ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στην Ελλάδα παραπατάει, στην Ευρώπη πετάει!


Εχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη (σ.σ.: χειροκροτήθηκε θερμά στην αλλαγή του), που έδωσε τις δικές του απαντήσεις, σημειώνοντας δυο γκολ (7', 38') ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από το Δουβλίνο επικρατώντας με 3-1 της Σάμροκ Ρόβερς, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Καζάν ο «δικέφαλος» έπιασε κορυφή στον όμιλο και πλέον ακόμα κι αν ηττηθεί στο Λονδίνο από την Τότεναμ του αρκεί ένα «τρίποντο» με την Ρούμπιν την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα για να προκριθεί στους «32» του θεσμού!Καταλυτική και η παρουσία του Γεωργιάδη, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ! Τα δυο ξεκίνησαν από αυτόν και το τρίτο το «έφτιαξε»! Σταθερή αξία ο Βιεϊρίνια, που είχε μια ασίστ και δύο δοκάρια (!), ενώ καλή παρουσία είχαν και οι Λάζαρ, Φωτάκης στα χαφ. Πολύ καλός για άλλο ένα ματς κι ο Μαλεζάς, ενώ τα στημένα πρόδωσαν και πάλι την ομάδα του Μπόλονι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρουμάνος προόριζε για βασικό τον Ετό, όμως στο ζέσταμα ένιωσε ενοχλήσεις κι αποκλείστηκε, με τον Σνάουτσνερ να παίρνει τη θέση του και να έχει καλή απόδοση.
Το α' ημίχρονο ήταν σαν να έπαιζε μια ομάδα στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» είχε δοκάρι στο 6' με τον Βιεϊρίνια με τον Σάλπι να παίρνει «ριμπάουντ» και τον αμυντικό της Σάμροκ να βγάζει τη μπάλα με το χέρι πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα, όμως ο Λευκορώσος ρέφερι δεν είδε τίποτα!
Στο επόμενο λεπτό όμως ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα, με τους Λάζαρ, Γεωργιάδη να συνεργάζονται ωραία και τον Βιεϊρίνια να δίνει ασίστ στον Σαλπιγγίδη που έκανε το 1-0.
Στο 27' έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Πορτογάλου, ο Λίνο έχασε μοναδικό τετ α τετ, όμως ήρθε ο Φωτάκης στο 36' για να κάνει δύο τα τέρματα του «δικέφαλου» έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας της Σάμροκ, κλέψιμο του Γεωργιάδη κι ασίστ του Σαλπιγγίδη.
Δυο λεπτά αργότερα το ματς τέλειωσε... Ο Γεωργιάδης έκανε κούρσα από δεξιά, σέντραρε κι ο Σάλπι με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-3 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ!
Οι γηπεδούχοι φάνηκαν μόνο σε μια φάση, με την κεφαλιά του Τέρνερ (41') που εξουδετέρωσε ωραία ο Χαλκιάς.
Στην επανάληψη ο τεχνικός της Σάμροκ έριξε στο ματς τον πρώτο του σκόρερ, τον Κίλνταφ και μετέτρεψε το σχήμα της ομάδας του σε 4-4-2 για να πιέσει όσο μπορεί και να γεμίσει την περιοχή του Χαλκιά. Ο ΠΑΟΚ έσβησε τις μηχανές και κοίταξε τα μετ' όπισθεν κάνοντας παράλληλα συντήρηση δυνάμεων.
Τελικά οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν από στημένη φάση, με το φάουλ του Ντένεχι στο 51'. Η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Χαλκιά χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στο βάθος της εστίας του.
Από τα 10 τελευταία γκολ που έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ τα μισά είναι από στημένες φάσεις, ενώ η Σάμροκ έχει σημειώσει όλα της τα γκολ στο διάστημα 45'-50'!
Εν αντιθέσει με το α' μέρος, ο ΠΑΟΚ έριξε ρυθμούς κι έβγαλε κάποιες φάσεις από το 65' και μετά. Οι δύο ήρθαν από τον Βιεϊρίνια που είχε κι άλλο δοκάρι στο 69' κι αστόχησε από καλή θέση στο 73', ενώ άλλη μια καλή είχε ο «δικέφαλος» με το σουτ του Γεωργιάδη στο 80'.
Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο κι ο «δικέφαλος» έφυγε από το Δουβλίνο με το «τρίποντο» που τον φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση και του ανεβάζει την ψυχολογία μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, καθώς αν μη τι άλλο, η εμφάνισή του ήταν πειστική...
ΣΚΟΡΕΡ: 51' Ντένεχι - 7', 38' Σαλπιγγίδης, 36' Φωτάκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 53' Σάλιβαν - 50' Φωτάκης, 55' Τσιρίλο, 62' Λίνο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ: Τόμσον, Σάλιβαν, Στίβενς. Σλάιβς, Μάρει, ΜακΚέιμπ (46' Τουίγκ), Ο' Ντόνελ, Σέπαρντ, Τέρνερ (46' Κίλνταφ), Ντένεχι, ΜακΚόρμακ (70' Ράις).
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Αρίας, Λάζαρ, Φωτάκης (65' Μπαλάφας), Γεωργιάδης (88' Αποστολόπουλος), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (90' Παπάζογλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου