ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Χωρίς οίκτο!

Η Μπάγερν έφερε... βαρέως το 1-0 του πρώτου αγώνα και στην ρεβάνς διέλυσε με 7-0 την Βασιλεία - η πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή της ιστορία - με τον Γκόμεζ να κάνει καρέ στα γκολ!
Από... 7άρα σε 7άρα! 
Μετά την Χόφενχαϊμ ήταν η σειρά την Βασιλείας να φύγει από το Μόναχο με 7 γκολ στην πλάτη στο πάρτι των Βαυαρών! Η Μπάγερν είχε καταφέρει στο παρελθόν να ανατρέψει το 1-0 πρώτου αγώνα σε νοκ άουτ φάση του Champions League στις 4 από τις 5 φορές και κατάφερε να τις κάνει 5 στις 6. Οι Βαυαροί υποδέχθηκαν την Βασιλεία στην «Αλιάνζ Αρένα» και έδειξαν από το ξεκίνημα ποιος είναι το... αφεντικό.

Με... άγριες διαθέσεις
Οι παίκτες του Χάινκες μπήκαν στο παιχνίδι με άκρως επιθετικές διαθέσεις και δεν έριξαν ρυθμό ούτε όταν είδαν ότι οι αντίπαλοι τους ήταν ταχύτατοι και άκρως επικίνδυνοι στην αντεπίθεση. Ρόμπεν και Λαμ έκαναν πάρτι από τα δεξιά στο πρώτο 25λεπτο και ο Ολλανδός έχασε τις πρώτες δύο καλές ευκαιρίες στο παιχνίδι στο ίδιο λεπτό (6'), πριν τελικά ανοίξει το σκορ στο 11'. Ο Κρόος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Ρόμπεν βγήκε μόνος απέναντι από τον Σόμερ και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τους Βαυαρούς! Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι ανέβασαν και άλλο ρυθμό και δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να πάρουν ανάσα. Ο Γκόμεζ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Σόμερ να του λέει «όχι» και στις δύο περιπτώσεις, ενώ το ίδιο έκανε και στην κεφαλιά του Μίλερ στο 22'.
Την... τελείωσε
Οι Βαυαροί κάποια στιγμή έριξαν λίγο ταχύτητα, όμως είχαν την κατοχή και κυκλοφορούσαν πολύ ωραία την μπάλα, ψάχνοντας εκ νέου διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Από το 30' και μετά οι Ελβετοί κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως το παιχνίδι, προσπάθησαν και βγήκαν στην επίθεση, για να χάνουν την μοναδική τους ευκαιρία στο 40' με τον Αλεξάντερ Φράι - το σουτ του στην κίνηση από την γωνία της μικρής περιοχής πέρασε ψηλά άουτ - όμως ήταν εμφανές ότι οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και ευτύχισαν στο τέλος του πρώτου μέρους να σκοράρουν άλλες δύο φορές.
Η πρώτη ήταν στο 42', όταν βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ριμπερί άλλαξε το παιχνίδι, ο Ρόμπεν έβγαλε σέντρα-ξυράφι και ο Μίλερ με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-0 για να δώσει στην Μπάγερν σκορ πρόκρισης. Λίγο αργότερα ο Γκόμεζ από κοντά έκανε και το 3-0 στο 44', για να... τελειώσει τα όνειρα των Ελβετών για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Αυτό ήταν το 7ο γκολ του Γερμανού επιθετικού στη διοργάνωση σε ισάριθμες εμφανίσεις φέτος
Ριμπερί... κέρναγε, Γκόμεζ σκόραρε!
Το δεύτερο μέρος δεν επιδέχεται ούτε κριτικής ούτε σχολιασμού, με τους γηπεδούχους να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και να πετυχαίνουν το ένα γκολ μετά το άλλο! Ριμπερί και Γκόμεζ συνδυάστηκαν τρεις φορές, με τον Γάλλο να κάνει τις κούρσες από τα αριστερά και να σερβίρει 3 γκολ στον Γερμανό επιθετικό, ο οποίος στο 50', στο 61' και στο 67' νίκησε τον Σόμερ για να κάνει καρέ και να φτάσει τα 10 γκολ στη σεζόν στο Champions League (πρώτος ο Μέσι με 12)! Ο Γκόμεζ έφτασε τα 21 γκολ σε 32 εμφανίσεις συνολικά στη διοργάνωση, με τον δείκτη του σκορ να είναι στο 6-0 με 23' ακόμη για το τέλος. Το τελικό 7-0, που είναι και η πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή ιστορία της Βασιλείας, πέτυχε ο Ρόμπεν στο 80' μετά από ωραία ασίστ του Σβάινσταϊγκερ, με την Μπάγερν να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά και το όνειρο των Ελβετών να εξελίσσεται σε... εφιάλτη!
Οι συνθέσεις
Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες):
Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Λουίζ Γκουστάβο, Κρόος, Ριμπερί (79' Πράνιτς), Ρόμπεν (82' Τίμοστσουκ), Μίλερ (70' Σβάινσταϊγκερ), Γκόμεζ.
Βασιλεία (Χάικο Φόγκελ): Σόμερ, Παρκ, Ντράγκοβιτς, Άμπραχαμ, Σταϊνχόφερ (70' Ντέγκεν), Καμπράλ, Φ. Φράι (61' Στόκερ), Ζάκα, Σακίρι (80' Ζουά), Στρέλερ, Α. Φράι.
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου