ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

(κιτρινό)ΜΑΥΡΗ μαγεία!

Ο Στιβ Μπέλεκ... χόρευε στο Αγρίνιο, πέτυχε δύο γκολ και η ΑΕΚ επιβλήθηκε 2-0 του Παναιτωλικού ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας! Συγκινητικός ο Γεωργέας, αποβλήθηκε ο Μπαμόγκο.Ο στόχος που είχαν θέσει ο Νίκος Κωστένογλου και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μετά την ήττα της ομάδας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με σκορ 3-2 ήταν να ξεκινήσουν από εκείνο το ματς κι έπειτα ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων μια και το πρόγραμμα ήταν κάτι περισσότερο από βατό...

Η πρώτη νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν το μήνυμα, η δεύτερη με αντίπαλο τον Λεβαδειακό το σύνθημα για ανάλογη συνέχεια και η σημερινή στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού η απόδειξη ότι η ΑΕΚ μπορεί να πετύχει το στοίχημα που έθεσαν προπονητής και παίκτες.
Οι «κιτρινόμαυροι» χωρίς να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και να επιβληθούν του αντιπάλου σε απόλυτο βαθμό κατάφεραν να προηγηθούν σχετικά νωρίς στο πρώτο ημίχρονο (στο 21΄) και από εκείνο το σημείο κι έπειτα όλα έγιναν πιο εύκολα για να έρθει (και) το δεύτερο τέρμα (στο 92΄) για να σφραγίσει απλά το νικηφόρο σερί και να δώσει ακόμη περισσότερο πίστη και πεποίθηση για ανάλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα.
Τα δυο γκολ της Ενωσης τα σημείωσε ο Στιβ Λέο Μπέλεκ. Κι αν στο δεύτερο είχε τη βοήθεια της τύχης έπειτα από την άριστη προσωπική ενέργεια και πάσα του Κλωναρίδη, στο πρώτο γκολ που πέτυχε απλά απέδειξε ότι μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα στην ΑΕΚ από όσα είχε μέχρι τώρα. Ηταν πραγματικά ένα εξαιρετικό σε συνεργασία γκολ που αρκετοί στο Αγρίνιο χειροκρότησαν.
Ο Λεονάρντο έκανε μεγάλη μπαλιά στον Μπέλεκ, αυτός υποδέχτηκε άψογα την μπάλα και μαζί με τον Λυμπερόπουλο την... έκρυψαν για να βγει τετ α τετ ο Καμερουνέζος φορ και να τελειώσει άριστα με αριστερό πλασέ.
Στο άριστο ανασταλτικό παιχνίδι της ΑΕΚ δεν είχε απάντηση ο Μπάμπης Τεννές. Κι αυτό διότι ίσως να μην περίμενε (κι εκείνος) ότι ο κορυφαίος του αγώνα θα ήταν ο Νίκος Γεωργέας αγωνιζόμενος ως αμυντικός μέσος!!! Κι όμως ο «Φούλης» ήταν εξαιρετικός και έκανε... πάρτι στον άξονα της μεσαίας γραμμής.
Τι κι αν έλειπε ο Βάργκας; Τι κι αν ο Γκέντζογλου έμεινε στα Σπάτα; Τι κι αν στον πάγκο δεν υπήρχαν οι λύσεις που θα ήθελε ο κόουτς; Η ΑΕΚ δεν ίδρωσε πολύ για να κρατήσει το 0-1 έως το 91΄ και να το κάνει 0-2 στο 92΄ χάρη (και) στη βοήθεια του Μπαμόγκο που μόλις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να αποβληθεί.
Για την Ενωση του «Κωστέ» ακολουθούν (στην Σούπερ Λίγκα) δυο ματς (θεωρητικά) εύκολα στο ΟΑΚΑ με αντιπάλους Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα και όλοι καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για μία τεράστια ευκαιρία για να φτάσουν οι «κιτρινόμαυροι» στην επίτευξη του στόχου τους που είναι το πέντε στα πέντε...
Man of the match:
Αναμφισβήτητα ο τίτλος ανήκει δικαιωματικά στον Στιβ Λεό Μπέλεκ. Ο Καμερουνέζος φορ σημείωσε τα δυο τέρματα στη σημαντική νίκη της ΑΕΚ με 2-0 στο Αγρίνιο και βοήθησε την ομάδα του να συνεχίσει και να διευρύνει το νικηφόρο σερί της (πλέον η Ενωση έχει 3 στα 3)... Στο πρώτο γκολ συνεργάστηκε τέλεια με τον Λυμπερόπουλο αφού πρώτα υποδέχτηκε άψογα την μπάλα από τη μεταβίβαση του Λεονάρντο και τελείωσε ιδανικά τη φάση. Στο δεύτερο τέρμα είχε (και) τη βοήθεια της τύχης.
Ποιος άλλος; Ο Μπαμόγκο... Πρόκειται για την αλλαγή του Μπάμπη Τεννέ (αλλαγή στην αλλαγή αφού πήρε τη θέση του Σιόντη που αγωνίστηκε μόλις 20 λεπτά) που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην επίθεση του Παναιτωλικού αλλά αντ' αυτού επέλεξε με μία χαζή κίνηση να αποβληθεί και να στερήσει από την ομάδα του ακόμη και την... ελπίδα για τη διεκδίκηση του βαθμού της ισοπαλίας.
Εννοείται ο Νίκος Γεωργέας. Ο Μεσσήνιος άσος κλήθηκε να βοηθήσει την ομάδα του από τη θέση του αμυντικού μέσου και τα πήγε περίφημα αφού έβγαινε πάντα πρώτος στην μπάλα και δεν έκανε λάθη όσο είχε την μπάλα στα πόδια του και στις κάθετες πάσες του. Θα πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να θυμηθούμε πότε είχε αγωνιστεί ξανά ως αμυντικό χαφ ο «Φούλης» κάτι που είχε γίνει όταν αγωνιζόταν ακόμη στην Καλαμάτα. Ο Γεωργέας ήταν ο καλύτερος του αγώνα!
Λίγα δευτερόλεπτα προτού η ΑΕΚ φτάσει στην επίτευξη του πρώτου γκολ ο Καμαρά κατάφερε να χάσει σπουδαία ευκαιρία μόνος του απέναντι στον Αραμπατζή. Στο γύρισμα του Μπουμάλ στο πρώτο δοκάρι ο Σενεγαλέζος άσος αντί να πλασάρει πάτησε την μπάλα και απώλεσε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει...
Πολύ τρέξιμο και σωστές αποφάσεις από τον Αρετόπουλο. Ηταν συνέχεια κοντά στις φάσεις, έβγαλε σωστά κίτρινες κάρτες σε 4 παίκτες της ΑΕΚ (ίσως του Δέλλα να ήταν τραβηγμένη αφού βρήκε μπάλα αλλά αφού ο ρέφερι είδε φάουλ από πίσω ήταν και κάρτα στη λογική της απόφασης) ενώ πολύ σωστή ήταν (και) η απόφασή του να αποβάλλει τον Μπαμόγκο με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα για το χτύπημά του στον Καράμπελα.
Το σερί που όλοι επιθυμούσαν στα Σπάτα έχει ξεκινήσει και με το σούπερ «διπλό» στη δύσκολη έδρα του Παναιτωλικού αποκτάει και διαφορετική αξία. Η ΑΕΚ έφτασε τις τρεις διαδοχικές νίκες και έχει τη δυνατότητα να κάνει το πέντε στα πέντε μια και υποδέχεται στο ΟΑΚΑ στις επόμενες δυο αγωνιστικές την Κέρκυρα και τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Η νίκη στο Αγρίνιο έφερε τους «κιτρινόμαυρους» (έστω προσωρινά) στην κορυφή έχοντας βέβαια παιχνίδια παραπάνω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ωστόσο οι νίκες βοηθούν την ομάδα του Κωστένογλου και τους ποδοσφαιριστές του να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στο σύνολο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου