ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κερδίζει και στη Τούμπα!

Δύο γκολάρες από Παναγιωτούδη και Νιμανί, τέσσερα δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες και το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ στη Τούμπα έλαβε τέλος με τον «δικέφαλο» να κερδίζει την Δόξα Δράμας με 2-0.
Δύο γκολ, τέσσερα δοκάρια και με μεγάλους πρωταγωνιστές δύο αμούστακα παιδάκια που δεν έχουν καν πατήσει τα 20 τους. Οι Κώστας Παναγιωτούδης και Κώστας Σταφυλίδης έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο πως μπορούν να σταθούν, κάτω από προϋποθέσεις στην βασική 11αδα. Ο πρώτος πέτυχε γκολ στο 12ο λεπτό, είχε και ένα δοκάρι, ενώ ο δεύτερος έπιασε μια εξαιρετική απόδοση, ενώ είχε και ένα τρομερό σουτ που βρήκε στο δοκάρι του Δαύκου.

Επιτέλους νίκη στην Τούμπα
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Δόξα με 2-0 με τον Νιμανί να είναι ο δεύτερος σκόρερ, και ταυτόχρονα «γκρέμισε» μια αρνητική παράδοση που είχ δημιουργήσει στην Τούμπα. Τελευταία νίκη στις 21 Ιανουαρίου κόντρα στον Πανιώνιο.
Νέο αίμα στην ενδεκάδα
Με νέα πρόσωπα τους Παναγιωτούδη και Ίβιτς ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε κόντρα στη Δόξα Δράμας. Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Έττο και αριστερά ο Σταφυλίδης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιρίλο και Μαλεζάς. Ο Γκαρσία θα έχει για παρτενέρ τον νεαρό Παναγιωτούδη. Στον άξονα ο Ίβιτς, ενώ στα άκρα οι Νιμανί και Σαλπιγγίδης. Τέλος στην κορυφή ο Αθανασιάδης.
Η «11» του Κατσαβάκη
Ο Μάκης Κατσαβάκης ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Δαύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σικαλίας και αριστερά ο Ψυχογιός. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τριποτσέρης και Γκαρακλίδης. Αμυντικά χαφ οι Λίμα και Παπαδόπουλος. Στον άξονα ο Ουέλινγκτον, στις πτέρυγες οι Σοϊλέδης και Αραβίδης, ενώ στην επίθεση ο Κάπελ.
Έπαιξαν ποδόσφαιρο
Ανοιχτό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες έπαιξαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος στον τομέα που λέγεται κυκλοφορία της μπάλας. Η Δόξα εκτός από κάποια μακρινά σουτ δεν απείλησε τον Χαλκιά που έβλεπε ως θεατής το παιχνίδι.
Γκολ και… ξύλο
Στο 12ο λεπτό ο νεαρός Παναγιωτούδης στο ντεμπούτο του ως βασικός με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε το παρθενικό του γκολ. Ο 18χρονος μέσος έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Δαύκου κάνοντας το 1-0. Ο Παναγιωτούδης δεν μπόρεσε να το χαρεί όπως θα ήθελε, καθώς υπέστη τα «βασανιστήρια» από τον Μπρούνο Τσιρίλο.
Οι επεμβάσεις του κράτησαν χαμηλά το σκορ
Ο Δικέφαλος του Βορρά έχοντας αποβάλει το άγχος έφτανε πιο εύκολα στα καρέ της Δόξας. Οι γηπεδούχοι στο 19 δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Ο Σαλπιγγίδης από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο Αθανασιάδης στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε με δύναμη, με τον Δαύκο να βγάζει σε κόρνερ. Άλλη μια κλασσική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 35’ με τον Γκαρσία να εκτελεί το κόρνερ ο Τσιρίλο στο ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά με Δαύκο με δεύτερη προσπάθεια να μπλοκάρει την μπάλα.
Πολλά παράπονα από τους παίκτες του
Ο Μάκης Κατσαβάκης βλέποντας τους παίκτες του να έχουν δυσκολίες τους ζήτησε να μην χάνουν τα μαρκαρίσματα και να απλώνεται σε όλο το γήπεδο. Ο Έλληνας τεχνικός είχε παράπονα από τον Ουέλιγκτον που έδειχνε εγκλωβισμένος από το μαρκάρισμα των Γκαρσία και Παναγιωτούδη
Σε τρελά κέφια οι πιτσιρικάδες
Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν εντυπωσιακός καθώς δημιουργούσε την μια ευκαιρία μετά την άλλη, αλλά και παραγωγικός. Το νέο αίμα του Δικεφάλου έλαμψε στον αγωνιστικό χώρο με τον Σταφυλίδη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να δείχνει ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές τη νέα χρονιά. Ο 19χρονος αμυντικός στο 54ο λεπτό έπιασε το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου.
Γκολ ο Νιμανί, δοκάρι ο Παναγιωτούδης
Οι Θεσσαλονικείς βλέποντας την Δράμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα ανέβασε στροφές φτάνοντας στο δεύτερο γκολ με τον Νιμανί στο 59ο λεπτό. Ο Γάλλος με εξαιρετικό πλάσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναγιωτούδης ήταν πρωταγωνιστής σε μια ακόμα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός μέσος έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια
Το σύνθημα της ΑΕΚ ζήλεψαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ καθώς είχαν ένα ακόμα δοκάρι με τον Πάμπλο Γκαρσία. Στο 75’ ο Ουρουγουανός εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Δαύκου. Στην επαναφορά, ο Τσιρίλο από το ένα μέτρο κατάφερε να αστοχήσει!
Ο Κώστας Παναγιωτούδης στα 18 του κατάφερε στο ντεμπούτο τους ως βασικός να πετύχει γκολ να έχει ένα δοκάρι και να έχει μια απόδοση που θα ζήλευαν πολλοί βασικοί παίκτες του ΠΑΟΚ.
Ο Μάκης Κατσαβάκης περίμενε σήμερα από τους Ουέλινγκτον και Κάπελ περισσότερα πράγματα. Οι δύο παίκτες της Δόξα κινήθηκαν σε πολύ ρηχά νερά
Ο Κώστας Σταφυλίδης μπορεί να μην πέτυχε γκολ όμως είχε ένα δοκάρι και μια πολύ καλή εμφάνιση σε όλο το 90λεπτό. Ακόμα και όταν πέρασε στο παιχνίδι ο Λίνο ο νεαρός αμυντικός συνέχισε τις επελάσεις του.
 Η δεξιά πλευρά της Δόξας δεινοπάθησε. Αρχικά οι Σταφυλίδης και Νιμανί και στην συνέχεια και ο Λίνο έστησαν το δικό τους πάρτι καθώς κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων ξεκινούσε από τα αριστερά
Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος του Συνδέσμου Αθηνών πέρασε απαρατήρητος. Είχε ένα ήσυχο απόγευμα στην Τούμπα, ενώ βοήθησε στην εξέλιξη του αγώνα καθώς δε3ν έβαλε πολλές φορές την σφυρίχτρα στο στόμα.
 Το νέο αίμα του ΠΑΟΚ έδειξε πως με την κατάλληλη προσοχή και πολύ δουλεία μπορούν να εξελιχθούν σε παίκτες «11αδας».Παναγιωτούδης, Σταφυλίδης…. Ήταν ότι το καλύτερο στην αποψινή αναμέτρηση του Δικεφάλου με την Δόξα.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Παναγιωτούδης, Ίβιτς(60’ Γιάννου), Νιμανί(Λίνο), Σαλπιγγίδης(Γεωργιάδης), Αθανασιάδης
Δόξα Δράμας: Δαύκος, Τριποτσέρης, Γκαρακλίδης, Κάπελ(57’ Κυβελίδης), Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός(46’ Ρούτσης), Γκονσάλβες, Σοϊλέδης(Στεριανός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου