαράζ ο νικητής παραμένει και ο ηττημένος υποβιβάζεται!
Στα υπόλοιπα ματς, ο Βατανιακός νίκησε 1-0 τη Δόξα Κρανούλας και εξασφάλισε πανηγυρικά την παραμονή του, ενώ ο Τύρναβος επιβλήθηκε 2-1 του ήδη υποβιβασμένου Αετού Σκύδρας!
Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
1ος όμιλος
Α.Ο. Γλυφάδας - Χανιά 2-0
Καλαμάτα - Ρούβας 1-0
Ζάκυνθος - Ηλυσιακός 2-1
Αστέρας Μαγούλας - Προοδευτική 2-0
Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟ Ρουφ 3-0
Ρεπό: Πανηλειακός
2ος όμιλος
Εθνικός Γαζώρου – ΑΕΠ Ηρακλής 1-3
Τύρναβος – Αετός Σκύδρας 2-1
Νίκη Βόλου – Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας 7-0
Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών – Τηλυκράτης 2-0
Καλαμαριά –Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-1
Βατανιακός – Δόξα Κρανούλας 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου