ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

«Μπάρτσα» η Τσέλσι!

Οι Μπλε ισοπέδωσαν την Τότεναμ (5-1) πριν τον αγώνα με τους Μπλαουγκράνα και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου περιμένει η Λίβεπουλ. Γκολ-φάντασμα το δεύτερο.
Την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν τίτλο κέρδισε το σύνολο του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, αφού εκτός από τα ημιτελικά του Champions League θα δώσει το «παρών» στον τελικό της ιστορικής διοργάνωσης της Αγγλίας. Οι Μπλε αν και προηγήθηκαν στο 43' συνέτριψαν την Τότεναμ με το εντυπωσιακό 5-1 στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, ο οποίος «σημαδεύτηκε» από την απόφαση να μετρήσει γκολ σε προσπάθεια του Χουάν Μάτα και ενώ η μπάλα -εμφανώς- δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή. Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε η Τσέλσι λίγες μέρες πριν τον πρώτο ημιτελικό του CL με την Μπαρτσελόνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και η εμφάνιση και το αποτέλεσμα αποτελούν την καλύτερη ψυχολογική ένεση ενόψει ενός πολύ δύσκολου και σημαντικού αγώνα.
Αν και στο πρώτο μέρος οι Σπερς ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές, η Τσέλσι κατάφερε να προηγηθεί στο φινάλε του πρώτου μέρους χάρη στην κλάση του μεγάλου Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος κατέβασε σεμιναριακά βαθιά μπαλιά και με τρομερό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε το δεύτερο γκολ για τους παίκτες του Ντι Ματέο, το οποίο όμως δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ. Ο Μάτα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Ασού-Εκοτό έκοψε καθαρά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή και αφού η μπάλα απομακρύνθηκε από ένα όμιλο παικτών, το γκολ-φάντασμα μέτρησε για το 2-0.
Η Τότεναμ είχε την απάντηση και μπήκε στο ματς λίγα λεπτά αργότερα (56') όταν ο Αντεπαγιόρ βρέθηκε μόνος του με τον Τσεχ, ο οποίος φάνηκε να τον ανατρέπει και η μπάλα κύλησε στα πόδια του Μπέιλ, που στην κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1. Η γρήγορη απάντηση των Σπερς δεν επηρέασε την Τσέλσι που διατήρησε το προβάδισμα και με τρία γκολ στα τελευταία λεπτά πήρε μεγάλη σε έκταση νίκη. Στο 77' ο Ραμίρες με ωραίο τσίμπημα πάνω από το κορμί του Κουντιτσίνι έκανε το 3-1 και στο 81' ο Λάμπαρντ με τρομερό φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Το τελικό 5-1 διαμορφώθηκε με πλασέ σε τετ α τετ από τον Μαλουντά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Οι συνθέσεις Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Κουντιτσίνι, Γκαλάς, Κινγκ, Γουόκερ, Ασού-Εκοτό, Μπέιλ, Λένον, Πάρκερ (90' Σάντρο), Φαν Ντερ Φάαρτ (75' Ντεφόε), Μόντριτς, Αντεμπαγιόρ.
Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ (59' Κέιχιλ), Μποζίνγκουα, Τέρι, Ραμίρες (82' Μαλουντά), Λάμπαρντ, Μίκελ, Μάτα, Ντρογκμπά (84' Τόρες), Καλού.
Διαιτητής: Ατκινσον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου