ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Σώθηκε στο... παρά πέντε ο ΠΑΟΚ!


Αυτός που είπε ότι κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, πρέπει να είναι πολύ... σοφός άνθρωπος, αφού είδε την άποψή του να δικαιώνεται στο Αγρίνιο.
Εκεί, δηλαδή, όπου ο Παναιτωλικός κρατούσε το 1-0 ως το 85', πλην όμως η οπισθοχώρησή του στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, έδωσε την ευκαιρία στον Δικέφαλο του Βορρά να φτάσει στην ισοφάριση και να φύγει με έναν πολύτιμο βαθμό.Ένα βαθμό που βοήθησε τον Δικέφαλο του Βορρά να παραμείνει μόνος του στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αλλά και να κρατήσει «στον πόντο» τη διαφορά από τον τρίτο Ατρόμητο.

Παράλληλα, με την ισοπαλία του στο Αγρίνιο, οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν το αήττητο μακριά από την Τούμπα για ακόμη μια αγωνιστική, αφού η τελευταία ήττα που γνώρισαν ήταν στις 6 Νοεμβρίου από τον Αστέρα στην Τρίπολη.
Κι αν αυτό είναι το θετικό του παιχνιδιού για τον ΠΑΟΚ, υπάρχει και το αρνητικό που «θέλει» τους Θεσσαλονικείς να μην εκμεταλλεύονται τα στραβοπατήματα της ΑΕΚ και του Ατρόμητου, για να περάσουν στην τρίτη θέση του πίνακα.
Σαφώς χειρότερα, όμως, είναι τα πράγματα για τους Αγρινιώτες που έχασαν την ευκαιρία να πάρουν ένα τρίποντο, πολύτιμο τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά.
Πλέον, ο Παναιτωλικός παραμένει κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και, φυσικά, όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο.
Έχασαν, μάλιστα, αυτή την ευκαιρία σε ένα παιχνίδι, του οποίου είχαν τον έλεγχο στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του και κατόρθωσαν να το φέρουν στα μέτρα τους από νωρίς.
Από τη στιγμή, δηλαδή, που ο Θεοδωρίδης άνοιξε το σκορ στο 28', οι γηπεδούχοι έδειξαν να κρατούν με ευκολία τους παίκτες του ΠΑΟΚ μακριά από την περιοχή του Τζενάμο.
Δεν αντιμετώπισαν, βέβαια, και ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού η λέξη αναιμικοί είναι μάλλον επιεικής για να περιγράψει την εικόνα των φιλοξενούμενων που δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν.
Με τους Γεωργιάδη, Λαζάρ και Γκαρσία μακριά από τον καλό τους εαυτό, τον Φωτάκη απλώς και μόνο με εξάρσεις και τον Σαλπιγγίδη να προσπαθεί, ουσιαστικά, μόνο του, ο ΠΑΟΚ δεν φάνηκε ιδιαίτερα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.
Κι όμως, ένα καλοχτυπημένο κόρνερ του Γκαρσία στο 85', μια αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και η δυναμική «είσοδος» στη φάση του Τσιρίλο, έφεραν το γκολ της ισοφάρισης για τον Δικέφαλο του Βορρά.
ΣΚΟΡΕΡ: 28' Θεοδωρίδης - 85' Τσιρίλο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39' Λίνο, 62' Λαζάρ, 87' Νιμανί, Γκαρσία.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τζενάμο, Σιόντης (73' Παλαιολόγος), Ντολεζάι, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Ρότσα, Μητρόπουλος (90'+1 Μουμίν), Καμαρά, Θεοδωρίδης, Άντι (71' Ονουάτσι), Χαριστέας.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (63' Παπάζογλου), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (78' Σταφυλίδης), Γκαρσία, Λαζάρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Γεωργιάδης (69' Νιμανί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου