ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ημέρες Μαραντόνα!

Από το 1990 είχαν περάσει 22 χρόνια αλλά οι Καβάνι (63' πεν.), Χάμσικ (83') τα... έσβησαν με το 2-0 επί της Γιουβέντους, χαρίζοντας στη Νάπολι το Coppa Italia!Η ατμόσφαιρα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης ήταν εκπληκτική από 60.000 οπαδούς των δύο ομάδων, με αυτούς της Νάπολι να απαιτούν από την ομάδα τους την κατάκτηση του κυπέλλου με τα πανό τους ενώ αυτοί της Γιουβέντους είχαν coreo για την κατάκτηση του Scudetto. Αυτό, ουσιαστικά, περιγράφει και το πώς προετοιμάστηκαν οι δύο ομάδες για αυτό το ματς.
Ο Βάλτερ Ματζάρι παρέταξε ό,τι καλύτερο είχε στη διάθεση του, σε αντίθεση με τον Αντόνιο Κόντε που έκανε αλλαγές στην 11άδα, δείχνοντας να αντιμετωπίζει πιο χαλαρά τον τελικό.
Οι Παρτενοπέι, μάλλον φυσιολογικά επομένως, μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, έχασαν καλή ευκαιρία με τον Ζούνιγκα στο 2', έβγαζαν περισσότερο πάθος σε κάθε μονομαχία και στο πρώτο 20λεπτο ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση. Η Νάπολι απείλησε και με ένα καλό σουτ του Λαβέτσι που έφυγε άουτ, με τη Γιουβέντους να παρουσιάζει μια εικόνα που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματική της.
Μετά το 25λεπτο οι Μπιανκονέρι άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα στη μεσαία γραμμή, κυκλοφόρησαν πιο σωστά την μπάλα και σταδιακά πήραν αυτοί την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας με τη σειρά τους με ένα καλό σουτ του Μαρκίζιο που απέκρουσε ο Ντε Σάνκτις, όπως και με ένα σουτ του Μποριέλο που έφυγε άουτ. Η Μεγάλη Κυρία διαμαρτυρήθηκε αμέσως μετά για την κλωτσιά του Αρόνικα στον Μαρκίζιο ακριβώς την ώρα που ετοιμαζόταν να σουτάρει εντός περιοχής αλλά μέσα στον πανικό που γινόταν ο διαιτητής Μπρίγκι δεν μπορούσε να δει κάτι.
Με νεύρα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με νεύρα άρχισε και το δεύτερο καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν συνεχώς δυνατά μαρκαρίσματα οι μεν στους δε, την ίδια ώρα που διαιτητής και βοηθοί έδειχναν να έχουν χάσει τον έλεγχο σε ό,τι αφορά τα φάουλ αλλά και τα... κόρνερ ακόμη. Τουλάχιστον δεν έκαναν κάποιο σοβαρό λάθος που να επηρέαζε την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Τέτοιο έκανε η άμυνα της Γιούβε και ο Στοράρι στο 63', όταν από πλάγιο άουτ ο Λαβέτσι μπήκε στην περιοχή ανάμεσα από Μπονούτσι-Μπαρτσάλι και ο τερματοφύλακας προτίμησε να πέσει στα πόδια του Αργεντίνου, που ήταν πλάγια, ανατρέποντας τον για το πέναλτι. Εκτελεστής ο Καβάνι, η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 και ο Κόντε αμέσως μετά, στο 68', έβγαλε Ντελ Πιέρο-Λιχτστάινερ και έριξε στο ματς τους Βούτσινιτς-Πέπε.
Η διαφορά φάνηκε αμέσως καθώς η Γιουβέντους βγήκε μαζικά μπροστά, έκλεισε στην περιοχή της τη Νάπολι και πίεζε συνεχώς και με κάθε τρόπο για την ισοφάριση. Ο Ντε Σάνκτις, όμως, αυτή τη φορά δεν ήταν ασταθής όπως σχεδόν όλη τη σεζόν αλλά αλάνθαστος, αντιλαμβανόμενος ότι η βραδιά ήταν ιστορικής σημασίας για τους Ναπολιτάνους. Εκπληκτική απόκρουση σε δυνατό σουτ του Μπονούτσι με την μπάλα να πάει στη γωνία, ακόμη πιο εκπληκτική αλλά και... τυχερή λίγα λεπτά μετά, όταν ο Πέπε άδειασε τρεις αντιπάλους και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Κουαλιαρέλα (που είχε μπει αντί του Μποριέλο) και πήγαινε για τα δίχτυα αλλά ο τερματοφύλακας της Νάπολι τη βρήκε με το πόδι του και ενώ είχε ήδη πέσει προς την αντίθεση κατεύθυνση, κρατώντας το 1-0!
Ο Ματζάρι αντικατέστησε τον Λαβέτσι με τον Πάντεφ για να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του μπροστά, η Γιουβέντους ήταν εγκατεστημένη στην επίθεση αλλά αυτό σήμαινε πως άφηνε κενούς χώρους πίσω και η Νάπολι είναι η τέλεια ομάδα στις αντεπιθέσεις. Σε μια τέτοια, λοιπόν, στο 82', ο Πάντεφ τη σωστή στιγμή πάσαρε στον Χάμσικ και αυτός πλάσαρε ιδανικά τον Στοράρι, κάνοντας το 2-0 και προκαλώντας ντελίριο στην πλευρά των οπαδών των Παρτενοπέι στις εξέδρες!
Ο τελικός είχε κριθεί, οι Αρόνικα-Κουαλιαρέλα μάλωναν σαν τα μικρά παιδιά μέχρι που ο δεύτερος αποβλήθηκε στο 90' για αγκωνιά αφού ο πρώτος τον είχε πιάσει από τον λαιμό και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Ματζάρι, τους παίκτες του, τον Ντε Λαουρέντις και τους οπαδούς στις εξέδρες να πανηγυρίζουν έξαλλα για την κατάκτηση του 4ου Coppa Italia στην ιστορία της Νάπολι και για τον πρώτο τίτλο μετά το 1990, όταν ηγέτης της ήταν ο μοναδικός Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.
Η ομάδα που έδειξε να θέλει περισσότερο αυτή την κούπα την κατέκτησε κιόλας όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις και η σεζόν γίνεται επιτυχημένη και.. επισήμως και για τη Νάπολι. Για τη Γιουβέντους ήταν ούτως ή άλλως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και οι δύο αντίπαλοι ανανεώνουν το ραντεβού τους για το ιταλικό Σούπερ Καπ τον Αύγουστο!
Οι συνθέσεις
Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε):
Στοράρι, Μπαρτσάλι, Κάσερες, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ (68' Πέπε), Βιντάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο, Εστιγκαρίμπια, Ντελ Πιέρο (68' Βούτσινιτς), Μποριέλο (72' Κουαλιαρέλα).
Νάπολι (Βάλτερ Ματζάρι): Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Καναβάρο, Αρόνικα, Μάτζιο, Τζεμαϊλί, Ινλέρ, Χάμσικ (85' Ντοσένα), Ζούνιγκα, Λαβέτσι (72' Πάντεφ), Καβάνι (92' Μπρίτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου