ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Βενγκέρ: «Αξίζει να περάσει ο Ολυμπιακός»


«Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να προκριθεί αλλά κι εμείς θέλουμε τη νίκη». Με σεβασμό για τον Ολυμπιακό αλλά και ξεκάθαρος όσον αφορά στους στόχους της ομάδας του, παρουσιάστηκε ο Αρσέν Βενγκέρ, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ενόψει του αγώνα της Αρσεναλ κόντρα στους Πειραιώτες.«Θέλουμε να συνεχίσουμε το αήττητο σερί που έχουμε.
Πρέπει να δείξουμε τον σεβασμό στη διοργάνωση και θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να προκριθεί. Αλλά κι εμείς θέλουμε τη νίκη», είπε αρχικά ο Αλσατός, ενώ αστειεύτηκε όταν του τόνισαν ότι στο ματς με τον Ολυμπιακό θα συμπληρώσει τα 200 παιχνίδια: «Τα επόμενα 200 είναι τα δύσκολα», είπε.
Για το ότι έχουν έρθει μόνο δύο παίκτες εκ των βασικών του προηγούμενου αγώνα της Αρσεναλ: «Αυτό που έχει σημασία δεν είναι να δούμε πως θα παίξουν αυτοί οι δύο. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε την απόδοση της ομάδας και μετά να την κρίνουμε. Μερικοί από τους παίκτες που έχουν έρθει στην αποστολή αγωνίστηκαν και στο Λονδίνο με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να τους πιστώσουμε μερικά ματς».
Για τις ελπίδες πρόκρισης των αγγλικών ομάδων: «Θέλουμε να περάσουν όλες οι ομάδες. Είναι δύσκολο, αλλά ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουν».
Για τον Μανού Φρίνμποργκ: «Έχει μια νέα ευκαιρία να μας δείξει τις δυνατότητές του με την απόδοσή του. Το ίδιο ισχύει και με τον Τσάμπερλεϊν. Είναι μεγάλη ευκαιρία και για τους δύο ποδοσφαιριστές».
Για το εάν θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός αξίζει να προκριθεί: «Μαθηματικά έχει ελπίδες να προκριθεί, αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει να μας κερδίσει. Είχε πολύ καλή απόδοση και πήρε μερικά σημαντικά αποτελέσματα, όπως με την Ντόρτμουντ και την Μαρσέιγ».
Για το αν ισχύουν τα σενάρια για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ροζίτσκι: «Ο Ροζίτσκι είναι στην Άρσεναλ και εκεί θα παραμείνει».
Για το εάν η Αρσεναλ μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν είμαστε από τα φαβορί. Έχουμε πλεονέκτημα, γιατί θα τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Όμως στην συνέχεια θα γίνουν δύσκολα τα πράγματα. Χρειάζεται τύχη και στην κλήρωση. Υπάρχουν δύο φαβορί, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ και οι υπόλοιποι ακολουθούν».
Τους παίκτες εκπροσώπησε ο 19χρονος Εμάνουελ Φρίνμποργκ που μεταξύ άλλων είπε: «Δεν είμαι 100% έτοιμος, αλλά σιγά σιγά βρίσκω τη φόρμα μου. Θέλω να κερδίσουμε στο Καραϊσκάκη που ξέρουμε πως είναι καυτή έδρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου