ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Αστέρας... Ευρώπης!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ναβάρο, που πέτυχε δύο γκολ (34', 71') ο Αστέρας επιβλήθηκε εύκολα 3-0 του Εργοτέλη και έχει βάλει... πλώρη για τα πλέι οφ και την Ευρώπη!Ο Αστέρας έχει αποκτήσει ταυτότητα με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, που επιβεβαίωσε ότι εκτός έδρας είναι από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας... Οι Αρκάδες ήταν εξαιρετικοί στην τακτική, είχαν οργάνωση και με μεγάλο πρωταγωιστική τον Ναβάρο, που πέτυχε δύο γκολ, έφτασαν εύκολα στη νίκη 3-0 και έχουν βάλει πλώρη για τα πλέι οφ και την... Ευρώπη!

Με Ναβάρο ο Αστέρας
Ο Σάκης Τσιώλης περέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Μπαντής, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Πιπίνη, Μπαρτολίνι, Πουλίδο και Τσαμπούρη από αριστρά προς τα δεξιά. Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή ήταν ο Χουανίτο, ενώ δίπλα του είχε τον Ουσέρο. Ο Σολάκης ήταν ο μοναδικός προωθημένος, ενώ είχε για στηρίγματά του τους Μπρέσκα από αριστερά και Ναβάρο από δεξιά, με τον Ράγιος να παίζει σε ρόλο επιτελικού μέσου.
Μέσα ο Μπούντιμιρ
Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν άλλαξε το σύστημά του και ο Εργοτέλης παρατάχθηκε με το γνωστό 4-3-3. Ο Πίρσον ήταν στην εστία, ο Γιαλούσης στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Δάρλας στο αριστερό, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Χίμπλινγκερ και Σαρρής. Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικού μέσου ήταν ο Τζούνιορ, ενώ μπροστά του είχε τους Μπέτο και Φραγκουλάκη. Η επιθετική τριάδα αποτελούνταν από τους Λεάλ, Κατσικοκέρη και Μπούντιμιρ με τον τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή.
Πρέσινγκ και οργάνωση
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με διάθεση να επιβάλουν τον ρυθμό τους, είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως η υπεροχή τους αποδείχθηκε φλύαροι. Οι παίκτες του Τσιώλη ήταν πολύ καλά οργανωμένοι στην άμυνα, ενώ μετά το 25' πίεσαν ψηλά και κατάφεραν να αποδιοργανώσουν πλήρως τους αντιπάλους τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Κρητικοί απείλησαν τον Μπαντή μόλις σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο μέρος - σουτ Κατσικοκέρη άουτ, φάουλ Φραγκουλάκη και κεφαλιά Μπούντιμιρ - χωρίς να κάνουν κάτι καλό, με τους Μπέτο και Τζούνιορ να είναι στην ουσία εκτός παιχνιδιού.
Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους όταν είδαν τους αντιπάλους τους να κυκλοφορούν καλά την μπάλα, όμως απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ και στημένα. Μπρέσκα και Ράγιος έκαναν ό,τι μπορούσαν στο δημιουργικό κομμάτι, με τον Σολάκη να απασχολεί τους αντίπαλους αμυντικούς. Κλασική φάση στο παιχνίδι δεν υπήρχε, όμως παρόλα αυτά οι Αρκάδες κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Ο Μπρέσκα έδωσε έξυπνη πάσα στον Χουανίτο, ο οποίος είχε πολύ χώρο μπροστά του, ζύγισε την σέντρα και ο Ναβάρο με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ το 34'! Το γκολ αποσυντόνισε πλήρως τους παίκτες του Καραγεωργίου, οι οποίοι έχασαν τον ρυθμό τους και έδωσαν την ευκαιρία στον Αστέρα να κρατήσει με άνεση το προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
Τον... σκότωσε στην αντεπίθεση
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν χωρίς υπερβολή... ανύπαρκτοι. Οι παίκτες του Τσιώλη έδωσαν πολύ έξυπνα χώρο στους αντιπάλους τους και έβγαιναν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους αμυντικούς των Κρητικών, που αποδείχθηκαν πολύ αργοί. Ο Αστέρας ευτύχισε να κάνει το 2-0 στο 57', όταν ο Σολάκης έκανε το μακρινό σουτ, ο Πίρσον έκανε ασταθή απόκρουση και ο Ράγιος από κοντά σκόραρε, για να τελειώσει στην ουσία το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι, οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν με τίποτα και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τους ευκαιρία ήρθε στο 65' με τον Φραγκουλάκη να σουτάρει και τον Μπαντή να πέφτει στη γωνία του και να μαζεύει εύκολα.
Φουλ για πλέι οφ!
Οι Αρκάδες ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις με τους Ράγιος και Ναβάρο να εκμεταλλεύονται την ταχύτητά τους και να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τον Αστέρα και τελικά ήρθε στο 71' με εκπληκτικό τελείωμα του Ναβάρο, ο οποίος «κρέμασε» τον Πίρσον για το 3-0! Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, ο Αστέρας έφτασε εύκολα στη νίκη, εγκαταλείποντας το... αγαπημένο του 1-0 και έφτασε τους 34 βαθμούς, 3 πίσω από τον 5ο Ατρόμητο (οι Περιστεριώτες έχουν και παιχνίδι λιγότερο), δείχνοντας ικανός για την είσοδο στα πλέι οφ! Οι Κρητικοί από την άλλη έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.
 Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ναβάρο. Ο Ισπανός μέσος δεν ήταν από τους βασικούς υποψήφιους για την ενδεκάδα, όμως ο Τσιώλης τον εμπιστεύτηκε και δεν το μετάνιωσε. Ο Ναβάρο με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 34', ενώ τελείωσε το παιχνίδι με ένα ακόμη πανέμορφο γκολ στο 71'. Αναμφίβολα το πρόσωπο της αναμέτρησης.
 Ο Ράγιος ήταν ο ιθύνων νους του Αστέρα στη μεσαία γραμμή και στο πρώτο μέρος ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του μαζί με τον Μπρέσκα. Στην επανάληψη ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, έκανε το 2-0 στο 57' και απέδειξε και πάλι πόσο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα του.
 Μπέτο και Τζούνιορ μάλλον ήταν σε... άλλο γήπεδο, Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι έκαναν τόσο άσχημη εμφάνιση. Πρόκειται δύο από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Εργοτέλη, όμως έχασαν από το ξεκίνημα τη μάχη στη μεσαία γραμμή και δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα τους.
 Στο δεύτερο γκολ του Αστέρα, με το οποίο στην ουσία τελείωσε και το παιχνίδι, ο Πίρσον φέρει μεγάλη ευθύνη. Ο Σολάκης έκανε το μακρινό σουτ και η μπάλα πήγε προς την εστία χωρίς μεγάλη δύναμη. Ο Πίρσον, όμως ούτε προσπάθεια να την μπλοκάρει έκανε, ούτε την έδιωξε πλάγια, με αποτέλεσμα ο Ράγιος να κάνει το 2-0 από κοντά στο 57'.
 Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Ντίτσος, που χρειάστηκε, όμως, να βγάλει πολλές κάρτες στο δεύτερο μέρος για να μη χάσει τον έλεγχο.
 Ο Αστέρας έχει... μεταμορφωθεί με τον Τσιώλη στον πάγκο του και συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις, φτάνοντας τις 3 σερί νίκες στην Σούπερ Λιγκ. Οι Αρκάδες μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι, πήραν το προβάδισμα και ποτέ δεν κοίταξαν πίσω. Με εξαιρετική οργάνωση, καλή αμυντική λειτουργία και αντεπιθέσεις... φωτιά, έφτασαν στη νίκη 3-0 και βρίσκονται σε τροχιά πλέι οφ και Ευρώπης!
Οι Κρητικοί μπήκαν με διάθεση να ψάξουν το γρήγορο γκολ στο παιχνίδι, όμως τελικά ηττήθηκαν με κατεβασμένα τα χέρια και έφυγαν χωρίς βαθμούς από την Τρίπολη. Με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και στην άμυνα ο Νίκος Καραγεωργίου θα πρέπει να βελτιώσει πολλά, αν θέλει η ομάδα να μην παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή.
Αστέρας (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα (65' Μάρτινς), Σολάκης (73' Περόνε), Ράγιος, Ναβάρο (75' Φορμίκα).
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Δάρλας, Μπέτο (54' Ολίσε), Τζούνιορ, Γιαλούσης, Λεάλ (72' Καρέλης), Φραγκουλάκης, Κατσικοκέρης (54' Κουτσιανικούλης), Μπούντιμιρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου