ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Πως έφτασαν Μπάγερν και Τσέλσι στο Μόναχο


  Η… περιπέτεια της Μπάγερν φέτος ξεκίνησε από τα πλέι οφ, καθώς οι Βαυαροί είχαν μείνει στην 2η θέση της Μπουντεσλίγκα τη περσινή σεζόν. Αντίπαλό της η Ζυρίχη, ένα εμπόδιο που ξεπεράστηκε εύκολα με δύο νίκες.
Μπάγερν-Ζυρίχη 2-0

Ζυρίχη-Μπάγερν 0-1
 
Η Μπάγερν στη συνέχεια κληρώθηκε στον όμιλο του… θανάτου μαζί με τις Μάντσεστερ Σίτι, Βιγιαρεάλ και Νάπολι. Οι Βαυαροί απέδειξαν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα, γνώρισαν μόνο μία ήττα στο αδιάφορο γι’ αυτούς παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής 2-0 από την Μάντσεστερ Σίτι και φυσικά τερμάτισαν στην κορυφή με 13 βαθμούς.
Βιγιαρεάλ-Μπάγερν 0-2
 
Μπάγερν-Μάντσεστερ Σίτι 2-0
Νάπολι-Μπάγερν 1-1
 
Μπάγερν-Νάπολι 3-2
 
Μπάγερν-Βιγιαρεάλ 3-1
 
Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν 2-0
   Στη φάση των «16» οι Βαυαροί βρήκαν απέναντί τους την Βασιλεία, που είχε αφήσει ολόκληρη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός συνέχειας. Εκείνη την περίοδο η Μπάγερν δεν βρισκόταν στην καλύτερή της κατάσταση και στο πρώτο παιχνίδι στην Ελβετία η Βασιλεία πήρε τη νίκη 1-0, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Για κακή της τύχη, όμως, οι παίκτες του Χάινκες ξαναβρήκαν ρυθμό μέχρι τον επαναληπτικό, πήγαιναν από 7άρα σε 7άρα και το τελικό 7-0 του επαναληπτικού ήταν άκρως εντυπωσιακό .
Βασιλεία-Μπάγερν 1-0
   Μπάγερν-Βασιλεία 7-0
   Προημιτελικά και η τύχη χαμογέλασε στην Μπάγερν, καθώς βρήκε απέναντί της την Μαρσέιγ, που στην Λιγκ 1 παρέπαιε. Οι Βαυαροί έφτασαν εύκολα σε δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-0) και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.
Μαρσέιγ-Μπάγερν 0-2
 
Μπάγερν-Μαρσέιγ 2-0
 
Μάχη από το παρελθόν στους «4», καθώς Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης θύμισαν τις…. Τιτανομαχίες πριν από αρκετά χρόνια. Φαβορί ήταν οι Μαδριλένοι, καθώς είχαν τον επαναληπτικό στο «Μπερναμπέου», όμως από το πρώτο παιχνίδι φάνηκε ότι οι Βαυαροί μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση. Νίκη 2-1 για την Μπάγερν και εφιαλτικό ξεκίνημα στην Ισπανία, όπου από νωρίς ο Ρονάλντο σκόραρε δύο φορές και έδωσε σκορ πρόκρισης στην «βασίλισσα». Όλα, όμως, άλλαξαν στη συνέχεια, η Μπάγερν μείωσε με τον Ρόμπεν, άξιζε περισσότερα, όμως το παιχνίδι πήγε αρχικά στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι. Εκεί… μίλησε η κλάση του Νόιερ, ο οποίος έστειλε την ομάδα του στον τελικό!
Μπάγερν-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
 
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν 2-1
   
 
Το… ταξίδι της Τσέλσι ξεκίνησε από τον 5ο όμιλο, όπου κληρώθηκε με Βαλένθια, Λεβερκούζεν και Γκενκ. Οι μπλε τα βρήκαν σκούρα προς το τέλος, καθώς ήθελαν μόνο νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με την Βαλένθια στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για να πάρουν την πρόκριση. Οι μπλε, του Αντρέ Βίλας Μπόας τότε, δεν δυσκολεύτηκαν, έτασαν στη νίκη 3-0 και κατέκτησαν την 1η θέση.
Τσέλσι-Λεβερκούζεν 2-0
 
Βαλένθια-Τσέλσι 1-1
 
Τσέλσι-Γκενκ 5-0
 
Γκενκ-Τσέλσι 1-1
 
Λεβερκούζεν-Τσέλσι 2-1
 
Τσέλσι-Βαλένθια 3-0
 
Στους «16» ήρθε η δύσκολη κλήρωση με τη Νάπολι. Πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία και οι βεζουβιάνοι κάνουν… πάρτι, φτάνουν στη νίκη 3-1 και είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Ο επαναληπτικός στο Λονδίνο, όμως, απέδειξε πόσο σημαντική είναι η εμπειρία στην Ευρώπη, με τους παίκτες του Ματσάρι να χάνουν ευκαιρίες στο ξεκίνημα και τους Λονδρέζους να φτάνουν στη νίκη 3-1 και να στέλνουν το παιχνίδι στην παράταση. Το γκολ του Ιβάνοβιτς στο 105’ ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή και έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά στην Τσέλσι!
Νάπολι-Τσέλσι 3-1
 
Τσέλσι-Νάπολι 4-1
 
Προημιτελικά απέναντι στην Μπενφίκα για την Τσέλσι, που πήρε την πρόκριση πολύ πιο δύσκολα από ό,τι δείχνουν οι δύο νίκες της. Πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία, με τους Λουζιτανούς να βάζουν δύσκολα στους παίκτες του Ντι Ματέο, όμως το γκολ του Καλού στο 75’ έδωσε τη νίκη στην Τσέλσι, που δύσκολα θα έχανε την πρόκριση. Στον επαναληπτικό και πάλι οι Πορτογάλοι πάλεψαν, όμως οι μπλε με νέα νίκη 2-1 ήταν στα ημιτελικά.
Μπενφίκα-Τσέλσι 0-1
 
Τσέλσι-Μπενφίκα 2-1
 
Μία ανάσα από τον τελικό Μπαρτσελόνα και Τσέλσι αναμετρήθηκαν στα τελικά με ένα και μόνο φαβορί, τους Καταλανούς. Έπρεπε ο Τσεχ να θυμηθεί τον καλό του εαυτό, ο Ντρογκμπά να δώσει… επικές μάχες και ο Ραμίρες να κάνει τα παιχνίδια της ζωής του, για να κάνουν την έκπληξη οι Άγγλοι. Στο πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο το γκολ του Ντρογκμπά έδωσε τη νίκη στην Τσέλσι 1-0, που άφηνε τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς. Στο «Καμπ Νόου» έγιναν τα… πάντα. Από νωρίς κόκκινη ο Τέρι, σκορ πρόκρισης για τους μπλαουγκράνα στο 43’ (2-0) και όλα τούμπα στη συνέχεια! Το γκολ του Ραμίρες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έδωσε… ζωή στους μπλε, που ήταν συγκλονιστικοί, με τον Τόρες να τελειώνει τα πάντα στις καθυστερήσεις και να στέλνει την Τσέλσι στον μεγάλο τελικό!
Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-0
 
Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 2-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου