ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Έχασε τις ευκαιρίες και τη νίκη!

Ο Παναιτωλικός δεν «τέλειωσε» το ματς στο 1-0 και το πλήρωσε! Ο Ατρόμητος έφυγε με βαθμό (1-1) από το Αγρίνιο σε ένα πολύ καλό παιχνίδι! Για... κλάματα Τριτσώνης και Μποζατζίδης! Κόκκινες σε Εντζεγκουέλε, Μήτρογλου!Η νίκη ήταν επιτακτική για τον Παναιτωλικό μετά από τα «τρίποντα» του Λεβαδειακού και του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά οι Αγρινιώτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στο πρώτο μέρος και να κλειδώσουν το ματς και η μαχη για την παραμονή ανάβει για τα καλά! Ο Ατρόμητος ανέβηκε στο δεύτερο, έκανε ευκαιρίες και κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει με τον Μήτρογλου, βάζοντας... φωτιά στο ματς. Η ισοπαλία δεν βολεύει ούτε τους Περιστεριώτες, που χάνουν έδαφος στην προσπάθειά τους για τα πλέι οφ.

Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 και... επιθετική προδιάθεση ξεκίνησε τον Παναιτωλικό ο Τεννές. Ο Τσενάμο ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ντολεζάι, Εντσεγκουέλε, Ρότσα και Άντι στην άμυνα, στο κέντρο ήταν ο Μουμίν με τον Μητρόπουλο, αριστερά ο Καμαρά, δεξιά ο Χαριστέας και ο Θεοδωρίδης ελεύθερος πίσω από τον Ονουάτσι, με τις θέσεις στην επίθεση ωστόσο να είναι ρευστές και να αλλάζουν συνεχώς. Για τον Ατρόμητο, ο οποίος δεν είχε τους Σκόνδρα και Τάτο, ο Ιτάνζ ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Γιαννούλης, Νάστος, Τόμας και Φυτανίδης στην άμυνα. Ο Δημούτσος με τον Σφακιανάκη ήταν στο κέντρο, ο Επστάιν και ο Καραγκούνης στα «φτερά» και στην κορυφή ο Μήτρογλου με στήριγμα τον Καραμάνο.
Δυνατό ξεκίνημα!
Ο Παναιτωλικός μπήκε στο ματς για να επιβάλλει τον ρυθμό του, με τον Ατρόμητο να ψάχνει τις γρήγορες αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κάποια κόρνερ και μόλις στο 9` κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Χαριστέρας «έσπασε» την μπάλα στον Καμαρά, ο οποίος με ωραίο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ιτάνζ, που έπεσε, αλλά δεν κατάφερε να σώσει το γκολ. Το τέρμα έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Τεννέ, η οποία είχε στο 12` μία εξαιρετική συνεργασία του Καμαρά με τον Ονουάτσι στην περιοχή, αλλά ο Γιαννούλης κατάφερε να διώξει την τελευταία στιγμή. Oι φιλοξενούμενοι από την άλλη έβρισκαν χώρους στο κέντρο, ανέβαιναν εύκολα, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν.
Καλός ρυθμός, κατοχή ο Παναιτωλικός
Στο 19` Καμαρά και Ονουάτσι συνεργάστηκαν ξανά άψογα, με τον Νιγηριανό να βγάζει τον Σενεγαλέζο με τρομερό τακουνάκι από τα αριστερά, αλλά το σουτ του Καμαρά πέρασε λίγο άουτ. Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή και η αργή άμυνα των φιλοξενούμενων είχε προβλήματα με τους γρήγορους επιθετικούς των «Καναρινιών», που άλλαζαν συνεχώς θέσεις. Ο Ατρόμητος είχε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Φυτανίδη στο 23` και στο 26` ο Τσενάμο σταμάτησε τον Καραγκούνη, που βγήκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 37` ο Γιαννούλης στην προσπάθειά του να απομακρύνει λίγο έλειψε να κάνει το αυτογκόλ, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου ο Ατρόμητος βελτιώθηκε, είχε πιο ορθόδοξη ανάπτυξη, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν ένα σουτ του Επστάιν στο 41`, το οποίο απέκρουσε με γροθιές ο Τσενάμο.
Βελτιωμένος ο Ατρόμητος
Ο Καραγκούνης που είχε ενοχλήσεις από το πρώτο μέρος άφησε τη θέση του στον Μπρίτο με την επανέναρξη, με τον Ατρόμητο να μπαίνει πιο επιθετικά. Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και έψαξαν την ισοφάριση, με τον Καραμάνο στο 53` να πιάνει μια κεφαλιά μετά από κόρνερ του Επστάιν και την μπάλα να περνάει άουτ. Ο νεαρός επιθετικός είχε μια ακόμα εξαιρετική στιγμή στο 58`, με τον Μήτρογλου να τον βγάζει σε θέση βολής, αλλά να σουτάρει άουτ. Ο Ατρόμητος είχε επιβάλει τον ρυθμό του, την ώρα που ο Παναιτωλικός έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Ο Τεννές έβαλε τον Κούσα «σκούπα» μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς στη θέση του Θεοδωρίδη, προκειμένου να θωρακίσει το κέντρο του. Ο Δώνης απάντησε με την είσοδο του Πίτου Γκαρσία και την προώθηση του Επστάιν, ενώ το ματς συνέχιζε να έχει καλό ρυθμό.
Δώρο Εντζεγκουέλε!
Τα λεπτά περνούσαν κατά του Ατρομήτου, ο οποίος συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά πάσχιζε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο Δώνης ρίσκαρε ακόμα περισσότερο στο 74`, περνώντας τον Ανατασάκο στη θέση του Γιαννούλη. Στο 75` όμως, ο Μήτρογλου βγήκε μπροστά, ο Εντζεγκουέλε τον μάρκαρε και τον «γκρέμισε» μέσα στην περιοχή, με τον Τριτσώνη να δείχνει χωρίς δισταγμό το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Παναιτωλικού. Σωστή η απόφαση για πέναλτι, αλλά ο Μήτρογλου φαίνεται να φεύγει από θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Μετά από μικρή διακοπή λόγω ρίψης αντικειμένων, ο Μήτρογλου ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-1 στο 79`. Η φάση πυροδότησε εντάσεις, οι κίτρινες έπεσαν.. .βροχή και το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού! Ο Τομάς παραλίγο να... επιστρέψει το δώρο στον Παναιτωλικό, αφού έφτασε κοντά στο αυτογκόλ, ενώ ο Ατρόμητος τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω τραβηγμένης αποβολής του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις, για αγκωνιά στον Άντι.
 Καμαρά. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού ήταν σε πολύ καλή μέρα, άνοιξε το σκορ για την ομάδα με πολύ ωραίο σουτ, ενώ ήταν μέσα και στις περισσότερες φάσεις. Πολύ καλές οι συνεργασίες του με τον Ονουάτσι.
 Μπρίτο. Μπήκε στο ημίχρονο για τον Ατρόμητο και συνέβαλε τα μέγιστα στην μεταμόρφωση της ομάδας του. Ήταν... παντού, έτρεχε ασταμάτητα και βοήθησε πολύ.
 Εντζεγκουέλε. Ο Παναιτωλικός πιεζόταν, κρατούσε, αλλά ο αμυντικός των «Καναρινιών» λειτούργησε λανθασμένα στην φάση του πέναλτι, κάνοντας δώρο στον Ατρόμητο το γκολ και αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.
 Ο Εντζεγκουέλε βγαίνει νικητής και σε αυτή την κατηγορία! Δεν λειτούργησε σωστά στην ανατροπή του Μήτρογλου, προκαλώντας ουσιαστικά τον διαιτητή να σφυρίξει πέναλτι και να δώσει αποβολή!
 Ο Τριτσώνης μπήκε με διάθεση να μην βγάλει πολλές κάρτες και να αφήσει το ματς να εξελιχθεί. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν είχε δύσκολες φάσεις, ωστόσο από ένα και σημείο και μετά το... έχασε. Το πέναλτι στον Μήτρογλου ήταν καθαρό, ωστόσο ο επιθετικός του Ατρομήτου φαίνεται να φεύγει από θέση οφσάιντ, αν και δεν είναι ξεκάθαρο. Η φάση βαραίνει πάντως τον βοηθό. Στο τέλος η αποβολή του Μήτρογλου ήταν τραβηγμένη, αφού όπως φάνηκε σήκωσε μεν το χέρι του, αλλά δεν βρήκε με τον αγκώνα τον Άντι. Ίσα-ίσα τον ακούμπησε με το μπροστινό μέρος του χεριού του.
 Το εξαιρετικό ματς στιγματίστηκε από τις εντάσεις στο τέλος του. Παρόλα αυτά, οι δύο ομάδες έδειξαν καλή εικόνα, έπαιξαν ανοιχτά και ικανοποίησαν τον κόσμο. Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε... τα πάντα. Γκολ, θέαμα, καλό ρυθμό, εντάσεις και συγκινήσεις. Ο Ατρόμητος καταφέρνει να σώσει για ακόμα μια φορά τον βαθμό, ενώ για τους γηπεδούχος ήταν πολύ ενθαρρυντική η εικόνα της επιθετικής τους γραμμής στο πρώτο μέρος, όπου έβγαιναν καλές συνεργασίες, ενώ οι αλληλοκαλύψεις και οι εναλλαγές των θέσεων ήταν εξαιρετικές.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Παναιτωλικός: Τσενάμο, Μουμίν, Ρότσα, Θεοδωρίδης (61` Κούσας), Χαριστέας (90` Καραμαλίκης), Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Άντι, Καμαρά, Ονουάτσι (80` Παλαιολόγος)
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Τομάς, Φυτανίδης, Επστάιν, Καραγκούνης (46` Μπρίτο), Νάστος, Γιαννούλης (73` Αναστασάκος), Σφακιανάκης, Καραμάνος (64` Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος, Μήτρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου