ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Όπου φτωχή κι η μοίρα της...

Η ΑΕΚ έπαιξε με πολλές αλλαγές, έκανε ευκαιρίες, μπορούσε να νικήσει την Αντερλεχτ αλλά τελικά συνέχισε το σερί ηττών στο Europa League με το τελικό 1-2.Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και πολλές αλλαγές, έχοντας τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Εγγλέζου, δεξιά τον Κοντοέ και στόπερ τους Μανωλά, Χέλγκασον. Στο χώρο του κέντρου ήταν οι Κάλα και Μάκος, με τον Κλωναρίδη αριστερό εξτρέμ, τον Μπερνς σε αντίστοιχο ρόλο δεξιά και τον Γκερέιρο πίσω από τον προωθημένο Σιαλμά.

Η 11άδα, όπως καταλαβαίνει κανείς, ήταν πειραματική και το γεγονός ότι η Αντερλεχτ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με το κοντινό πλασέ του Ζιλέ μετά από γύρισμα του Κανού από αριστερά έκανε πιο δύσκολα τα πράγματα... Για ένα 10λεπτο η Ένωση παρέπαιε στον αγωνιστικό χώρο καθώς οι παίκτες δεν μπορούσαν να βρουν τα πατήματα τους και να κρατήσουν λίγο την μπάλα στην κατοχή τους ώστε να κάνουν παιχνίδι.
Παρ' όλα αυτά, η συνεργασία Μπερνς-Σιαλμά στο 19' και η ωραία κίνηση του δεύτερου έφερε το 1-1 και την τόνωση της ψυχολογίας που ήθελε η ΑΕΚ. Με τον Κλωναρίδη να δείχνει ταλέντο και θράσος και την ομάδα να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, η Ένωση έβγαζε παίκτες μπροστά και μέχρι το 30' έψαξε με ορθόδοξο τρόπο το 2-1. Η... πολύ επίθεση όμως άφηνε κενούς χώρους πίσω και η Αντερλεχτ τους εκμεταλλεύτηκε για να απειλήσει, κυρίως με τον γρήγορο και τεχνίτη Γιοβάνοβιτς που έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στον Μανωλά.

Οι Βέλγοι ανέβασαν για λίγο στροφές και κατάφεραν να σκοράρουν για το 1-2 στο 36', ξανά με τον Ζιλέ αλλά αυτή τη φορά με κεφαλιά, σε μια φάση που ο Μάκος δεν μπόρεσε... στον αέρα. Αμέσως μετά, μάλιστα, η Αντερλεχτ απείλησε και με τρίτο γκολ αλλά ο Κωνσταντόπουλος έκανε καλή απόκρουση στο κοντινό σουτ του Σουάρεζ.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Κωστένογλου αντικατέστησε τους Χέλγκασον και Μπερνς με τους Βάργκας και Μπέλεκ αντίστοιχα. Ετσι, ο Κάλα γύρισε στο κέντρο της άμυνας, ο Κολομβιανός πήγε δίπλα στον Μάκο και ο Μπέλεκ δεξί εξτρέμ. Το ματς δεν είχε, πάντως, ρυθμό αν και η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση.
Οι Κιτρινόμαυροι ήθελαν και το πάλευαν αλλά στάθηκαν και άτυχοι καθώς ο Βάργκας που είχε μπει ως αλλαγή... τραυματίστηκε και βγήκε, για να μπει στη θέση του ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος πήγε αριστερό εξτρέμ με τον Κλωναρίδη να... μετατίθεται στα χαφ δίπλα στον Μάκο και η αλήθεια είναι ότι οι Κιτρινόμαυροι έβγαλαν φάσεις. Τα τελειώματα, όμως, των Σιαλμά και Λεονάρντο δεν ήταν εύστοχα, προς απογοήτευση όσων ήταν στο ΟΑΚΑ.
Ο Βραζιλιάνος έχασε τεράστια ευκαιρία και στο 80', όταν ο Γκερέιρο τον έβγαλε τετ α τετ, για να κάνει το 2-2 αλλά δεν τα κατάφερε και η ΑΕΚ που το πάλεψε αρκετά με τόσες αλλαγές στη σύνθεση της, δεν κατάφερε να αποφύγει την 5η ήττα σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο του Europa League... Στο 88', μαλιστα, το σκορ θα μπορούσε να πάει στο 1-3 αλλά η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι μετά το υπέροχο τακουνάκι που έκανε ο Ντε Σουτέρ!
Man of the match: Πέτυχε και τα δύο γκολ της Αντερλεχτ, δίνοντας της τη νίκη. Δε χρειαζόταν να κάνει κάτι άλλο ο Ζιλέ.
 Είχε πολλά προβλήματα με τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο τον εξέθεσε σε αρκετές περιπτώσεις. Ο λόγος για τον Μανωλά...
Ο Σιαλμάς αγωνίστηκε μόνος στην κορυφή της επίθεσης και το πάλεψε αρκετά. Ηταν μέσα στις φάσεις, πέτυχε το γκολ του 1-1, έχασε ακόμη μία ευκαιρία και γενικά έκανε ό,τι μπορούσε κόντρα στα... θηρία που έχει η Αντερλεχτ στο κέντρο της άμυνας.
 Κάποια ξεκάθαρη γκάφα δεν έγινε στο ματς. Αν πρέπει να βρούμε με το... ζόρι κάποια, τότε είναι η φάση του 1-2 όπου ο Μάκος -συν άλλοι δύο συμπαίκτες του- δεν κατάφερε να καθαρίσει τη φάση στον αέρα και σκόραρε ο Ζιλέ.
 Δεν επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού ο Πολωνός διαιτητής Ρόμπερτ Μάλεκ και οι βοηθοί του.
Σημαντικές εμπειρίες πήραν οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής και χρησιμοποιήθηκαν ως βασικοί από τον Νίκο Κωστένογλου. Η ΑΕΚ -για τα δεδομένα του συγκεκριμένου αγώνα- ήταν καλή και θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό. Προφανώς ο Κωστένογλου είδε και θετικά στοιχεία από την 11άδα που επέλεξε και ειδικά όσους δεν είχαν αγωνιστεί πολύ ως τώρα. Αυτός, βέβαια, ξέρει καλύτερα ποιοι άρπαξαν την ευκαιρία και ποιοι όχι. Οπως και να έχει, η ΑΕΚ πλέον στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα για να συνεχίσει το σερί νικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου