ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο νόμος του Κέβιν!

Ο Ολυμπιακός δεν βλεπόταν αλλά ο Μιραλάς «καθάρισε» σκοράροντας δις και οδηγώντας στη νίκη με 3-1 επί του Λεβαδειακού. Κράξιμο σε Γέστε. Τι έδειξε ο Ντιόγο.
Έτσι ξεκίνησαν
Στον Ολυμπιακό ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα γκολκπόστ. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Μοντέστο, τα δύο στόπερ ήταν οι Μέλμπεργκ και Μαρκάνο και αριστερό μπακ ο Χολέβας. Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Μανιάτης, μπροστά του στο κέντρο ο Μακούν και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο ο Ιμπαγάσα. Δεξί χαφ τοποθετήθηκε ο Φουστέρ, αριστερό ο Μιραλάς και στην κορυφή ο Ντιόγο.
Στον Λεβαδειακό ο Κυριακίδης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ τοποθετήθηκε ο Μαχαίρας, τα δύο στόπερ ήταν οι Αλεξίου και Ιωάννου και αριστερό μπακ ο Κουτσόπουλος. Στο κέντρο αγωνίζονταν οι Κόρμπος και Βιάνα και πιο μπροστά τους ο Σουμπίνιο. Οι Ζαουί και Κοιλιάρας ήταν στις πτέρυγες και ο Ναπολεόνι ο μοναδικός προωθημένος.
Ζόρια για τον Ολυμπιακό…
Καθαρά αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη. Ο Λεβαδειακός ένιωσε… καυτή την ανάσα του Ολυμπιακού στην κεφαλιά του Μέλμπεργκ στο 8’ την οποία έβγαλε ο Κυριακίδης ενώ σε λιγότερο από ένα λεπτό μετά ο Μέγιερι έδιωξε την μπάλα προ Ναπολεόνι που έβγαινε μόνος του απέναντι στον γκολκίπερ των Πειραιωτών.
Εν συνεχεία οι παίκτες του Βαλβέρδε προσπάθησαν να βρουν… διαδρόμους για να βάλουν ένα γρήγορο γκολ δίχως όμως να τα καταφέρουν. Ο Λεβαδειακός ήταν αρκετά καλά στημένος αμυντικά ενώ δημιουργούσε και προβλήματα στον αντίπαλό του στην μεσαία γραμμή καθώς πίεζε αρκετά.
Την ίδια ώρα τα βασικά ατού των γηπεδούχων σε οργανωτικό και δημιουργικό επίπεδο, δηλαδή οι Μακούν και Ιμπαγάσα δεν… τραβούσαν όσα έπρεπε ενώ γίνονταν και αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις στον χώρο του κέντρου. Όσο κυλούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν ρυθμούς, φτάνοντας στο σημείο να ισορροπήσουν το παιχνίδι, μην αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα.
Ο Ολυμπιακός δεν είχε την απαιτούμενη καλή εικόνα κυρίως δημιουργικά και επιθετικά. Από την άλλη ο Λεβαδειακός έπαιζε όσο πιο κλειστά μπορούσε και κοίταζε να… χτυπήσει σε αντεπιθέσεις, δίχως όμως να μπορέσει να απειλήσει επί της ουσίας τον αντίπαλό του.
Στο 29ο λεπτό ο Μιραλάς δοκίμασε το πόδι του με σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 34’ ένα σουτ του Ζαουί πέρασε και αυτό έξω ενώ στο 37ολεπτό ο Μέγιερι έδιωξε σωτήρια την μπάλα μπροστά από τον Κόρμπο.
Λύτρωση με αυτογκόλ!
Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού το έκανε ο Κόρμπος! Μετά από φάουλ του Ιμπαγάσα ο παίκτης του Λεβαδειακού με κεφαλιά σκόραρε εναντίον της ομάδας του κάνοντας έτσι το 1-0 για τους Πειραιώτες.
Μιραλάς και 2-0!
Στο 44ο λεπτό ο Ολυμπιακός έμελλε να βάλει το δεύτερο γκολ. Ύστερα από πάσα του Ιμπαγάσα ο Μιραλάς σούταρε προς την εστία με τον Ιωάννου να βάζει το πόδι του για να διώξει την μπάλα. Όμως εκείνη δεν του έκανε το χατήρι και από το δικό του πόδι κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη για να γίνει το 2-0.
Έστειλε κάποια θετικά μηνύματα ο Ντιόγο αλλά…
Τα βλέμματα πολλών έπεσαν όπως ήταν φυσικό πάνω στον Ντιόγο. Ο Βραζιλιάνος έδειξε και πάθος και διάθεση, χωρίς όμως να πιάσει τα επιθυμητά αγωνιστικά επίπεδα. Προσπάθησε να μπει μέσα σε φάσεις και να κυνηγήσει το γκολ αλλά δεν του βγήκε. Εκτός των άλλων δοκίμασε και το πόδι του με ένα αρκετά καλό σουτ.
Φαίνεται ξεκάθαρα πως θέλει ακόμα αρκετή... δουλειά όμως στο νέο του ξεκίνημα στον Ολυμπιακό έστειλε ορισμένα θετικά μηνύματα. Στο 70ό λεπτό έγινε αλλαγή από τον Αμπντούν με τον κόσμο να τον χειροκροτεί.
Τι συνέβη στην επανάληψη
Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγώνα. Στο 50ό λεπτό ο Ντιόγο έκανε ένα σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Κυριακίδης. Στο 53 λεπτό ο Φουστέρ φώναξε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ιωάννου μέσα στην περιοχή. Μάλιστα ακολούθησαν και ορισμένες αψιμαχίες των παικτών των δύο ομάδων.
Πίεση και γκολ από Λεβαδειακό!
Στο 59ο λεπτό ο Μέλμπεργκ… έσωσε τον Ολυμπιακό από ένα πλάγιο σουτ του Κόρμπου διώχνοντας έγκαιρα την μπάλα. Οι Βοιωτοί πίεσαν και άλλο έχοντας στο 61’ ένα καλό σουτ του Ζαουί που έδιωξε μετά δυσκολίας ο Μέγιερι.
Ο ίδιος παίκτης είχε ακόμα ένα σουτ στο 63’. Στο 64’ ο Αλεξίου έκανε νέο σουτ για τον Λεβαδειακό με την μπάλα να φεύγει έξω. Οι προσπάθειες των παικτών του Παράσχου βρήκαν τελικά αντίκρισμα στο 65’. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην… κόντρα και ο Ναπολεόνι με ένα ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1.
Χτύπησε… ξανά ο Μιραλάς και 3-1!
Η απάντηση όμως από τον Ολυμπιακό ήρθε σχεδόν αμέσως! Ο Μανιάτης έκανε την σέντρα στο 67ο λεπτό με τον Μιραλάς να σκοράρει και πάλι με κεφαλιά για το 3-1, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο διαφορά ασφαλείας…
Στο 76’ σε ένα μαρκάρισμα του Ιωάννου στον Χολέβας στην περιοχή υπήρξαν νέες… φωνές από τον Ολυμπιακό, όμως ο Δασκαλόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Από εκεί και έπειτα οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας κυνήγησαν και άλλο γκολ δίχως να τα καταφέρουν. Στο 85' το σουτ του Μιραλάς δεν βρήκε στόχο ενώ στο 87' η προσπάθεια του Πόποβιτς πέρασε άουτ...
Ο Γέστε έφαγε… κράξιμο!
Έντονα αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού ο Φραν Γέστε στο 84ο λεπτό όταν και μπήκε στην θέση του Αριέλ Ιμπαγάσα. Με αυτόν τον τρόπο του έστειλαν το μήνυμα ότι δεν είναι επιθυμητός στο λιμάνι…
 Ο Μιραλάς. Ο Βέλγος βρήκε ξανά δίχτυα (δύο φορές) ενώ ταλαιπώρησε αρκετά τους αντιπάλους αμυντικούς. Χωρίς να πιάσει σούπερ απόδοση έκανε ένα αρκετά καλό ματς κόντρα στους Βοιωτούς.
Από κοντά του και ο Ιμπαγάσα του δεύτερου ημιχρόνου όμως. Ο Αργεντινός έκανε την πάσα στο πρώτο γκολ του Βέλγου ενώ στην επανάληψη βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη και την οργάνωση του παιχνιδιού, δείχνοντας πως βρίσκει σιγά σιγά τον καλό του εαυτό. Στο πρώτο μέρος πάντως δεν κινήθηκε σε τόσο καλά επίπεδα.
 Αναμφίβολα ο Μακούν για τον Ολυμπιακό. Ο Καμερουνέζος δεν κατάφερε ούτε μπαλιές να περάσει ούτε να δώσει την απαιτούμενη… πνοή στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ειδικά στο πρώτο μέρος είχε πολλά προβλήματα ενώ και στην επανάληψη δεν μπόρεσε να βελτιώσει αισθητά το αγωνιστικό του πρόσωπο.
Στα πολύ… κάτω του και ο Φουστέρ και οργανωτικά αλλά και επιθετικά. Αρνητικό πρόσωπο και από τον Μαρκάνο που συνάντησε πολλές δυσκολίες από τους αντιπάλους του και έκανε και λάθη. Ήταν δε αρκετές φορές που οι παίκτες του Παράσχου έβγαιναν στην πλάτη του. Όσον αφορά στον Λεβαδειακό αδύναμοι κρίκοι ήταν οι Κόρμπος και Ιωάννου που άθελά τους συνέβαλλαν να μπουν δύο τέρματα των αντιπάλων τους.
 Για ένα ακόμη ματς ο Μανιάτης στάθηκε στο ύψος του κυρίως αμυντικά. Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και έδωσε πολλές μάχες. Επιπροσθέτως έκανε την σέντρα για το δεύτερο γκολ του Μιραλάς.
Καλή εικόνα είχε και η άμυνα του Ολυμπιακού με εξαίρεση τον Μαρκάνο, που είχε ουκ ολίγα προβλήματα, όπως γράψαμε και πιο πάνω. Από τον Λεβαδειακό διακρίθηκαν περισσότερο ο σκόρερ Ναπολεόνι αλλά και οι Ζαουί και Σουμπίνιο.
 Ανήκει στον Κόρμπο. Αλλού ήθελε να στείλει την μπάλα ο παίκτης του Λεβαδειακού στο 41’ και αλλού την έστειλε. Το αποτέλεσμα ήταν να βάλει αυτογκόλ με κεφαλιά και να δώσει έτσι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
Ο ρέφερι Δασκαλόπουλος δεν απέφυγε τα λάθη στο παιχνίδι. Ελέγχεται κυρίως για την φάση του 53ου λεπτού όπου ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα στον Φουστέρ αλλά και εκείνη του 76' στο μαρκάρισμα του Ιωάννου στον Χολέβας.
 Ο στόχος για τον Ολυμπιακό επετεύχθη χωρίς όμως να συνδυαστεί με μία πολύ καλή εμφάνιση περίμενε να δει ο κόσμος του. Οι Πειραιώτες σαφέστατα και δεν… έλαμψαν με την απόδοσή τους, έχοντας προβλήματα κυρίως στο κέντρο (στο πρώτο μέρος), όμως αυτό που ήθελαν από το ματς με τον Λεβαδειακό το πήραν, έχοντας μόνο κάποια καλά διαστήματα. Γενικά έκαναν ένα ακόμα μέτριο ματς.
Από την μεριά τους οι Βοιωτοί δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα που έφαγε τέσσερα γκολ στο προηγούμενο ματς των δύο ομάδων. Στάθηκαν αρκετά καλά, έβαλαν ένα γκολ και γενικά πάλεψαν ιδιαίτερα.
Το παιχνίδι πλέον ανήκει στο παρελθόν για τους παίκτες του Βαλβέρδε που επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα, κάτι που ήταν και το ζητούμενο. Σχετικά με τον Λεβαδειακό έδειξε πως δε αποτελέσει εύκολη… λεία πλέον για κανέναν και ότι θα διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή του στην κατηγορία.
Συνθέσεις
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (84’ Γέστε), Μιραλάς, Φουστέρ, Χολέβας, Μαρκάνο, Μακούν (65’ Ορμπάιθ), Ντιόγο (70’ Αμπντούν).
Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μαχαίρας, Κουτσόπουλος, Αλεξίου, Ιωάννου, Κόρμπος, Βιάνα, Κοιλιάρας (58’ Φαβάλι), Ζαουί, Σουμπίνιο (64’ Βασιλείου), Ναπολεόνι (77’ Πόποβιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου