ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Πάρτι τίτλου από Γιούβε!

Μετά τη γκέλα της Μίλαν, οι Μπιανκονέρι έστησαν γιορτή στο Τορίνο υποχρεώνοντας σε ταπεινωτική ήττα την καλεσμένη, Ρόμα (4-0) και ξέφυγαν με +3.Πριν καλά-καλά ξεκινήσει ο αγώνας στο «Juventus Stadium» η ομάδα του Αντόνιο Κόντε καθάρισε το υποτιθέμενο δύσκολο ματς κόντρα στην Ρόμα, κυρίως χάρη στον Αρτούρο Βιδάλ ο οποίος με δύο δικά του γκολ είχε κάνει το σκορ 2-0 από το 8'. Ντέρμπι δεν υπήρξε ποτέ και η Γιούβε -που από το 30' ήταν μπροστά με 3-0 και έπαιζε με παίκτη παραπάνω- πρέπει να αυτοκτονήσει δύο φορές για να χάσει αυτό το πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι το πρώτο από το 2006, όταν και ξέσπασε το σκάνδαλο calciopoli. Από την άλλη, οι Τζαλορόσι του Λουίς Ενρίκε δεν έδειξαν ότι πρόκειται για μία ομάδα η οποία ήθελε το αποτέλεσμα για να κυνηγήσει μέχρι τέλος την 3η θέση που οδηγεί στο Champions League και περιορίστηκε σε ρόλο σάκου του μποξ.
Μόλις στο 4' ο Ντε Τσέλιε έσπασε το οφσάιντ από πάσα του Μαρκίζιο και η παράλληλη πάσα του βρήκε τον Βιδάλ ο οποίος με ωραίο αριστερό με τη μία από το πέναλτι τίναξε τα δίχτυα του Στεκέλενμπουργκ για το 1-0. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Χιλιανός πέτυχε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με δεξί διαγώνιο σουτ κλειδώνοντας το ματς από το 8' (2-0). Η Γιούβε είχε πάρει τρελή φόρα και είχε καταπιεί την Ρόμα, που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στο 26' τελείωσαν όλα.
Ο Μαρκίζιο βρέθηκε μόνος με τον Στεκέλενμπουργκ, ο οποίος βγήκε άτσαλα και φάνηκε να ανατρέπει τον άσο της Γιούβε με αποτέλεσμα... κόκκινη και πέναλτι. Στο 29' ο Αντρέα Πίρλο έστησε τη μπάλα στη βούλα και παρότι νικήθηκε από τον κρύο Κούρτσι που μόλις είχε μπει, έκανε το 3-0 στην κενή εστία. Το ματς ήταν παράσταση για έναν ρόλο με την Γιούβε να κάνει ό,τι θέλει την ταλαίπωρη Ρόμα και να βάζει και τέταρτο γκολ στο 56' με ωραίο σουτ του Μαρκίζιο έξω από την περιοχή για το τελικό 4-0.
Οι συνθέσεις
Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Βιδάλ (67' Τζακερίνι), Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Τσέλιε, Κουαλιαρέλα (61' Ντελ Πιέρο), Βούτσινιτς (57' Μποριέλο).
Ρόμα (Λουίς Ενρίκε): Στεκέλενμπουργκ, Ρόζι, Ντε Ρόσι, Κίερ, Ανχελ, Περότα, Γκάγο, Μαρκίνιο, Πιάνιτς (61' Λαμέλα), Οσβάλντο (57' Μπόγιαν), Μπορίνι (27' Κούρτσι).
Διαιτητής: Μπεργκόντζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου