ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Dura lex sed lex


Η Μπαρτσελόνα για 5η φορά τα τελευταία ισάριθμα χρόνια πέρασε στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ αφού νίκησε με 3-1 τη Μίλαν στο «Καμπ Νου» με δύο πέναλτι του Μέσι και ένα γκολ του Ινιέστα. Τραβηγμένο από τα μαλλιά το δεύτερο πέναλτι που έδωσε ο Μπιόρν Κάουπερς.

Ο Ολλανδός ρέφερι και φυσικά ο Λιονέλ Μέσι ήταν οι πρωταγωνιστές της ρεβάνς του «Καμπ Νου». Ο Κάουπερς καταλόγισε το πρώτο πέναλτι μόλις στο ενδέκατο λεπτό όταν ο Αντονίνι ανέτρεψε βλακωδώς τον Μέσι σε μια φάση που έδειχνε να έχει τελειώσει. Ο Αργεντινός ευστόχησε και άνοιξε το σκορ.
Η Μίλαν δεν παρέδωσε τα όπλα αφού ήθελε ούτως ή άλλως ένα γκολ (0-0 το πρώτο ματς στο Μιλάνο). Στο 33' μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Ιμπραϊμοβιτς, ο Αντόνιο Νοτσερίνο ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε σκορ πρόκρισης στους «ροσονέρι».
Όμως στο 40' έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα και ενδεχομένως την πρόκριση. Ο Νέστα τράβηξε τον Μπουσκέτς από την φανέλα σε κόρνερ της Μπάρτσα και ο Κάουπερς υπέδειξε ξανά το σημείο του πέναλτι! Αυτή την φορά όμως η απόφαση του Ολλανδού ήταν τραβηγμένη αφού τέτοιες φάσεις γίνονται συνέχεια σε παιχνίδια. Ο Μέσι ευστόχησε ξανά και έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ με 51 γκολ ξεπερνώντας τον Τιερί Ανρί.
Επιπλέον ο Αργεντινός γίνεται ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει αυτό τον αριθμό στην διοργάνωση και μάλιστα σε μόλις 50 αγώνες με την φανέλα της Μπάρτσα! Να σημειωθεί πως αυτό ήταν το 14ο γκολ του «μικρού μάγου» στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ κάτι που έχουν στο παρελθόν πετύχει μονάχα οι Αλταφίνι και Φαν Νίστελροϊ.
Οι «ροσονέρι» κάπου εκεί παραιτήθηκαν. Στο 53' ο Αντρές Ινιέστα έγραψε το τελικό 3-1 μετά από προσπάθεια του Μέσι και αφού η μπάλα κόντραρε.
Ετσι, οι «μπλαουγκράνα» για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κάτι που στο παρελθόν έχει πετύχει μονάχα η Ρεάλ Μαδρίτης (1956-1960). Επόμενος αντίπαλος της ο νικητής του ζευγαριού Τσέλσι-Μπενφίκα.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αλβες, Πικέ (75' Αντριάνο), Μασεράνο, Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (63' Τιάγκο), Ινιέστα, Φάμπρεγας (78' Κεϊτά), Κουένκα, Μέσι.
ΜΙΛΑΝ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Μεξές, Νέστα, Αμπάτε, Αντονίνι, Αμπροζίνι, Νοτσερίνο, Ζέεντορφ (61' Ακουιλάνι) , Μπόατενγκ (69' Πάτο, 83΄Λόπες), Ρομπίνιο, Ιμπραΐμοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου