ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας!

Η Σπόρτινγκ ήταν εκπληκτική στο ξεκίνημα και στο τέλος και τα «λιοντάρια» του Σα Πίντο έκαναν την ανατροπή, έφτασαν στη νίκη 2-1 επί της Αθλέτικ και πήραν προβάδισμα για... Βουκουρέστι.Μάχη… λιονταριών στην Λισαβόνα ανάμεσα σε Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο, με τους Βάσκους να είναι το φαβορί και τους Πορτογάλους να παίρνουν έστω και ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση! Οι παίκτες του Ρικάρντο Σα Πίντο μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, το τελείωσαν εξίσου εντυπωσιακά και έκαναν την ανατροπή, καθώς με γκολ των Ινσούα στο 76’ και Καπέλ στο 80’ έφτασαν στη νίκη 2-1.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, πίεσαν ψηλά, είχαν την κατοχή και έβγαλαν τους αντιπάλους τους από τα… νερά τους. Ο Ιζμαΐλοβ έκανε το πρώτο σουτ πριν καν συμπληρωθεί το 1’, με την Σπόρτινγκ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 9’, όταν το σουτ του Φαν Βονκσβίνκελ πέρασε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Μπιέλσα δεν μπορούσαν να παίξουν το γνωστό παιχνίδι κατοχής τους, είχαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και έπρεπε να φτάσουμε στο 33’ για να δούμε το πρώτο σουτ από τον Σουσαέτα. Σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο, με τον Ερέρα να απειλεί στο 37’ και τον Περέιρα νωρίτερα να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Πορτογάλους, όταν το σουτ του βρήκε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Ιραϊθόθ και κατέληξε άουτ!
Η Σπόρτινγκ κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο όλα έδειχναν ότι η Αθλέτικ θα φύγει με νίκη από το «Ζοσέ Αλβαλάδε», με τον Αουρτενέτσε να ανοίγει το σκορ από κοντά στο 54’ και τον Αμορεμπιέτα να έχει δοκάρι στο 59’! Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τους γηπεδούχους να μην απειλούν την εστία του Ιραϊθόθ. Όλα αυτά μέχρι το 75’, όταν οι παίκτες του Σα Πίντο ανέβασαν ξαφνικά ρυθμό και ήταν εντυπωσιακοί. Στο 76’ ο Ινσούα έφερε το παιχνίδι στα ίσα και ενώ νωρίτερα ο Φαν Βονκσβίνκελ είχε χάσει τεράστια ευκαιρία, με τον Καπέλ να ολοκληρώνει την ανατροπή λίγο αργότερα με δυνατό μακρινό συρτό σουτ για το 2-1 στο 80’! Οι Βάσκοι ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους, που έχασαν και άλλες ευκαιρίες με Φαν Βονκσβίνκελ, Καρίγιο και Πόλγκα για να αυξήσουν το προβάδισμά τους ενόψει του επαναληπτικού! Η Σπόρτινγκ κατάφερε να πάρει έστω και ισχνό προβάδισμα και πηγαίνει στο «Σαν Μαμές» την επόμενη εβδομάδα, έχοντας κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στον τελικό.
Σπόρτινγκ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Ρούι Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πόλγκα, Ζαντάο, Ινσούα, Καρίσο (68' Καρίγιο), Σχάαρς, Αντρέ Μάρτινς (76' Ρούμπιο), Ιζμαΐλοβ, Καπέλ (84' Περεϊρίνια), Φαν Βονκσβίνκελ.
Μπιλμπάο (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Εκίθα, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Ιτουράσπε, Σουσαέτα (83' Ιμπάι), Ερέρα (73' Σαν Χοσέ), Ντε Μάρκος, Μουνιαΐν, Γιορέντε (87' Τοκέρο).
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου