ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ξύπνησε και... καθάρισε!

Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε μετά το 50' ότι πρέπει να παίξει για να κερδίσει και με γκολ των Πάντελιτς και Τζιμπούρ(από αντικανονική θέση) επιβλήθηκε 2-0 του Παναιτωλικού. «Όργια» από τον επόπτη Γεωργαράκο!

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Ολυμπιακός έπαιξε με σχήμα 4-4-1-1. Ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Ο Βαλβέρδε προχώρησε σε έναν άλλο… νεωτερισμό βάζοντας τον Ποτουρίδη ως αμυντικό χαφ! Τα δύο στόπερ ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο με αριστερό μπακ τον Χολέβας.
Αμυντικά χαφ ήταν ο Ποτουρίδης με τον Μανιάτη. Ο Ιμπαγάσα αγωνιζόταν πιο μπροστά τους και πίσω τον μοναδικό προωθημένο Πάντελιτς. Δεξί χαφ ήταν ο Αμπντούν και αριστερό ο Τζιμπούρ.
Από την άλλη ο Παναιτωλικός κατέβηκε με σχήμα 4-3-3. Είχε τον Μπλάζιτς βασικό γκολκίπερ. Την αμυντική τετράδα απάρτιζαν οι Κουτρουμάνος, Εντζεγκέλε, Άντι και Ντολεζάι. Στο κέντρο ήταν οι Μητρόπουλος και Ρότσα με τον Θεοδωρίδη σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα άκρα ήταν οι Μπουμάλ και Καμαρά με τον Χαριστέα να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.
Πίεση από την αρχή από τον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός επιχείρησε από το ξεκίνημα να πιέσει πολύ τον αντίπαλό του. Μάλιστα είχε την πρώτη του καλή φάση στο 12ο λεπτό όταν μετά από γύρισμα του Αμπντούν ο Τζιμπούρ δεν μπόρεσε να… τσιμπήσει την μπάλα και σκοράρει.
Οι γηπεδούχοι αν και είχαν τον έλεγχο του αγώνα δεν μπόρεσαν να βγάλουν στην αρχή του ματς κάποια μεγάλη φάση. Στο 22ο λεπτό οι Πειραιώτες φώναξαν για χέρι του Ντολεζάι μέσα στην περιοχή μετά από κεφαλιά του Μανιάτη. Η μπάλα όντως βρήκε το χέρι του παίκτη των φιλοξενούμενων όπως φάνηκε μετά από ριπλέι, όμως επειδή ήταν εξ’ επαφής και δεν είχε πρόθεση ο διαιτητής έδωσε ακούσιο.
Απείλησε ο Παναιτωλικός
Στο 26ο λεπτό ο Θεοδωρίδης έκανε ένα πολύ καλό σουτ με τον Μέγιερι να βγάζει την μπάλα σε κόρνερ. Οι Αγρινιώτες άρχισαν σιγά σιγά να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις προσπαθώντας να βγάλουν καλές φάσεις μπροστά από τα αντίπαλα καρέ.
Δύο λεπτά μετά ο Παναιτωλικός φώναξε ορθώς για μία λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ. Ο Θεοδωρίδης πάσαρε στον Καμαρά που έφευγε μόνος του όμως ο βοηθός έκοψε την φάση.
Ένταση λόγω μαρκαρίσματος
Στο 35ο λεπτό υπήρξε ένταση αλλά και αψιμαχίες με αφορμή ένα φάουλ του Ιμπαγάσα πάνω στον Μπλάζιτς. Πολύ σύντομα πάντως τα πνεύματα ηρέμησαν με τον Αργεντινό –που έδειξε να έχει νεύρα- να παρατηρείται με κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμα.
Στην συνέχεια του αγώνα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει και άλλο τον Παναιτωλικό όμως ήταν εμφανές πως στο κέντρο η κυκλοφορία του δεν ήταν η ανάλογη με αμυντικά χαφ τους Ποτουρίδη και Μανιάτη και τον Ιμπαγάσα αναγκασμένο να κατεβαίνει χαμηλά για να παίρνει μπάλα και να προσπαθεί να κάνει παιχνίδι.
Ενοχλήσεις ο Ιμπαγάσα, ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι
Στο 41ο λεπτό ο Ιμπαγάσα αποχώρησε τραυματίας από το ματς. Ο έμπειρος άσος ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και έδωσε την θέση του στον Φετφατζίδη. Μάλιστα κατά την αλλαγή του ήταν φανερά στεναχωρημένος. Την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός άρχισε να ισορροπεί το ματς και να ασκεί αρκετή πίεση στον Ολυμπιακό. Έτσι το πρώτο μέρος έληξε 0-0.
Έβαλε Ορμπάιθ αλλά…
Στην επανάληψη ο Βαλβέρδε άλλαξε τον φιλότιμο μεν αλλά μη ουσιαστικό δε στο κομμάτι της οργάνωσης του παιχνιδιού Ποτουρίδη με τον Ορμπάιθ έτσι ώστε να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο. Ωστόσο ο Παναιτωλικός συνέχισε να στέκεται ιδιαίτερα καλά με τον Ρότσα να κάνει ένα καλό σουτ στο 53’ στο οποίο είπε όχι ο Μέγιερι.
Μεγάλη ευκαιρία με Μανιάτη
Στο 55ο λεπτό ο Μανιάτης έχασε μεγάλη ευκαιρία. Βρέθηκε απέναντι στον Μπλάζιτς πέρασε ωραία την μπάλα από πάνω του όμως ο Ντολεζάι την έβγαλε σε κόρνερ προτού αυτή περάσει την γραμμή. Στο 58ο λεπτό το σουτ του Φετφατζίδη θα βρει κόντρα και θα περάσει κόρνερ.
Πάντελιτς και 1-0!
Ο Παναιτωλικός έμελλε τελικά να… νικηθεί από την άσπρη βούλα στο 62ο λεπτό. Ο Ρότσα ανέτρεψε τον Αμπντούν με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 61’. Ένα λεπτό μετά ο Πάντελιτς έκανε το 1-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
Από εκεί και έπειτα τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τους φιλοξενούμενους που εκτός από το γεγονός ότι έμειναν πίσω στο σκορ είχαν και το αριθμητικό μειονέκτημα. Οι παίκτες του Βαλβέρδε από την άλλη αποπειράθηκαν να βάλουν και άλλο γκολ.
Το 2-0 από θέση οφσάιντ ο Τζιμπούρ
Στο 74ο λεπτό ο Τζιμπούρ, φεύγοντας από θέση οφσάιντ, έκανε με σουτ το 2-0. Ο Παππάς δεν έδειξε τίποτα με τους παίκτες του Παναιτωλικού να διαμαρτύρονται έντονα για αυτήν την φάση και με το δίκιο τους. Εν τέλει το ματς ολοκληρώθηκε με το 2-0 υπέρ των Πειραιωτών -που έκαναν και άλλες φάσεις μετά το τέρμα του Αλγερινού- με την ομάδα του Αγρινίου βάσει της εμφάνισής της να άξιζε κάτι παραπάνω...
MAN OF THE MATCH: Αν και δεν έκανε μεγάλο παιχνίδι ήταν αυτός που... ξεκλείδωσε πρώτος την αντίπαλη ομάδα. Ο λόγος για τον Πάντελιτς. Ο Σέρβος πιστώνεται το γεγονός ότι ήταν ψύχραιμος και εύστοχος από την άσπρη βούλα, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό σε ένα καθοριστικό σημείο. Πάντως σε ένα ματς που επί της ουσίας κρίθηκε από ένα λάθος του Ρότσα δεν υπήρξε κάποιος ποδοσφαιριστής είτε από τον Ολυμπιακό είτε από τον Παναιτωλικό που να έκανε για τα καλά την διαφορά.
 Οι Αμπντούν και Ορμπάιθ ξεχώρισαν από πλευράς Ολυμπιακού. Ο Αλγερινός αν και έκανε λάθη ήταν και πολύ κινητικός και συνέβαλλε σημαντικά στον δημιουργικό τομέα ενώ κέρδισε το πέναλτι από τον Ρότσα. Ο Ορμπάιθ από την άλλη… νοικοκύρεψε το κέντρο του Ολυμπιακού σε ένα σημείο που το χρειαζόταν.
Από τον Παναιτωλικό δέσποσε η παρουσία των Θεοδωρίδη, Ντολεζάι και Μπουμάλ. Οι Θεοδωρίδης και Μπουμάλ έκαναν ένα καλό ματς και δημιουργικά αλλά και επιθετικά ενώ ο Ντολεζάι ήταν καλός στα μετόπισθεν.
 Σίγουρα ο Ρότσα. Ο παίκτης της ομάδας του Αγρινίου με το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού. Ο Χαριστέας επίσης κινήθηκε σε πολύ… ρηχά νερά.
Σχετικά με τον Ολυμπιακό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ενώ ήταν ατυχής η έμπνευση του Βαλβέρδε να βάλει τον Ποτουρίδη στην θέση του αμυντικού χαφ με τον μικρό να πηγαίνει καλά αμυντικά αλλά να αδυνατεί να βοηθήσει στον τομέα της οργάνωσης και της κυκλοφορίας της μπάλας.
Ανήκει ξεκάθαρα στον Ρότσα του Παναιτωλικού. Στο 61ο λεπτό έκανε το πέναλτι στον Αμπντούν δίνοντας την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να σκοράρει και ενώ άφησε με την αποβολή του την ομάδα του με δέκα παίκτες για σημαντικό χρονικό διάστημα.
 O διαιτητής Παππάς με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα λάθη στον αγώνα. Και τα λάθη τους ήταν αρκετά με το πιο ξεκάθαρο το γκολ του Τζιμπούρ που δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Αλγερινός έφυγε από θέση οφσάιντ. Το πέναλτι πάντως που δόθηκε στον Ολυμπιακό ήταν σωστή υπόδειξη, με την αποβολή του Ρότσα πάντως να είναι ίσως λίγο… τραβηγμένη. Από κει και πέρα στο πρώτο ημίχρονο ο επόπτης Γεωργαράκος που κατοχυρώνει το γκολ του Αλγερινού, κόβει τον Καμαρά και ενώ είναι πολύ πίσω από την άμυνα του Ολυμπιακού λίγο πριν βγει απέναντι από τον Μέγιερι.
 Του βγήκε η ψυχή αλλά κέρδισε. Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πάρα πολύ απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που στάθηκε για σημαντικό μέρος του παιχνιδιού ιδιαίτερα καλά στο Καραϊσκάκη και σύμφωνα με το πρόσωπο που παρουσίασε θα μπορούσε να είχε φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έπαιξαν όσο καλά χρειάστηκε και εάν δεν ήταν το πέναλτι του Ρότσα, ενδεχομένως να μην κατάφερναν να αποσπάσουν το… τρίποντο καθώς... αφυπνίστηκαν από το 50ό λεπτό και μετά σε ένα δύσκολο ματς.
Από αυτόν τον αγώνα ο Ολυμπιακός μπορεί να κρατήσει μόνο τη νίκη. Από την άλλη ο Παναιτωλικός μένει με μία πικρή γεύση καθώς έκανε μεγάλη προσπάθεια, χωρίς όμως να πάρει κάτι.
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (41’ Φετφατζίδης), Πάντελιτς, Τζιμπούρ (76’ Μόνχε), Χολέβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Ποτουρίδης (46’ Ορμπάιθ), Αμπντούν.
Παναιτωλικός: Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Άντι, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ρότσα, Χαριστέας (69’ Μουμίν), Θεοδωρίδης (86’ Παλαιολόγος), Καμαρά (85’ Μπελεβώνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου