ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δεν τα παρατάνε, συνεχίζουν να νικάνε!

Οι «πράσινοι» αδιαφορούν για το σκηνικό διάλυσης και κάνουν το καθήκον τους. Με γκολάρες Κλέιτον και Λάζαρου ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Τρίπολη με 2-0!
Βασικοί «Πετρό» και Γιούρκας!
Έναν τελείως διαφορετικό Παναθηναϊκό παρέταξε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Πορτογάλος τεχνικός αντάμειψε τον Αντώνη Πετρόπουλο για την πολύ καλή του εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο, ξεκινώντας τον Έλληνα φορ στη κορυφή ενώ έδωσε και την ευκαιρία στον Γιούρκα Σεϊταρίδη που πάει πολύ καιρός από την τελευταία φορά που βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα.
Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξί ο Γιούρκας και ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο, Μαρίνος και Νίνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στις πτέρυγες τις επίθεσης εναλλάσσονταν ο Κλέιτον με τον Χριστοδουλόπουλο και «αιχμή» ο Πετρόπουλος.
Το μυαλό στο... Πάσχα
«Βαριά» φαίνεται πως έπεσε η διακοπή για το Πάσχα και στις δύο ομάδες. Τόσο ο Αστέρας που απέκτησε ενδιαφέρον για το παιχνίδι και την πεντάδα μετά το «τρίποντο» επί του Άρη όσο και ο Παναθηναϊκός που ήθελε να διατηρήσει το πλεονέκτημα ενόψει πλέι-οφ, ήταν πραγματικά σε άλλο γήπεδο και ταλαιπώρησαν την μπάλα. Ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου αμφότεροι είχαν κάποιες μικροευκαιρίες, περισσότερο αγγαρεία έκαναν παρά προσπάθησαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.
Εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή, καμία διάθεση για δημιουργία και κίνηση ανασταλτικά. Οι γηπεδούχοι και οι «πράσινοι» έδειχναν ικανοποιημένοι με το να... καθαρίζουν εύκολα στα μετόπισθεν και να μην απειλούνται ουσιαστικά σε καμία στιγμή του πρώτου μέρους.
Γκολ για... φίλημα!
Στην επανάληψη εκτός από τις κινήσεις των δύο προπονητών, που δεν έφεραν κάποια αλλαγή στην εικόνα του ματς, το μοναδικό που έκανε την διαφορά ήταν η ενέργεια του Σίλβα Κλέιτον στο 58' που έκρινε και την αναμέτρηση. Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύθηκε την σύγχυση στην άμυνα των Αρκάδων, χόρεψε τον Μπαντή στο ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, πετυχαίνοντας ακόμη ένα πολύ όμορφο τέρμα την φετινή αγωνιστική περίοδο.
Πέραν τούτου ουδέν μέχρι και τη τελευταία φάση του παιχνιδιού. Εκεί ο Χριστοδουλόπουλος έκρυψε την μπάλα με τον Μαυρία, παίζοντας το «1-2» και ο Λάζαρος με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Μπαντή. Οι παίκτες του Φερέιρα έδειξαν και πάλι πως σέβονται την φανέλα και ότι δεν επηρεάζονται από την κατάσταση χάους και διάλυσης στο διοικητικό κομμάτι. Δύο «ποιήματα» ήταν αρκετά για τον Παναθηναϊκό.
Μπορεί να μην είχε διάρκεια στην απόδοση του. Αλλά και ποιος είχε στη Τρίπολη; Τουλάχιστον ο Σίλβα Κλέιτον έκρινε με την ποιότητα του το παιχνίδι, χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα στις αρχές του δευτέρου μέρους.
 Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Μπορεί να μην βρέθηκε σε καλό απόγευμα αλλά δεν κρύφτηκε. Ζητούσε μπάλα, έδειξε διάθεση να βοηθήσει και δεν τα παράτησε ούτε στο φινάλε του παιχνιδιού, όπου και τελικά δικαιώθηκε για την επιμονή του. Έκρυψε το τόπι με τον Μαυρία και τελείωσε ιδανικά το τετ-α-τετ με τον πορτιέρο του Αστέρα.
Για τους φιλοξενούμενους, ο Ράγιος. Ο μέσος του Αστέρα ήταν ότι καλύτερο παρουσίασε ατομικά η ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Έτρεχε, έκοβε και έραβε στη μεσαία γραμμή αλλά δεν έφτανε. Ήταν απελπιστικά μόνος του και ως γνωστόν ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη.
 Η αδυναμία του Αστέρα να «φτιάξει» φάσεις. Παρότι είχε αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια του, δεν απείλησε ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό εκτός από μία φάση στο φινάλε, την οποία έβγαλε ο Καρνέζης.
 Ανήκει στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης στη φάση του πρώτου γκολ. Ο Πετρόπουλος μόνος του κατεβάζει και στέλνει την μπάλα στον Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος πέρασε στο ύψος της μικρής περιοχής όποιον βρέθηκε στον δρόμο του. Τραγική λειτουργία.
 Κανένα πρόβλημα για τον διαιτητή Κομίνη. Από την άλλη οι επόπτες του ελέγχονται για κάποιες λανθασμένες αποφάσεις σε περιπτώσεις οφ-σάιντ.
Ο Παναθηναϊκός υπάρχει. Είναι εδώ, σοβαρός και δείχνει σφυγμό. Οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα αγνοούν την κατάσταση στα διοικητικά, δεν εμφανίζονται αδιάφοροι και πήραν την τέταρτη συνεχόμενή τους νίκη. Πάνε... καβάλα στα πλέι-οφ και αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πως σέβονται και τιμούν την βαριά φανέλα που φορούν. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου