ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΤΟ-ΤΣΕκαρε το «σεντόνι»!

Ο άνθρωπος των πλέι οφ! O Τοτσέ σκόραρε, ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΑΕΚ (1-0) και πήρε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ! «Έκλεψαν» γκολ της Ένωσης στο 0-0!
 Αντίο στη φυσική του θέση
Ήταν Ιανουάριος του 2007 όταν ο Σωτήρης Νίνης παρουσίαζε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό το πλούσιο ταλέντο του. Πέντε χρόνια και κάτι μήνες αργότερα ο «Ελ Νίνιο» φορούσε για τελευταία φορά την φανέλα του Παναθηναϊκού, παίζοντας στη θέση που έγινε «διάσημος». Ο Φερέιρα τον ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επίθεσης, πηγαίνοντας τον Ζέκα στον άξονα.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, αριστερά ο Καντέ, δεξιά ο Βύντρα και ο Σαριέγκι με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο, Ζέκα και Κλέιτον στον άξονα των χαφ, με τον Κουίνσι αριστερό «φτερό», τον Νίνη δεξί και τον Τοτσέ στη κορυφή της επίθεσης.
Οι εκλεκτοί του «Κωστέ»
Στον αντίποδα, ο Νίκος Κωστένογλου δεν είχε κάποια έκπληξη στο αρχικό του σχήμα, κατεβάζοντας την ΑΕΚ με στόχο να πάρει το κέντρο, να απειλήσει κι να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ.
Ο Κωνσταντόπουλος ξεκίνησε στην «κιτρινόμαυρη» εστία, δεξί μπακ ο Γεωργέας, αριστερό ο Λαγός και ο Μανωλάς με τον Κοντοέ στο κέντρο της άμυνας. Μάκος, Καφές και Βάργκας η τριάδα των χαφ, με τον Λεονάρντο αριστερό εξτρέμ, τον Χοσέ Κάρλος δεξί και τον Λυμπερόπουλο αιχμή του δόρατος.
Μάτια ερμητικά κλειστά!
Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έδειξε διάθεση… με το καλημέρα, χάρη στη κίνηση και την αρχική όρεξη του Νίνη που παρέσυρε και τους υπολοίπους. Οι «πράσινοι» είχαν ένα καλό δεκάλεπτο, έφτασαν κοντά στο γκολ με Τοτσέ(3’) και Νίνη(9’) αλλά πέραν τούτου ουδέν.
Η ΑΕΚ ισορρόπησε γρήγορα, πήρε την κατοχή της μπάλας και θα έπρεπε να προηγηθεί στο 16’!
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος «πλήγωσε» για ακόμη μία φορά την πρώην του ομάδα και μάλιστα στο φινάλε της επαγγελματικής του καριέρας αλλά ο επόπτης Σωτηρόπουλος ακύρωσε το γκολ με οφ-σάιντ… εφεύρεση! Ο διεθνής επιθετικός καλυπτόταν στην κάθετη του Χοσέ Κάρλος από τον Μπουμσόνγκ στο ύψος του πέναλτι αλλά ο βοηθός από την Αχαϊα έδειξε μια παράβαση που δεν υπήρχε.
Στην συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι» διατήρησαν τον έλεγχο της μπάλας αλλά δεν είχαν βοήθειες ούτε από τον Λεονάρντο(αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Γκούντγιοσεν στο 25') αλλά ούτε και από τον Χοσέ Κάρλος στις πτέρυγες. Δεν απείλησαν στιγμή τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρά την γενική του μετριότητα είχε δύο ακόμη καλές φάσεις με Κουίνσι(33’) και Τοτσέ(42’).
Ο Κουίνσι το έστρωσε, ο Τοτσέ το κούνησε!
Το 0-0 βόλευε τον Παναθηναϊκό που δεν έδειχνε να… καίγεται, η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 53’, με τον Καρνέζη να κάνει την επέμβαση του αγώνα στο σουτ του Χοσέ Κάρλος και δέκα λεπτά αργότερα η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Ο Κουίνσι… ζάλισε την άμυνα της ΑΕΚ, πήρε την μπάλα από την μεσαία γραμμή, μπούκαρε κατά μέτωπον και σέρβιρε το γκολ στον Τοτσέ! Ο Ισπανός τελείωσε ιδανικά την φάση, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και μαζί με τον Γκανέζο έστειλαν τον Παναθηναϊκό στα… αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Κωστένογλου στο μεταξύ είχε προλάβει να χάσει τον Μανωλά με τραυματισμό και να χαραμίσει μια αλλαγή με τον Φούντα που τον άλλαξε μετά από δέκα λεπτά με τον Κλωναρίδη, η ΑΕΚ… παρέδωσε πνεύμα και αυτό το 1-0 υπέρ των «πρασίνων» έμεινε μέχρι το φινάλε.
Κάνει την ενέργεια του παιχνιδιού, μία από τις καλύτερες ενέργειες της σεζόν, ιδανική για highlights. Ο Κουίνσι άφησε πέντε παίκτες της ΑΕΚ να τον κοιτάνε, έβγαλε καταπληκτική ασίστ στον Τοτσέ και έβαλε φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στην νίκη του Παναθηναϊκού.
 Ο Ορέστης Καρνέζης. Όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών, ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια του και κράτησε το μηδέν στην εστία του σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Απόκρουσε με καταπληκτικό τρόπο την… βολίδα του Κάρλος και απέδειξε για ακόμη μία φορά το πόσο άδικο είναι να βρίσκεται εκτός της αποστολής για το Euro 2012.
Από κει και πέρα, στο ύψος του και ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Στο τελευταίο του παιχνίδι, έκανε το καθήκον του. Έστειλε την μπάλα στο πλεκτό αλλά ο δεύτερος βοηθός του στέρησε την δυνατότητα να χριστεί σκόρερ.
Η αντίδραση της ΑΕΚ στη φάση του γκολ του Παναθηναϊκού. Τραγικό λάθος στη μεσαία γραμμή και ακόμη πιο λανθασμένη αντίδραση στην κούρσα του Κουίνσι. Κανένα φάουλ για να κοπεί η πορεία του Γκανέζου, μόνος του ο Τοτσέ απέναντι από τον πορτιέρο της «Ένωσης».
Ανήκει ολοκληρωτικά στον δεύτερο επόπτη Σωτηρόπουλο. Ο επόπτης από την Αχαϊα ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ του Λυμπερόπουλου στο 16’, υποδεικνύοντας ένα οφ-σάιντ που δεν υπήρξε ποτέ. Ο Μπουμσόνγκ κάλυπτε κανονικά και με τον νόμο τον έμπειρο στράικερ.
 Ο Τάσος Κάκος έκανε μια ακριβοδίκαιη διαιτησία αλλά όπως αναφέρουμε και παραπάνω τον πήρε στο… λαιμό του ο Σωτηρόπουλος.
 Ο Παναθηναϊκός είναι ξανά… σεντονάτος. Οι «πράσινοι» νίκησαν την ΑΕΚ, με την ενέργεια του Κουίνσι να φτάνει και να περισσεύει, ώστε το «τριφύλλι» να κατακτήσει την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα. Βέβαια, η ΑΕΚ έχει κάθε λόγο να φωνάζει. Στο 16’ ο Λυμπερόπουλος σκοράρει, το γκολ ακυρώνεται λανθασμένα και κανείς δεν ξέρει πως θα είχε εξελιχθεί το παιχνίδι.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 14
2) ΑΕΚ 9
3)ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 8
4)ΠΑΟΚ 7 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου