ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Θρίαμβος με «σημαιοφόρο» τον Λάζαρ


Με ηγέτη και δις σκόρερ τον Κοστίν Λάζαρ, ο ΠΑΟΚ έκανε «παρέλαση» στην Κέρκυρα με 4-0 επί της τοπικής ομάδας και πραγματοποίησε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την έξοδο του στην Ευρώπη.
Ο Λάζαρ έκανε πράγματα και θαύματα στο «νησί των Φαιάκων». Ηταν με μία λέξη ο ηγέτης της ομάδας του Λάσλο Μπόλονι που για 65 λεπτά έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Ο Ρουμάνος άσος ήταν ο δημιουργός του 2-0 του Αθανασιάδη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και ο σκόρερ των δυο τελευταίων τερμάτων του «δικέφαλου» στο δεύτερο 45λεπτο. Ηταν μία ομάδα μόνος του και δίχως αμφιβολία ο MVP του ματς της Κέρκυρας.
Σούπερ ΠΑΟΚ στο α' ημίχρονο
Εξαιρετική απόδοση είχε στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μέτρησε δέκα τελικές προσπάθειες και πλην του υπέροχου γκολ του Γκαρσία στο 15' δημιούργησε φάσεις για να σκοράρει.
Στο 15', λοιπόν, ο «δικέφαλος» πήρε κεφάλι στο σκορ με ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός «κρέμασε» από το σημείο του κόρνερ τον Γκαλίνοβιτς, έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα της Κέρκυρας και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στη συνέχεια και δη σε τρεις περιπτώσεις άγγιξαν το 2ο γκολ.
Στο 29' και στο 36΄ο Λάζαρ με σουτ απείλησε την εστία των οικοδεσποτών με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 34' να χάνει και αυτός με τη σειρά του μία καλή ευκαιρία για το 2-0. Ο ΠΑΟΚ προηγούταν με το ισχνό 1-0 κόντρα σε μία Κέρκυρα που έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει.
Οι Φαίακες δεν μπορούσαν να αλλάξουν μπαλιά, αδυνατούσαν να κάνουν φάση με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να το εκμεταλλευτούν και σε μία ξαφνική αντεπίθεση στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων να φθάσουν στο 2-0 με τον Αθανασιάδη που εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του κορυφαίου στο ματς, Λάζαρ. Ο «Κλάους» με υπέροχο αριστερό σουτ νίκησε τον Γκαλίνοβιτς και στη λήξη του πρώτου 45λεπτου έδωσε αέρα δυο τερμάτων στον ΠΑΟΚ.
Δυο γκολ ο Λάζαρ
Παρά το 2-0 του πρώτου 45λεπτου ο ΠΑΟΚ δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι. Και από τη στιγμή που ο Λάζαρ είχε μεγάλα κέφια, ήρθε και το 3-0.
Αυτή τη φορά ο Ρουμάνος δεν ήταν δημιουργός, αλλά εκτελεστής. Στο 54' ο άσος του «δικέφαλου» που ήταν δίχως αμφιβολία ο κορυφαίος του γηπέδου, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Γιάννου και με πλασέ έγραψε το 3-0 για τον «δικέφαλο του Βορρά».
Ο ΠΑΟΚ, όμως, ήταν ασταμάτητος… Είχε όρεξη, διάθεση και πάθος και μετά το 3-0 και στο 64' έφθασε και σε 4ο γκολ με τον Κοστίν Λάζαρ που εξελισσόταν στον ηγέτη του στην αναμέτρηση στο νησί των Φαιάκων. Στο 64', λοιπόν, ο Ρουμάνος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 4-0.
Και κάπου εδώ το ματς τελείωσε οριστικά με τα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού να εξελίσσονται σε αγγαρεία.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Αρετόπουλος
ΣΚΟΡΕΡΣ: 15' Γκαρσία, 45+' Αθανασιάδης, 54', 64' Λάζαρ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Γιάννου
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -
ΔΟΚΑΡΙΑ:-
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (43' λ.τρ. Ηλιάδης), Βέντζελ (23' λ.τρ. Βενέτης), Μαϊστόροβιτς, Ερίθε, Γραμμόζης, Ιωάννου (71' Μπάρκογλου), Καλαντζής, Καραλής, Μαρτίν.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Σνάουτνσερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο (76' Μπαλάφας), Γκαρσία, Λάζαρ (70' Τσουκαλάς), Γιάννου, Λίνο, Σαλπιγγίδης (70' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου