ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ξύπνησε αργά, γκέλαρε ξανά!

Όταν αποφάσισε να πιέσει ήταν πλέον αργά! Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Κέρκυρα στην Τούμπα, δείχνοντας ότι είχε το μυαλό του στην Τότεναμ! «Φωνές» για πέναλτι στον Αθανασιάδη.Νέες εκπλήξεις από τον Λάζλο Μπόλονι είχαμε ως προς τον καταρτισμό της ενδεκάδας για το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Ο Ρουμάνος άφησε εκτός αποστολής τους Σαλπιγγίδη και Γκαρσία (πρόβλημα στον μηριαίο) ενώ επανέφερε τον Κοντρέρας στο αρχικό σχήμα. Έτσι λοιπόν για την αναμέτρηση με τους Φαίακες επέλεξε τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια.

Αμυντικό χαφ ο Κοντρέρας
Δεξιά ο Έτο και αριστερά ο Σταφυλίδης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζάς και Μπαλάφας. Αμυντικά χαφ οι Κοντρέρας και Φωτάκης. Στον άξονα ο Σπαντάτσιο και στις πτέρυγες οι Βιεϊρίνια και Αθανασιάδης. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης ο Παπάζογλου.
Οι «11» του Ισπανού
Ο Χάβι Γκαρθία με 4-4-2 επέλεξε τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Γκουστάβο και αριστερά τον Κοντοδήμο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βένζελ (παρότι δηλώθηκε ο Βενέτη, ωστόσο δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω ενοχλήσεων) και Μαϊστόροβιτς. Αμυντικά χαφ οι Χάμπελ και Όσμαν, στις πτέρυγες οι Αγρίτης και Λόβιν και στην επίθεση Ιωάννου και Μαζνόφ.
Χαμηλές πτήσεις
Σε πολύ χαμηλό τέμπο κινήθηκαν ΠΑΟΚ και Κέρκυρα στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Δικέφαλος μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας με ποσοστό 72%, όμως η Κέρκυρα χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. Κράτησε τους ποδοσφαιριστές του Μπόλονι μακριά από την εστία του Γκαλίνοβιτς, ενώ οι γραμμές ήταν πολύ κοντά η μια στην άλλη. Επίσης ο Γκραθία ζητούσε διαρκώς να πιέζουν οι παίκτες του ψηλά.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να δείχνουν πιο απειλητικοί μπροστά από τη μεγάλη περιοχή του Χαλκιά. Μάλιστα οι Φαίακες στο 15' δημιούργησαν μια καλή στιγμή στα καρέ του Χαλκιά με τον Αγρίτη να μην μπορεί με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ.
«Ψάξε τους δύο ψηλούς»
Ο Μπόλονι έδινε διαρκώς εντολές στον Σπαντάτσιο να αναζητήσει τους Παπάζογλου και Αθανασιάση, προκειμένου οι δύο επιθετικοί να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποια ευκαιρία. Ύστερα από μισή ώρα αγώνα ο Δικέφαλος είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Παπάζογλου να κλέβει και να στέλνει την μπάλα από τον Γκαλίνοβιτς και με γυρισμένη την πλάτη επιχείρησε να πλασάρει τον Κροάτη τερματοφύλακα χωρίς να δει πως στο σημείο του πέναλτι ήταν μόνος ο Αθανασιάδης. Η δεύτερη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 37’ με τον Βιεϊρίνια να κάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ
Παράπονα για τον δεύτερο βοηθό
Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες της Κέρκυρας προς τον δεύτερο επόπτη Ηλία Αλεξέα που σήκωσε το σημαιάκι του άδικα χρεώνοντας με οφσάιντ τον Αγρίτη σε δύο αντεπιθέσεις. Ο Ισπανός τεχνικός τα έβαλε με τον τέταρτο για τις υποδείξεις, χωρίς όμως να βρει το δίκιο του.
Πρόβλημα με Βιεϊρίνια
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια δεν βγήκε ποτέ από τα αποδυτήρια για το δεύτερο 45λεπτο. Ο Πορτογάλος παραπονέθηκε για μυϊκό πόνο ψηλά στον δικέφαλο, με τον Μπόλονι να παίρνει την απόφαση να τον αφήσει στα αποδυτήρια και να περάσει στη θέση του τον Γεωργιάδη. Η παρουσία του Βιεϊρίνια στο παιχνίδι με την Τότεναμ είναι αμφίβολη, καθώς τη Δευτέρα θα φανεί αν μπορεί να προπονηθεί.
«Βάλε ένα γκολ»
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ βλέποντας την ομάδα να έχει ανεβάσει ρυθμό και να πιέζει την εστία του Γκαλίνοβιτς κυρίως με σέντρες από τα πλάγια αναθάρρησε και άρχισαν να φωνάζει ρυθμικά «ΠΑΟΚάρα βάλε ένα γκολ».
Μέσα ο «Σάλπι»
Ο Μπόλονι αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Σαλπιγγίδη στη δεξιά πλευρά και να βγάλει τον Παπάζογλου μεταφέροντας στην κορυφή τον Αθανασιάδη. Μ’ αυτή την κίνηση ο Ρουμάνος θέλησε να γίνει πιο επιθετικός, αλλά και γρήγορος από τα δεξιά. Μάλιστα ο διεθνής επιθετικός έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 68’ με το δυνατό σουτ που επιχείρησε και τον Γκαλίνοβιτς να διώχνει.
Φουλ επίθεση
Οι πειραματισμοί του Μπόλονι συνεχίστηκαν, με τον Έτο να βγαίνει και τη θέση του να παίρνει ο Ίβιτς. Ο Φωτάκης πήρε εντολή να παίξει πιο πίσω τον Σέρβο να γίνεται «δεκάρι» και τον Σπαντάτσιο να γυρίζει δίπλα στον Κοντρέρας.
Παρά την πίεση του ΠΑΟΚ το παιχνίδι συνέχισε να είναι κακό χωρίς πολλές φάσεις. Στα τελευταία λεπτά οι Φαίακες έχουν γυρίσει πίσω δείχνοντας ξεκάθαρα πως θέλουν να κρατήσουν το μηδέν.
Η επέμβαση του αγώνα
Στις καθυστερήσεις του αγώνα χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Γκαλίνοβιτς να κερδίζει τον Φωτάκη αρχικά και τον Κοντρέρας στη συνέχεια με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή.
Η ανατροπή του «Κλάους»
Ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε το σουτ του Σταφυλίδη, στη συνέχεια ο Αθανασιάδης πήρε την μπάλα, ανατράπηκε από τον Κροάτη σε μια φάση που θα σηκώσει διαμαρτυρίες, αν και στο ριπλέι φάνηκε πως ο παίκτης του ΠΑΟΚ περισσότερο έβαλε αυτός τα πόδια του στα πόδια του Κροάτη παρά το αντίθετο.
Ο Γκαλίνοβιτς ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Μη νομίζετε πως κινδύνεψε ιδιαίτερα η εστία του, αλλά σε δύο-τρεις περιπτώσεις έδειξε τη σταθερότητά του.
 Οι ψεύτικοι τραυματισμοί που είχαμε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα έφεραν εκνευρισμό στην κερκίδα, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να αποδοκιμάζει έντονα τους παίκτες της Κέρκυρας.
 Η αμυντική γραμμή της Κέρκυρας ήταν σε πολύ καλή ημέρα. Ελάχιστες φορές οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ ξέφυγαν από τα μαρκαρίσματα και όταν το έκαναν είχαν να αντιμετωπίσουν τον Γκαλίνοβιτς
Ο τρόπος ανάπτυξης του ΠΑΟΚ δεν ήταν ο ιδανικότερος καθώς το τελικό αποτέλεσμα τα λέει όλα. Όσο υψηλά είναι τα ποσοστά κατοχής της μπάλας αν δεν δημιουργείς ευκαιρίες είναι δώρο – άδωρο.
 Ο Ανδρέας Παππάς δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος στην κανονική διάρκεια του αγώνα, στις καθυστερήσεις όμως έχασε μια φάση, δύσκολη ομολογουμένως, που θα συζητηθεί με την ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Γκαλίνοβιτς, σε σχέση με τον δεύτερο βοηθό του Ηλία Αλεξέα που είχε δύο λανθασμένες υποδείξεις εις βάρος της Κέρκυρας.
 Νέα απώλεια βαθμών είχε ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε να κερδίσει την Κέρκυρα, η οποία απείλησε μόνο μία φορά την εστία του Χαλκιά στο 15ο λεπτό, με αποτέλεσμα να μείνει ακόμα πιο πίσω στη βαθμολογία. Η Κέρκυρα είναι αλήθεια πως δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στην Τούμπα, με τον Γκραθία να παραμένει αήττητος.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Έτο(70’ Ίβιτς), Μπαλάφας, Φωτάκης, Σπαντάσιο, Βιεϊρίνια (46’ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης, Παπάζογλου (60’ Σαλπιγγίδης).
Κέρκυρα: Γκαλίνοβιτς, Βένζελ, Αγρίτης (82’ Μίχος), Μαϊστόροβιτς, Χάμπλε, Κοντοδήμος, Οσμάν, Μαζνόφ, Γκουστάβο, Λόβιν (62’ Καλαντζής), Ιωάννου (70’ Γιάντσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου