Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες η είδηση διέρρευσε με αποτέλεσμα να σημάνει... συναγερμός. Οι Καταλανοί βεβαιώνουν ότι πρόκειται για τελείως διαφορετική περίπτωση από αυτήν της Ρεάλ και ότι αυτή τη φορά ο συναγερμός είναι... σωστός. Η Μπάρτσα φέρεται να έχει δώσει και προκαταβολή στην Σάντος, ενώ έχουν δει το φως της δημοσιότητας και λεπτομέρειες για το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου! 
Θα είναι τετραετές, με οψιόν ανανέωσης για έναν χρόνο και θα του αποφέρει περίπου 7 εκατομμύρια σε πρώτη φάση, όσα δηλαδή παίρνουν ο Τσάβι και ο Βίγια! Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που μπορεί να του αποφέρουν παραπάνω χρήματα. Για παράδειγμα, αν λάβει ένα βραβείο του βεληνεκούς της Χρυσής Μπάλας, θα πάρει επιπλέον ένα εκατομμύριο! 
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σάντρο Ροσέλ συνεχίζει να μην επιβεβαιώνει τη μεταγραφή, αλλά η... πιάτσα έχει βουίξει! Η Τσέλσι φέρεται να προσέγγισε πριν από λίγο καιρό την Σάντος και τον παίκτη, αλλά και οι δύο πλευρές δεν μπήκαν καν σε διαπραγματεύσεις. Κι αυτό γιατί ήταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο επαφών με την Μπαρτσελόνα!